Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Tek Adam Saltanatı

4 Aralık 2018 Salı 13:06
Mehmet Can BULUT
Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’yi yönetenlerin kesinlikle hata yapma şansları kalmamıştır. Bugünkü siyasi konjektöre bakıldığında Cumhuriyet Halk Partisi başarılı olmaya mahkum olmuş bir parti olarak görüyor. AKP ve onun hükümeti gerçekten yıpranmış durumda. Türkiye’de mutlu azınlığın dışında kimsenin yüzü gülmüyor. Hayat pahalılığı insanlarımızı canından bezdirdi. Türk halkı kötü gidişata son verecek bir güç arıyor.
 
Cumhuriyeti kuran güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bugünde halkımızı içine sürüklendiği çileden kurtaracak olan siyasi parti yine CHP olacaktır. Vaziyet öyle gözüküyor.
 
Onun içindir ki önümüzdeki Mart ayı sonunda yapılacak olan yerel seçimler çok önemli. Yerel seçimler Türk insanı için bir fırsat olacaktır, bir milat olacaktır. Türkiye’nin soğanla gününü gün eden hükümete değil, halkın sorunlarıyla ilgilenen, üretimin önünü açan ve en önemlisi istihdam sağlayan hükümete ihtiyacı var.
 
Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullar orta yerde duruyor. Orta yerde duran ağır koşullarda Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere diğer bazı siyasi partilere de sorumluluklar yüklüyor. Özellikle CHP’nin çok dikkatli olması gereken böyle bir dönemde ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne de bir başkasının hata yapması olağan karşılanamaz.
 
Devlet Bahçeli’den hiç söz etmeye gerek var mı? Zat sanki Türkiye’de yaşamıyor, Türkiye’de siyaset yapmıyor. AKP’nin peşinde sürüklenip duruyor. 81 milyon Türk insanının çektiği çileler Beyefendiyi sanki hiç ilgilendirmiyor! Fırsat buldukça Devletin bekasından söz ediyor. Devlet Bahçeli’nin zikrinde, fikrinde Devletin bekası diye bir şey yok. O’nun devletin bekası dediği hadise yalnız ve yalnız kendisinin ve partisinin bekasıdır. “TC” ibaresinin yeniden getirilmesi için geçen hafta TBMM’de oylama yapıldı. Yapılan bu oylamada Devlet Bahçeli ve MHP grubunun kullandığı oy şekli gösteriyor ki Bahçeli’nin, devletin bekası sözünün ne kadar aldatmaca olduğunu gösteriyor!
 
Ülkede yaşanmakta olan sorunları alt alta koyduğumuzda her şey net bir şekilde görülüyor.
 
Olaya neresinden bakarsak bakalım önümüzdeki Mart sonunda yapılacak olan yerel seçimlerin büyük önem taşıdığı muhakkak.
 
Yerel seçimlerde başta CHP olmak üzere diğer muhalif partilerin alacakları başarılı sonuçlar yeniden demokrasiye kavuşabilmemizin ilk basamağı olacaktır.
 
“Ben ülkemi seviyorum” diyen herkesin çok duyarlı olması gereken bir süreci yaşıyor Türkiye… “Ben şu sebepten dolayı kırgınım” demeye kimsenin hakkı yoktur.
 
Türk halkı ya demokrasiyi geri getirecek ya da tek adama mahkum olmaya devam edecektir.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • CHP’de sular bir türlü durulmuyor21 Temmuz 2023 Cuma 13:19
  • Halkı inim inim inleten ekonomik politika!14 Temmuz 2023 Cuma 16:41
  • CHP’ye Sahip Çıkılması Gerekiyor7 Temmuz 2023 Cuma 09:18
  • CHP’de önseçim kabul gördü9 Haziran 2023 Cuma 19:20
  • Tek Çare Ön Seçim2 Haziran 2023 Cuma 14:57
  • Siyasi Ahlaksızlık26 Mayıs 2023 Cuma 12:41
  • Yeni Oluşan Parlamento19 Mayıs 2023 Cuma 13:04
  • Hile-hurda olur mu?12 Mayıs 2023 Cuma 12:50
  • Kılıçdaroğlu Tarihi Kalabalıklara Konuşuyor5 Mayıs 2023 Cuma 17:34
  • Demokrasi Çok Güzeldir28 Nisan 2023 Cuma 15:36
  • Kırgınlık Var, Küsmek Yok15 Nisan 2023 Cumartesi 10:36
  • Troller İş Başında7 Nisan 2023 Cuma 14:16
  • AKP, HÜDA-PAR’a teslim oldu!31 Mart 2023 Cuma 18:29
  • Bu Kızılay’a beş kuruş yok!17 Mart 2023 Cuma 12:29
  • Tarsus bir değerini kaybetti10 Mart 2023 Cuma 18:47
  • Kızılay’a Güven Azaldı7 Mart 2023 Salı 12:26
  • Kızılay’ı eleştirenlere ağır hakaret24 Şubat 2023 Cuma 16:24
  • Varal: İlmek İlmek Dayanışma Örüyoruz17 Şubat 2023 Cuma 13:44
  • Böyle yobazlık olur mu?10 Şubat 2023 Cuma 14:10
  • 100 Yıllık Camia Rezil Oldu3 Şubat 2023 Cuma 11:04
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    ZAYİ İLANLARI
    Antalya Konya Uçak Bileti - En Uygun Fiyatlarla
    41 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı; yakalandı
    Kültürel hoşgörü kazandıran proje
    Kadınları Güçlendiren ‘Pazartesi Buluşmaları’ Sürüyor
    Büyükşehir Atalık Tohumların Yolculuğuna Eşlik Ediyor
    Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şubesi’nden Konser Programı
    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Don Ve Tolu'dan Zarar Gören Arazileri Gezdi
    Mersin OSB’ye Çinli heyetten övgü
    Mersin İle Çin’in Xining Kenti Arasında ‘Kardeş Şehir Protokolü’ İmzalandı
    Tarsus Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    Mersin Büyükşehir, Mersin’e Özgü Kumaş Ve Dokumaları Dünyaya Taşıyacak
    Sanatçı Remzi Karabulut'tan dikkat çeken çıkış
    PSAKD’den Tarsus’ta “Sivas katliamı” anma programı
    “En düşük emekli dul ve yetim maaşı, en düşük memur maaşına eşitlensin”