Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

TİY Camiasında Sefalet Dönemi

2 Aralık 2022 Cuma 13:45
Mehmet Can BULUT
Tarsus İdmanyurdu Kulübü’nün de yer aldığı 2. ligde 16 hafta geride kalmış durumda. Temsilcimiz TİY şu an için 18 puana sahip. Bu haftayı BAY geçecek olan Sarı-Lacivertlilerin, ligin ilk yarısında 2 maçı daha kalıyor. Bugünkü mevcut tablonun özeti bu.
 
Durumun çok vahim olduğunu, temsilcimizin her geçen gün karanlığa daha da gömüldüğünü söylememiz gayet mümkün. Teknik kadronun terk ettiği, bazı futbolcuların çekip gittiği, çalışanlarının maaş alamadığı; hatta birikmiş borcu nedeniyle tesislerinin elektriği kesilen ancak rica-minnet on günlüğüne elektriği yeniden açılan bir camiada huzurdan söz edebilmek mümkün olabilir mi?
 
“BEN” demenin çok doğru bir şey olmadığını biliyorum. Ancak olayı iyi anlatabilmem adına özür dileyerek “BEN” diyeceğim. Geride kalan aylarda şampiyonluk naraları atılırken, ben bu köşemde o gün için yaşananların plansız-programsız olduğunu, Tarsus İdmanyurdu’nun ligde kalmasının dışında bir hesabı olmaması gerektiğini yazmıştım. Çünkü şampiyonluk şarkılarının söylendiği süreçte dahi yedek kulübesi boştu!
Oynayan topçuların alternatifleri yoktu. Tıpkı geride kalan Pazar günü oynadığımız ve 2-1 mağlup olduğumuz Ankaraspor maçında olduğu gibi. Futbol yönetmeliği 90 dakikada 5 oyuncu değişikliğine müsaade ederken, Tarsus İdmanyurdu’nun yedekleri sadece ve sadece 3 kişiden ibaretti. Böyle bir tabloda başarılı olabilmek elbette ki mümkün değildir.
 
Gelelim Haluk Bozdoğan’a…
 
Peşinen söylemem gerekirse Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u nasıl yönettiğine bu kentte yaşayan herkes gibi bende alıştım. Ama Tarsus İdmanyurdu’na bakış açısına bir türlü alışamadım.
 
Önce şunu ifade edeyim ki toplumsal bir görevi üstlenip halktan kopuk yaşayan hiçbir kişinin başarılı olması mümkün değildir. Ama konu Tarsus İdmanyurdu olunca sessiz kalmak mümkün olmuyor, olmamalı da.
 
Bozdoğan, “Tarsus İdmanyurdu’nun kuruluşunun 100. yılına şampiyon olarak girecek ve bu şekilde kutlama yapacağız” derken, ben bu köşemden şampiyonluk hesaplarının doğru olmadığını, mevcut şartlardaki takımın ligde kalmasını sağlamanın başarılı olarak kabul edileceğini söylüyordum. Bugün için teknik kadrosu ve futbolcuları tarafından terk edilmiş, tesis elektrikleri borç yüzünden kesilmiş, yedek kulübesi boş olan Tarsus İdmanyurdu kelimenin tam anlamıyla karanlığa gömülmüş vaziyette.
 
Tarsus İdmanyurdu camiasının böylesine sefil ve rezil bir duruma gelmiş olmasından dolayı birkaç kişinin büyük vebali var ama Bozdoğan’ın vebali ise çok büyük.
 
Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmakta olan Bozdoğan’ı bir kez daha uyarıyorum.
 
Tarsus İdmanyurdu kulübü on binlerce Tarsuslu’nun kırmızı çizgisidir. Elbette ki M. Can Bulut olarak benimde. Sakın olaki bu takım küme düşmesin. Ara transfer dönemi de kapıya dayandı. Tarsus İdmanyurdu ara transfer döneminde elde kalan futbolcularını da kaybedebilir. Onun için çok dikkatli olman gerekiyor. Bu işin şakası yok. Tekrar Tekrar uyarıyorum, birkaç adam gibi adam bul ve takımı teslim et. Gerekli tedbirleri şimdiden al.
 
Uyan ve kendine gel Bozdoğan. Tarsus İdmanyurdu’nun hesabını verebilmek kolay olmaz. Benden uyarması.
 
