Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

400’e 14 kaldı(!)

16 Mayıs 2025 Cuma 12:07
Hakan BULUT
Ekonomik sorunlar, doğal afetler, İmamoğlu’nun tutuklanması, “Terörsüz Türkiye” çıkışıyla yeni açılım sürecinin başlatılması, düne kadar “terörist başı” olan Öcalan’ın artık “sayın” olması!
 
Baş döndürücü bir gündemle hızla ilerliyoruz. Son olarak PKK’nın kendini feshettiğini kamuoyuna duyurmasının ardından, bunun nasıl sonuçlar doğuracağı konusunda siyaseten ağzı laf yapan herkes yorumda bulundu ve bulunmaya da devam ediyor.
 
Yaşanan tüm bu sürecin net amacının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; şu an için Anayasaya göre imkanı olmayan “yeniden seçilebilme şansının” tekrar verilebilmesi olduğu net şekilde görülüyor.
 
Bu nedenle ekonomik sorunlarla boğuşan halka gitmek yerine, Anayasa değişikliği için Meclis’te gerekli olan 400 milletvekili sayısına ulaşılmak için, değim yerindeyse “ne gerekiyorsa” yapılıyor.
 
İktidarın küçük ortağı MHP ve Lideri Devlet Bahçeli’nin fitilini ateşlediği bir süreç yaşıyoruz. Düne kadar “kapatılsın” dediği DEM Partili yöneticilerle, en çok görüşen kişilerin başında Devlet Bahçeli’yi görüyoruz.
 
Bir de Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüce çatısı olan Meclis’te vekil transferlerine şahit olmaya devam ediyoruz.
 
Son olarak Gelecek Partisi’nden istifa eden milletvekili Hasan Ekici, AKP saflarına katıldı. İşin tirajı komik tarafı da bu vekilinde Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden seçilerek parlamentoya gönderilmiş olması!
 
AKP son seçimde 263 vekil çıkarmış, bu sayı Murat Kurum’un Bakan olmasıyla 262’ye inmişti. Ardından 7'si İYİ Parti'den, 3'ü Gelecek Partisi'nden biri de Yeniden Refah Partisi'nden olmak üzere 11 milletvekili transferi gerçekleştirilmişti.
 
Bu konuyla ilgili Sözcü TV Ankara Haber Editörü Serkan Alan, bir değerlendirmede bulundu ve “İlk günden itibaren Meclis'te 400 milletvekiline ulaşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığının önünün açılması, 2 dönem kuralının kaldırılması ve başka değişikliklerin yapılması için bu sürecin örüldüğüne dair eleştiriler dile getiriliyor.
 
AKP'nin 273 milletvekili var, MHP'nin 47 milletvekili var. Artı üçü de ekleyebiliriz. Üç isim çeşitli iddialar sonrası MHP'den istifa etmişti. DEM Parti'nin 56, Demokratik Bölgeler Partisi'nin 2, HÜDAPAR'ın 4, Demokratik Sol Parti'nin1 milletvekili var. Toplam sayı 386 oluyor. 400 milletvekiline 14 milletvekili kaldı.
 
Konuşulanlar şöyle; (iktidar kanadının) vekil transferleri için bu temaslarını sürdüreceği ve 400 sayısına ulaşmak için elinden geleni yapacağını dair iddialar söz konusu” ifadelerini kullandı.
*    *   *
Bekleyip göreceğiz.
Burada dikkat çeken şey ise vatandaşların en saf duyguları ile inanarak oy verdiği vekillerin, takım değiştirir gibi, parti değiştirmeleri gerçekten çok acı ve gayriahlaki bir durum!..
 
Geçmişte de bu tip vekil transferleri olmuş ve büyük tepkiler çekmişti. Fakat, şu an için duyunca iğreti hissettiğimiz bu durumları ileri de görebileceğimize emin olabilirsiniz!  Çünkü bir türlü sağlam raylara oturtamadığımız siyaset kurumu, geniş halk kitlesinin çıkarları için değil, şahsi emeller için yapılıyor.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • Canlı yayın savaşı bizi nasıl etkiler?20 Haziran 2025 Cuma 18:33
  • Can Sıkan İki Sorun!13 Haziran 2025 Cuma 15:49
  • Operasyonlar Anadolu’ya Yayılmıştır!2 Haziran 2025 Pazartesi 15:35
  • 2B Konusu ve Kahramangülek22 Mayıs 2025 Perşembe 17:34
  • 400’e 14 kaldı(!)16 Mayıs 2025 Cuma 12:07
  • Ne yumrukla, ne kötü sözle düzelmiyor9 Mayıs 2025 Cuma 07:55
  • Zarar büyüyünce kaçış başladı!2 Mayıs 2025 Cuma 14:44
  • Yasadışı Bahis: Tarsus ve Mersin25 Nisan 2025 Cuma 08:23
  • “Mış” gibiyi bırakalım!18 Nisan 2025 Cuma 12:41
  • Un var, şeker var; helva yapamıyoruz!11 Nisan 2025 Cuma 10:31
  • Vatandaşla İnatlaşılmaz!4 Nisan 2025 Cuma 13:00
  • Oluşan Yeni Durum İyi Analiz Edilmelidir 28 Mart 2025 Cuma 15:53
  • Bozdoğan dönemi üzerinden Boltaç’a bir uyarı daha!7 Mart 2025 Cuma 15:39
  • Anma Yapıyoruz, Peki Sonra!7 Şubat 2025 Cuma 11:16
  • Cepler yokluktan kaynıyor!31 Ocak 2025 Cuma 12:29
  • Tarsus İdmanyurdu sahaya çıkamadı26 Ocak 2025 Pazar 21:00
  • Acımızı dahi ortak yaşayamaz hale geldik!23 Ocak 2025 Perşembe 18:21
  • Burası Türkiye, herşeye gebe! 17 Ocak 2025 Cuma 12:27
  • Havalimanından ne kadar faydalanıyoruz?10 Ocak 2025 Cuma 09:33
  • Suçlu Belirlendi!27 Aralık 2024 Cuma 15:22
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    Tarsus CHP’den Kırsal Mahalle Ziyaretleri
    TADEKA’da "Antik Çağda Tarsus Olimpiyatları Ve Atlet Filozof Khrisippos" Konulu Söyleşi
    Sınava Yetişmelerine Büyükşehir Zabıtası Yardımcı Oldu
    Mersin Büyükşehir’in Tarıma Desteği Tam Gaz Devam Ediyor
    Özel Gereksinimli Bireyler Büyükşehir’le Yaz Boyu Yüzmenin Keyfini Yaşıyor
    Mersin’den Edirne’ye uzanan uyuşturucu operasyonu
    11 kız öğrenci KYK yurdundan uzaklaştırıldı
    Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Parkı, Özel Gereksinimli Birey Ve Ailelerine Sanatla Destek Oluyor
    Sabri Tekli: Mersin OSB’de 6. Bölge için çalışmaları başlattık
    Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı 2. Birleşimi Gerçekleştirildi
    Eski vekilden, mevcut vekillere 2001 hatırlatması
    CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Ev Ziyaretlerine Devam Ediyor
    Tarsus TÜBİTAK Bilim Fuarı Festivali
    Kan Verdiler, Hayat Kurtardılar
    “Stratejik özelliğini yitiren tesisler doğru alanlara yönlendirilmeli”