Mersin’in Kuzey Batısında bulunan Yenişehir ilçesinin başlangıç noktasına varıldığında hemen fark ediliyor o bölgenin her yönüyle tarifi mümkün olmayan güzelliği ve zarafeti.
Çağın tüm gerekleri yerine getirilerek inşa edilmiş olan son derece modern bölgede 8 katlı bina da var 18 katlı bina da var. Yenişehir bölgesi gerçekten çok muhteşem bir bölge,örnek bir bölge.
Yenişehir’de Garden Club diye bir yer var. O güzelim işyerine uğradım. İşyeri sorumlusu Ali Yıldırım beyle karşılaştım. Ali yıldırım bölgemizin sevilen eski sendikacılarından. Uzun yıllar sendikacılık hayatından sonra Garden Club’ün işletmeciliğini yapıyor. Ali Yıldırım ile sohbete başladığımızda bulunduğumuz yerden, yani Yenişehir bölgesinden söz etmesini rica ettiğimde bakın neler anlattı:
“Bulunduğumuz yer sazlık-bataklık virane yerlerdi. Bu yerler Macit Özcan’ın hizmet anlayışı ile bugünlere geldi. Gördüğümüz tüm güzelliklerin her metre karesinde Macit Özcan’ın hizmeti var; katkısı var. Oluşturduğu çevre yolları ile ölü toprağa hayat verdi diyebiliriz. Alt ve üst yapı mükemmel. Macit Özcan’ın bu bölgeye sınırsız katkı sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Burada bir dairesi olan kişinin ekonomik koşulları iyi demektir. Genel olarak böyle biliniyor… Burada dairelerin büyüklüğü 180 m2’den başlıyor, 340 m2’ye kadar çıkıyor. Fiyatı ise 400 bin TL ile 800 bin TL arasında değişiyor. Bulunduğumuz yer, böyle bir yer.”
Güzel insan Ali Yıldırım’la sohbetimiz arasında Macit Özcan’ın belediye başkanlığını neden kaybettiğini de sordum. Bakın cevabı ne oldu:
“Hedef iş üretmek, halka faydalı olmaksa Macit Özcan’ın çok iş ürettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Kongre Merkezi’nden-Deniz Parka, Macit Özcan Tesisleri’nden-Şehirlerarası Otobüs Garına, Canlı Hayvan Pazarı’ndan-yaklaşık 30 kilometre sahil bandı güzelliğine kadar. Açılan yolları, rutin işleri saymaya gerek görmüyorum. Macit Özcan 15 yılda 50 yıllık hizmet verdi; ama maalesef seçimi kaybetti. Neden kaybettiği konusuna gelince. Macit Özcan’ın en büyük hatası toplumla pek iletişim kuramamasıydı. İnsanlara ne kadar hizmet götürürsen götür, toplum yine de kişiyi görmek istiyor. Ayrıca ömrü hayatında Mersin’i görmeyen insanlar dahi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullandılar, belediye başkanını seçtiler. Böyle sistem mi olur? Macit Özcan 15 yılda Mersin’e yaptığı hizmetleri sırtına alıp Mut’a, Gülnar’a, Anamur’a velhasılı bölgenin tamamına taşıyıp insanlara gösterecek gücü de yoktu.; böyle bir imkanı da…
Tüm bunların yanı sıra Mersin’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan sorunların etkisi çok büyüktü. Seçimin kaybedilmesinde en büyük etkendi. Büyük etkenlerden bir tanesi de Macit Özcan ile Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in arasının iyi olmamasıydı. Sonra aday olamayan, adat adayları, partiye büyük zararlar verdiler. Bu olaylar Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimleri kaybetmesine fazlasıyla yetti.”
* * *
Türkiye’de siyaset işte böyle bir şey. Topluma ne kadar hizmet edersen et, çenen güçlü değil ise kaybetmeye mahkumsun. Tıpkı Macit Özcan gibi.