Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Özgür Özel’i bekleyen zorlu süreç

7 Kasım 2023 Salı 18:29
Hakan BULUT
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapıldı ve Özgür Özel, aldığı destekle Genel Başkanlık koltuğuna oturdu.
 
Kurultay’a giderek, yakından takip etme imkanı buldum. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında geçen Kurultay’da partililerin oldukça heyecanlı oldukları net bir şekilde görüldü.
 
Özellikle genel seçimlerde arzu edilen başarının gelmemesinden dolayı Genel Başkanlık düzeyinde “değişim” olması gerektiğini ifade ederek Özgür Özel’i destekleyenler, çekişmeli geçen Kurultay’da amaçlarına ulaştılar. İyi hazırlandıkları ve kulis çalışmalarını iyi yaptıkları net. Bir de salonda bulunan sessiz çoğunluğun sandıkta büyük oranda Özel’e oy verdikleri de ortaya çıktı.
 
Kurultay salonuna ilişkin fazla detaya girmeye gerek yok. Çünkü artık geride kaldı.
 
Ekrem İmamoğlu’nun ağırlığını her noktada hissettirdiği Kurultay sonunda, CHP gibi köklü bir partinin Genel Başkanlığı’na seçilen Özgür Özel’i ve ekibini gerçekten zorlu bir süreç bekliyor.
 
Görevde kaldığı 13 yıl boyunca birçok konuda eleştirilmesine rağmen, 2017 anayasa değişikliği ile siyasal hayatımıza giren %50+1 sisteminde, Cumhur İttifakına alternatif olan ve 6 siyasi parti ve Kürt seçmenini bir araya getirmesini bilen ve kimine göre başarı, kimine göre başarısız olarak nitelendirilen (2023 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde) %48 oy oranının alınmasının baş aktörü Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
 
Bunun yanında 2019 seçimlerinde de yine “kesinlikle bir araya gelemezler” denilen seçmen kitlelerini, diğer siyasi partilerin Genel Başkanlarıyla yapılan iyi bir çalışmayla bir araya getiren ve 11 Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasında ciddi katkı sağlayan kişi yine Kemal Kılıçdaroğlu’dur.
 
Özgür Özel, oldukça kritik bir süreçte Genel Başkanlığa gelmiştir. 2024 Mart ayında yerel seçimler yapılacak.
 
Kemal Kılıçdaroğlu’nu başarısız’ olarak gören geniş bir kesimin adayı olan sayın Özgür Özel, başta 11 Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, partisinin elinde bulunan diğer il ve ilçe belediyelerinin kaybedilmemesi için hassas ve seri davranmak zorundadır. Sonuçta iki adayın yarıştığı 38. Büyük Kurultay’ın ilk turunda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy almıştır.
 
Bu rakamlar, partinin şu anda üzerinde durduğu hassas denklemi göstermekte.
 
Parti tabanını toparlama adına somut adımlar atılması şart. Küskünlükleri veya parti içerisinde ki ötekileştirmelerin biran önce ortadan kalkması için Özel’in dikkatli davranması gerekir.
13 yıl Genel Başkanlık koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu, elbette yıpranmıştır. Özgür Özel’le parti tabanında; değim yerinde ise ölü toprağı atılacaktır. CHP’de yaşanacak kıpırdanmanın diğer siyasi partilerle yapılacak görüşmelerde de artısı olacaktır.
 
Tüm bunlar göz önünde bulundurulmaz ve geride kalan yönetimin yaptığı hatalar devam ettirilirse, Cumhuriyet Halk Partisi’ni 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren sıkıntılı bir dönem beklemektedir!
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • Demokrasinin Sına(n)dığı Dönem: Yerel İradeye Vurulan Prangalar! 8 Temmuz 2025 Salı 13:36
  • Geçinemiyoruz ama susuyoruz!4 Temmuz 2025 Cuma 15:47
  • Füzeler durunca, butlana dönüldü!27 Haziran 2025 Cuma 15:34
  • Canlı yayın savaşı bizi nasıl etkiler?20 Haziran 2025 Cuma 18:33
  • Can Sıkan İki Sorun!13 Haziran 2025 Cuma 15:49
  • Operasyonlar Anadolu’ya Yayılmıştır!2 Haziran 2025 Pazartesi 15:35
  • 2B Konusu ve Kahramangülek22 Mayıs 2025 Perşembe 17:34
  • 400’e 14 kaldı(!)16 Mayıs 2025 Cuma 12:07
  • Ne yumrukla, ne kötü sözle düzelmiyor9 Mayıs 2025 Cuma 07:55
  • Zarar büyüyünce kaçış başladı!2 Mayıs 2025 Cuma 14:44
  • Yasadışı Bahis: Tarsus ve Mersin25 Nisan 2025 Cuma 08:23
  • “Mış” gibiyi bırakalım!18 Nisan 2025 Cuma 12:41
  • Un var, şeker var; helva yapamıyoruz!11 Nisan 2025 Cuma 10:31
  • Vatandaşla İnatlaşılmaz!4 Nisan 2025 Cuma 13:00
  • Oluşan Yeni Durum İyi Analiz Edilmelidir 28 Mart 2025 Cuma 15:53
  • Bozdoğan dönemi üzerinden Boltaç’a bir uyarı daha!7 Mart 2025 Cuma 15:39
  • Anma Yapıyoruz, Peki Sonra!7 Şubat 2025 Cuma 11:16
  • Cepler yokluktan kaynıyor!31 Ocak 2025 Cuma 12:29
  • Tarsus İdmanyurdu sahaya çıkamadı26 Ocak 2025 Pazar 21:00
  • Acımızı dahi ortak yaşayamaz hale geldik!23 Ocak 2025 Perşembe 18:21
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    Mersin Büyükşehir’den Orman Yangınlarına Karşı “Afişli Uyarı!”
    Büyükşehir Zabıtası Kaldırım ve Yol İşgallerine Geçit Vermiyor
    Tarsus Üniversitesi, ÜNİAR 2025 Genel Memnuniyet Sıralamasında Türkiye’de 27. Sırada Yerini Aldı
    Başkan Seçer, ‘Zeydan Karalar’a Özgürlük Mitingi’ne Katıldı
    Tarsus Cemevinde Aşure Lokması Yenildi
    Zirai İlaç Bayilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı
    Yeni TOBB Akreditasyon Sistemi Değerlendirildi
    Büyükşehir Ekipleri Trafik Güvenliği İçin Sahadaydı
    MESKİ, Güzeloluk Mahallesi’nde Su Teminini Güvence Altına Aldı
    Bilim Tutkunu Öğrenciler Muhtar Kent Stem Laboratuvarı’nda Buluştu
    Tarsus'ta bir polis memuru yaralandı, bir şahıs hayatını kaybetti
    Başkan Seçer, Silivri cezaevinde Zeydan Karalar ve Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti
    Tarsus TSO ve Wyndham Tarsus St. Paul Otel Arasında İndirim Protokolü İmzalandı
    Gazimağusa Belediyesi’nden Mersin’e Ziyaret
    Büyükşehir’in İlaçlama Çalışmaları Gece-Gündüz Sürüyor