Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Oluşan Yeni Durum İyi Analiz Edilmelidir

28 Mart 2025 Cuma 15:53
Hakan BULUT
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta evinde gözaltına alınması, ardından tutuklanması ile başlayan eylemler, ülke gündeminin ilk sırasına oturdu!
 
CHP’li Belediye Başkanlarının tutuklanmaları, mevcut iktidarın politika ve hizmetlerinden memnun olmayan geniş halk kitlesinin “eylemlilik” sürecine katılmasına neden oldu.
 
İşçisi emeklisi, esnafı ev kadını, işsizi ataması yapılamayanı, ama en önemlisi de gençliği alanlarda görmek mümkün. Üniversiteler uyanmış durumda!
 
Ekonomik sorunlar, gelecek kaygısı, adalete olan güvenin azalması, siyaset kurumunun baskı altında kalması, kitlelerde tepki düzeyini arttırdı. Bu da şu günlerde sokağa ve alanlara yansıyor.
 
Hızlı yaşanan gündem değişikliği içerisinde CHP, 23 Mart’ta (daha önceden duyurduğu gibi) Cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek için ön seçim gerçekleştirdi. Aynı gün sabah saatlerinde Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması nedeniyle, CHP’nin sadece üyelere değil, dayanışma sandıkları ile tüm vatandaşlara açtığı sandıklara milyonlarca kişi akın etti.
Tek aday olmasına rağmen, farklı kesimlerden milyonlar, yaşananlara tepkisini yine demokratik şekilde gösterdi.
Kısacası Türkiye’de partiler üzeri toplumsal bir hareket başlamıştır. Bu sürecin elbette Gezi eylemlerine benzerliği vardır, fakat ayrı bir hikaye yazılıyor!
 
Çünkü toplumsal beklenti ve sorunlar, hukukun tartışılır duruma gelmesi, gelecek endişesinin artması, yaşananları geçmişten ayrı kılmaktadır.
 
Bu süreçte Cumhurbaşkanı adayı tutuklanan, Belediye Başkanları cezaevine atılan, ‘partiye kayyum atanacak’ söylemlerine maruz kalan, son yerel seçimde birinci parti konumuna gelmesine rağmen iktidarın her noktada baskı altına almaya çalıştığı yapı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

CHP, şu an (halk nazarında) mağdur edilmeye çalışılan, ama iktidara karşı en güçlü yapı olarak ortada duruyor! Bu nedenle Genel Başkan Özgür Özel’in her çağrısına yüzbinler katılıyor. Alanlara katılımın yüksek olması CHP’nin sorumluluğunu da arttırıyor. CHP, geniş halk kesiminin psikolojik olarak sığındığı çatı konumuna gelmiştir.
 
Bir kez daha tarihi bir misyon yüklenen CHP’de 6 Nisan’da olağanüstü kurultay kararı alındı. Özgür Özel’in bunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor.
 
Türkiye’de demokrasi için, toplumsal birlikteliğin sağlanması için, siyasal yaşamın sağlıklı şekilde işlemesi ve adalete olan güvenin tam tesis edilmesi için kritik eşik seviyesine gelinmiştir.

Özgür Özel, 6 Nisan öncesinde, Kasım 2023 kurultay seçimlerinin ruh halinden uzaklaşmak ve önce partisi içerisinde ahengi en iyi şekilde sağlamak zorundadır.
Yaşanan krizler, aslında yeni yol haritalarının belirlenmesi ve çıkış bulunması adına fırsat yaratır. Bu durum şu anda yaşanmaktadır.

Programda bir değişiklik olmaz ise 6 Nisan kurultayı, CHP’nin köklerinden aldığı güçle yapacağı yerinde politikalarla, bugün alanlara dökülen milyonların aynı çatı altında uzun süreli yol yürümesine olanak sağlayacaktır. Aksi halde “bencil” hareketlerin faturası ağır olacaktır!

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • Füzeler durunca, butlana dönüldü!27 Haziran 2025 Cuma 15:34
  • Canlı yayın savaşı bizi nasıl etkiler?20 Haziran 2025 Cuma 18:33
  • Can Sıkan İki Sorun!13 Haziran 2025 Cuma 15:49
  • Operasyonlar Anadolu’ya Yayılmıştır!2 Haziran 2025 Pazartesi 15:35
  • 2B Konusu ve Kahramangülek22 Mayıs 2025 Perşembe 17:34
  • 400’e 14 kaldı(!)16 Mayıs 2025 Cuma 12:07
  • Ne yumrukla, ne kötü sözle düzelmiyor9 Mayıs 2025 Cuma 07:55
  • Zarar büyüyünce kaçış başladı!2 Mayıs 2025 Cuma 14:44
  • Yasadışı Bahis: Tarsus ve Mersin25 Nisan 2025 Cuma 08:23
  • “Mış” gibiyi bırakalım!18 Nisan 2025 Cuma 12:41
  • Un var, şeker var; helva yapamıyoruz!11 Nisan 2025 Cuma 10:31
  • Vatandaşla İnatlaşılmaz!4 Nisan 2025 Cuma 13:00
  • Oluşan Yeni Durum İyi Analiz Edilmelidir 28 Mart 2025 Cuma 15:53
  • Bozdoğan dönemi üzerinden Boltaç’a bir uyarı daha!7 Mart 2025 Cuma 15:39
  • Anma Yapıyoruz, Peki Sonra!7 Şubat 2025 Cuma 11:16
  • Cepler yokluktan kaynıyor!31 Ocak 2025 Cuma 12:29
  • Tarsus İdmanyurdu sahaya çıkamadı26 Ocak 2025 Pazar 21:00
  • Acımızı dahi ortak yaşayamaz hale geldik!23 Ocak 2025 Perşembe 18:21
  • Burası Türkiye, herşeye gebe! 17 Ocak 2025 Cuma 12:27
  • Havalimanından ne kadar faydalanıyoruz?10 Ocak 2025 Cuma 09:33
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    ZAYİ İLANLARI
    Antalya Konya Uçak Bileti - En Uygun Fiyatlarla
    41 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı; yakalandı
    Kültürel hoşgörü kazandıran proje
    Kadınları Güçlendiren ‘Pazartesi Buluşmaları’ Sürüyor
    Büyükşehir Atalık Tohumların Yolculuğuna Eşlik Ediyor
    Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şubesi’nden Konser Programı
    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Don Ve Tolu'dan Zarar Gören Arazileri Gezdi
    Mersin OSB’ye Çinli heyetten övgü
    Mersin İle Çin’in Xining Kenti Arasında ‘Kardeş Şehir Protokolü’ İmzalandı
    Tarsus Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti
    Mersin Büyükşehir, Mersin’e Özgü Kumaş Ve Dokumaları Dünyaya Taşıyacak
    Sanatçı Remzi Karabulut'tan dikkat çeken çıkış
    PSAKD’den Tarsus’ta “Sivas katliamı” anma programı
    “En düşük emekli dul ve yetim maaşı, en düşük memur maaşına eşitlensin”