Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Acımızı dahi ortak yaşayamaz hale geldik!

23 Ocak 2025 Perşembe 18:21
Hakan BULUT
Bolu Kartalkaya’da yaşanan facia tüm ülkede insanım diyen herkesin yüreğini parçaladı! Yarıyıl tatili için kar keyfi yaşamaya giden yüzlerce insanımız, gece uykusunun en tatlı olduğu anlarda yangın felaketiyle karşı karşıya kaldılar. Çaresiz insanlarımızın şu ana kadar 78’i maalesef ki yaşama gözlerini yumdu.

Güzel çocuklar, aileleri, akrabalar hep birlikte ölüme gittiler. Allah’tan rahmet diliyorum.

Olayın sabah saatlerinde ilk duyulması ve önce 3 olarak açıklanan ölü sayısının saatler ilerledikçe artması, gerçekten üzüntünün katlanmasına neden oldu. Bir günlük ulusal yas ilan edildi. Yurdun dört bir tarafından feryat sesleri yükseldi. Tarsus Amerikan Koleji mezunu Mert Doğan’da eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşama gözlerini yumdu.
*    *     *
Ulusumuz yas tutarken, maalesef daha alevlerin söndürülmediği anlarda dahi bu durum siyasi malzeme yapılmaya çalışıldı.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Otelin itfaiye tarafından verilmiş yangın yeterlilik belgesi mevcut. Zaten bu yetki de itfaiyede olan bir yetki. Düzenli kontrolleri ve yeterliliklerin de itfaiye tarafından yapılması gerekiyor" ifadeleri ile Belediye’yi suçladı!
 
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da Bakan’a tepki göstererek, suçlamaları ret etti. Türkiye'yi yasa boğan faciayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ise daha sonra Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ve İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun gözaltına alındı.

Olayın yaşandığı andan itibaren iktidar kanadı ile muhalefet tarafı karşılıklı suçlamalarda bulundular.

AKP iktidarı, bundan öncekilerde olduğu gibi bu felakette de hiçbir sorumluluğu kabul etmiyor! Türkiye’de 2003’ten bu yana 24 facia oldu. Bu facialarda "resmi verilere göre" 54 bin 780 kişi hayatını kaybetti. İstifa eden yetkili sayısı ise sıfır...
 
Birçoğu yüksek eğitimini tamamlamış, akademik kimlikleri olan insanlarımızın ve ailelerinin kaldığı otelde çıkan yangında, gerekli altyapı ekipmanları olmadığı ve yangın merdiveni de işlevsel kullanılmadığı için, odalarda yer alan çarşaflar birbirine bağlanarak insanlar hayatlarını kurtarmaya çalıştı.
 
Aslında o çarşaf görüntüleri, “Türkiye’yi uçurduk, şöyle şahlandırdık, böyle hızlandırdık, Almanya bizi kıskanıyor” sözlerinin ne kadar gerçek dışı olduğunun kanıtı niteliğindedir.
 
Elbette söylenecek, yazılacak çok şey var ama hiç birisi yıkılan aileleri, giden canları geri getirmeyecektir.
 
Tek umudumuz, Bingöl-Hatay-Kahramanmaraş depremlerinde, Pamukova ve Kütahya tren kazasında, sel felaketlerinde, maden kazalarında, yurt yangınlarında, orman yangınlarında ve daha sayısız can yakan olayda ders çıkartmak yerine birilerini suçlamakla yetinen Bakan’ların, bundan sonra Baka kalmamalarından yana!

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • Gündeme gelmesin diye ne gerekiyorsa yapılıyor!7 Ağustos 2026 Cuma 18:31
  • Tarımın Kötü Gittiğinin Göstergesi 31 Temmuz 2026 Cuma 17:27
  • Siyasi Tartışmalar ve Hakaretler!24 Temmuz 2026 Cuma 15:52
  • “Umutla Beklemekten” Başka Çare Yok!18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:40
  • Tarsus İdmanyurdu’nu yaşatmak zorundayız!11 Temmuz 2026 Cumartesi 09:37
  • Sıcak Havada “Bekleyelim, Görelim!”3 Temmuz 2026 Cuma 20:25
  • Bir ayda nerden nereye!19 Haziran 2026 Cuma 09:52
  • 15 Yıllık Serüvenin Sonu Cezaevi!12 Haziran 2026 Cuma 09:33
  • Muhalefet Dizaynı!6 Haziran 2026 Cumartesi 11:32
  • Masumlara Sıkılan Kurşunlar22 Mayıs 2026 Cuma 09:21
  • İktidarın, Muhalefetin, Vatandaşın Gündemi15 Mayıs 2026 Cuma 16:21
  • 2007’den 2026’ya Seçer, Hiçbir Seçimi Kaybetmedi5 Mayıs 2026 Salı 16:04
  • 1.5 Yıldan Sonra 4 Mayıs Hamlesi!1 Mayıs 2026 Cuma 10:21
  • Velilerin Güvenlik Endişesi 24 Nisan 2026 Cuma 08:23
  • Hastane Alanlarının Özelleştirilmesi10 Nisan 2026 Cuma 18:19
  • Elbette o sandık gelecektir!3 Nisan 2026 Cuma 16:35
  • Hataların faturası tezgahlara yansıyor!27 Mart 2026 Cuma 17:46
  • İkramiye sonrası “çip"16 Mart 2026 Pazartesi 11:29
  • Savaş ve Ekonomi6 Mart 2026 Cuma 11:36
  • Neden Bir Müdürlük Yok?27 Şubat 2026 Cuma 12:02
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1