Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Ekmeğimiz Küçülüyor

19 Mart 2019 Salı 18:19
Mehmet Can BULUT
Sert bir fırtınanın önünde savrulan yaprak misali Türkiye her geçen gün savruldukça savruluyor. Türkiye savrulurken, iktidar kanadı ise bu kötü gidişe bir sorumlu yaratma çabasına devam ediyorlar.
 
Ay sonunda yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala dini siyasetin göbeğine sokmakta hiçbir mahsur görmeyen, vatandaşa cennetin anahtarını dahi vaat eden AKP’liler ise kelimenin tam anlamıyla çırpındıkça çırpınıyorlar!
 
Kabataş yalanından sonra bu kez “İstanbul Taksim’de ezana karşı saygısızlık yapıldı” yalanını ortaya atan iktidar kanadı, bu olayında asılsız olduğu ortaya çıkınca bu kez rotayı başka yerlere, yeni yeni yalanlara (!) çevirmeye başladılar.
 
Millet İttifakı Ankara adayı Mansur Yavaş üzerinden bir şeyler yapmaya çalışan, Mansur Yavaş’ın yükselişini bu yöntemlerle önlemeye çalışan Cumhur ittifakı kanadının bu tutum ve davranışı da geri tepmiş gözüküyor. Mansur Yavaş olayının düzmece bir olay olduğu net bir şekilde görüldü. Türk toplumunun, en temel ihtiyacını dahi gramla karşılamak zorunda bırakıldığı bir Türkiye yaratıldı. Terörist, İllet, Zillet söylemleri havada kalınca AKP’liler vatandaşın başını döndürür hale gelen ekonomik sorunların konu olmasını, gündemde kalmasını engelleyemedi. Ekonomik sorunlar had safhada, mutfaklar alev alev yanıyor. İşsizlik ise tavan yapmış vaziyette. Ülkemizde tüm bu olumsuzluklar yaşanırken havuz medyası ise kin kusmaya devam ediyor!
 
Türkiye gerçeklerini, toplumun gerçeklerini bir türlü görmüyor, görmek istemiyorlar. Oysa gazetecilik, muhalefet etmektir; gerçekleri topluma iletmektir. Gazetecilik, yağcılık, yalakalık yapmak hiç değildir. İşin esası budur.
 
Havuz medyasının bugün içinde bulunduğu durum çok hazin bir durumdur. Adamlar, AKP’lilerin ağızlarından çıkan her ne olursa olsun onu manşetlerine taşımaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Adamlar 80 milyon Türk insanıyla birlikte yaladıklarının dahi farkında değiller. Adamlar “salla başı al maaşı” esasına göre hareket ediyorlar. Çöken ekonomiden, milyonlarca işsize kadar ne varsa göz önünde duruyor, ama onların yani havuz medyasının görmesi mümkün olmuyor! Adamlar bir ölçüde robotlaşmış durumdalar.
 
Gerçek olan, sevindirici olan o ki; Türk toplumu artık yalanlara, iftiralara kanmıyor; inanmıyor. Türk toplumunun sofrasındaki ekmek her geçen gün küçülüyor. Toplum artık huzur istiyor, barış istiyor. En önemlisi Türk toplumu istihdamı, ihracatı düşünen yönetici istiyor. Aranan yöneticilerde mutlaka bulunacaktır.
 
İSTENİNCE OLUYOR
 
Geçen hafta bu sütunlarda Tarsus İdman Yurdu ile ilgili “TEHLİKE ÇANLARI” ile bir yazı yazmış ve Kahramanmaraş Spor maçının önemine değinmiştim.
Ligin 2. yarısında oynadığı tüm maçlardan galip gelemeyen TİY’nun tehlikeli bölgeye yaklaştığını konu etmiştim.
Kahramanmaraş Spor karşısına “ben bu maçı kazanmak istiyorum” anlayışıyla çıkan sarı-lacivertli futbolcularımız rakibi karşısında özlemini çektiğimiz galibiyeti hem de 3-0 gibi net bir skorla aldılar. Alınan bu galibiyet küme düşme yolunda dersin bir nefes almamıza fazlasıyla yetti. Demek oluyor ki istenince oluyormuş.
Tüm futbolcu kardeşlerimi gönülden kutluyorum. İnsan yeter ki istesin. İstenince mutlaka oluyormuş.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • CHP’de sular bir türlü durulmuyor21 Temmuz 2023 Cuma 13:19
  • Halkı inim inim inleten ekonomik politika!14 Temmuz 2023 Cuma 16:41
  • CHP’ye Sahip Çıkılması Gerekiyor7 Temmuz 2023 Cuma 09:18
  • CHP’de önseçim kabul gördü9 Haziran 2023 Cuma 19:20
  • Tek Çare Ön Seçim2 Haziran 2023 Cuma 14:57
  • Siyasi Ahlaksızlık26 Mayıs 2023 Cuma 12:41
  • Yeni Oluşan Parlamento19 Mayıs 2023 Cuma 13:04
  • Hile-hurda olur mu?12 Mayıs 2023 Cuma 12:50
  • Kılıçdaroğlu Tarihi Kalabalıklara Konuşuyor5 Mayıs 2023 Cuma 17:34
  • Demokrasi Çok Güzeldir28 Nisan 2023 Cuma 15:36
  • Kırgınlık Var, Küsmek Yok15 Nisan 2023 Cumartesi 10:36
  • Troller İş Başında7 Nisan 2023 Cuma 14:16
  • AKP, HÜDA-PAR’a teslim oldu!31 Mart 2023 Cuma 18:29
  • Bu Kızılay’a beş kuruş yok!17 Mart 2023 Cuma 12:29
  • Tarsus bir değerini kaybetti10 Mart 2023 Cuma 18:47
  • Kızılay’a Güven Azaldı7 Mart 2023 Salı 12:26
  • Kızılay’ı eleştirenlere ağır hakaret24 Şubat 2023 Cuma 16:24
  • Varal: İlmek İlmek Dayanışma Örüyoruz17 Şubat 2023 Cuma 13:44
  • Böyle yobazlık olur mu?10 Şubat 2023 Cuma 14:10
  • 100 Yıllık Camia Rezil Oldu3 Şubat 2023 Cuma 11:04
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1