Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak partilerin hummalı çalışmaları nihayet başladı. Her ne kadar Şevket Can’ın dışında partilerin Tarsus Belediye Başkan adayları henüz belli olmamasına rağmen yoğunluk Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına verilmiş vaziyette.
AKP ile MHP’nin oluşturdukları Cumhur ittifakının Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna olurken, MHP’den ayrılarak İyi Parti’ye geçen Burhanettin Kocamaz ise İyi Parti’nin adayı oldu. Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi ise Büyükşehir adayı olarak Vahap Seçer’de karar kıldı.
Vahap Seçer’in Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edilmesinin bazı kırgınlıkları da beraberinde getirdiğini göz ardı etmemek gerekiyor.
Genel merkezin Vahap Seçer’i Büyükşehir adayı olarak göstermesinden sonra parti içinde doğan dalgalanmalar bir ölçüde Vahap Seçer’in sergileyeceği performansa bağlı. Seçer sergileyeceği performansla kırık kalpleri onarır ve parti içi bütünlüğü sağlayabilirse Büyükşehir seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi daha da iddialı bir konuma gelebilir. Aksi taktirde CHP’yi iyi günlerin beklediğini söyleyebilmek pek kolay olmayabilir.
CHP adayı Vahap Seçer, adının geç açıklanması sebebiyle sahaya henüz indi. Önümüzdeki bir aylık süreçte neyin nasıl olacağı kısmen de olsa belirgin hale gelebilir.
MHP adayı Hamit Tuna ile İyi Parti adayı Burhanettin Kocamaz yola erken koyulmanın avantajını yaşıyorlar. Yenice’den Anamur’a kadar olan geniş yelpazede siyaset yapmak elbette ki kolay değildir. Aslında Türkiye’de siyaset yapmanın zorlaştığını görmemiz gerekiyor. Seçim güvenliği mi dersin, sandık güvenliği mi dersin hepsi ayrı bir sorun oluşturuyor!
Onun için çok çalışmak gerekiyor. Tepeden tırnağa kendini insan olarak ifade eden herkesin dürüst olması gerekiyor. Önemli olan önümüzdeki yerel seçimlerin hem ülkemizde ve hem de bölgemizde sakin geçmesi ve hak edenin kazanmasıdır. Hileyle, hurdayla kazanılacak seçim insanın kalbini sızlatır ve rahatsız eder. Yaşatılacak karanlığı rakipler göremeyebilir ama Yaradan görür.
Birileri toplumu ayrıştırmak istiyor olabilir ama toplum kavgadan, kısır çekişmelerden usanmış vaziyette. Özellikle Büyükşehir adaylarının çalışmalarını seviyeli bir şekilde sürdürmeleri gerekiyor. Büyükşehir belediye başkan adaylarının seviyeli seçim çalışmaları alt birim belediye başkan adaylarına da örnek teşkil edecektir.
Çıktıkları bu yolda tüm adaylara başarılar diliyorum.