Mayıs ayı içerisinde yapılan her iki seçimde de umduğunu bulamayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde radikal kararlar alınmaya devam ediliyor.
İlk olarak 14 mayıs tarihinde yapılan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde (Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından) ittifak yaptığı partilerle birlikte toplam 169 milletvekili çıkartarak umduğunu bulamayan, daha sonra 28 Mayıs tarihinde tekrarlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kaybeden CHP’de ilk olarak partinin A kadro yönetiminde büyük değişikliğe gidilerek A kadrosundaki 13 ismin yenilenmesine karar verildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan partinin yeni A kadro yöneticilerinden Eren Erdem, Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda yapılan değişiklikten sonra bundan böyle Cumhuriyet Halk Partisi’nde yapılacak tüm seçimlerde aday veya adayların önseçimle belirleneceğini söyledi.
Erdem, alınan karara göre yapılacak önseçimlerde delege ile değil, üyelerin katılımıyla seçim yapılacağını açıkladı.
CHP MYK üyesi Eren Erdem, “Cumhuriyet Halk Partisi uzun yılladır 25 bandına çakılı kalmış bir partidir. Mayıs ayı içerisinde yapılan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmiş bulunuyoruz. Köklü değişikliklere gitmek zorundaydık. Başarı adına ne gerekiyorsa mutlaka yapılacaktır” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanmakta olan değişikliklerin elbette faydalı olacağına inandıklarını, ancak alınan kararların yetersiz olduklarına inandıklarını belirten partililer,” Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti kuran partidir. Parti kadrolarının değişmesi elbette ki önemlidir. Ne var ki CHP’de önemli olan zihniyetin değişmesidir” dediler.
YEREL SEÇİM YAVAŞ YAVAŞ YAKLAŞIYOR
Türkiye Mayıs ayında iki seçimle çok hareketli günler geçirdi. Milletvekilliği ve iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kaldı. Fakat şimdi önümüzde, 2024 yılının Mart ayında yerel seçimler yapılacak.
Mayıs ayında ki seçimlerde belki fazla hareketli günler yaşamayan Tarsus’ta, yerel seçimlerin hareketli geçeceği tahmin ediliyor. Öyle ki, sosyal medyada veya siyasi kulislerde her gün yeni bir ismin Tarsus Belediye Başkanlığına aday olabileceği yönünde paylaşımları görüyoruz. “A partisinden şu isim, C partisinden bu isim aday olabilir, adı geçiyor, aklından geçiyor” söylemleri havada uçuşuyor.
Konuşmanın vergisi yok, sigortası yok.
Partisiyle sorunlar yaşadığını açıkça söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın durumu ne olacak?
Her şeye rağmen Tarsus ve Mersin genelinde birinci parti çıkan CHP, yaşadığı bu sıkıntılı süreci atlatıp, tabanını yeniden heyecanlandırırsa yerel seçimde sandıktan arzu ettiği sonucu alabilecek mi?
Mayıs seçimlerini kazanan Cumhur İttifakı’nın Tarsus adayı bu sefer AK Parti’den mi olacak? Yoksa yeniden MHP’ye bırakılacak.
İyi Parti merkez yönetimi nasıl bir tavır belirleyecek?
Yeşil Sol/HDP kanadı, yapılan öz eleştirilerden bir değişim yaratabilecek mi?
İttifakların devamı gözüken önümüzde ki süreçte diğer partilerin tavırları ne olacak?
Sorular, sorular…
Anlayacağınız bu yaz hem havalar, hem de siyasi atmosfer oldukça sıcak geçeceğe benziyor.