Sözün özü,
Bozdoğan, bu saatten sonra Tarsus kentini nasıl yönettiğin hiç önemli değil. Belediyenin temizlik birimi görev yapıyor, o yeter. Bu saatten sonra senden başarılı olmanda beklenmiyor. Dedim ya, Tarsusluların göz bebeği olan TİY’ne sahip çık ve tehlikeli bölgeden uzak kalmasını sağla.
 
TİY’nin bu hafta grubunda BAY olması dahi büyük bir şanstır. Takımda kalan futbolcuları iyi motive edersek ilk yarıda kalan 2 maçı da kazanma şansımız çok yüksek. Yeter ki oyuncuları iyi motive edelim. İlk yarıda oynayacağımız 2 lig maçında ki 6 puan ligin ikinci yarısında ki 12 puandan daha değerlidir.
 
Kaçarak, gizlenerek, maça gelmeyerek bir yerlere varılmaz.
 
Tekrar ediyorum aman dikkat!
10 lira bulunmaz küme düşersin, 110 lira harcar düştüğün yerden çıkamazsın.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Abdurrahim Denizedalan
11:04
3 Aralık 2022 Cumartesi
Velevki başkan yok 400000 binlik kent neden yok . Her ay 100 TL verecek 30000 kişi olsa TİY kimseye muhtaç kalmaz. Tarsus'luya sesleniyorum vereceğimiz 100 TL bizi fakir etmez ama takımı şampiyon eder. Saygılarımla
46.197.88.116
Yazarın diğer makaleleri
  • CHP’de sular bir türlü durulmuyor21 Temmuz 2023 Cuma 13:19
  • Halkı inim inim inleten ekonomik politika!14 Temmuz 2023 Cuma 16:41
  • CHP’ye Sahip Çıkılması Gerekiyor7 Temmuz 2023 Cuma 09:18
  • CHP’de önseçim kabul gördü9 Haziran 2023 Cuma 19:20
  • Tek Çare Ön Seçim2 Haziran 2023 Cuma 14:57
  • Siyasi Ahlaksızlık26 Mayıs 2023 Cuma 12:41
  • Yeni Oluşan Parlamento19 Mayıs 2023 Cuma 13:04
  • Hile-hurda olur mu?12 Mayıs 2023 Cuma 12:50
  • Kılıçdaroğlu Tarihi Kalabalıklara Konuşuyor5 Mayıs 2023 Cuma 17:34
  • Demokrasi Çok Güzeldir28 Nisan 2023 Cuma 15:36
  • Kırgınlık Var, Küsmek Yok15 Nisan 2023 Cumartesi 10:36
  • Troller İş Başında7 Nisan 2023 Cuma 14:16
  • AKP, HÜDA-PAR’a teslim oldu!31 Mart 2023 Cuma 18:29
  • Bu Kızılay’a beş kuruş yok!17 Mart 2023 Cuma 12:29
  • Tarsus bir değerini kaybetti10 Mart 2023 Cuma 18:47
  • Kızılay’a Güven Azaldı7 Mart 2023 Salı 12:26
  • Kızılay’ı eleştirenlere ağır hakaret24 Şubat 2023 Cuma 16:24
  • Varal: İlmek İlmek Dayanışma Örüyoruz17 Şubat 2023 Cuma 13:44
  • Böyle yobazlık olur mu?10 Şubat 2023 Cuma 14:10
  • 100 Yıllık Camia Rezil Oldu3 Şubat 2023 Cuma 11:04
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    Projelerini Bakan Bolat'a sundular
    Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Vali Atilla Toros’u ziyaret etti
    Tarsus’ta kapanacak hemzemin geçit hayatı olumsuz etkileyecek
    Mersin Büyükşehir’den Eğitime Güçlü Destek
    Mehmet Coşkuner, yaşama gözlerini yumdu
    MEDYAD Başkanı ve gazeteciler Başkan Seçer’i ziyaret etti
    Tarsus Kaymakamlığı’nda “15 Temmuz Milli Birlik Günü” toplantısı
    Mersin Büyükşehir’den Özel Gereksinimli Bir Vatandaşa Daha Tekerlekli Sandalye
    Mersin’in Uluslararasılaşması Yolunda Büyükşehir’den Önemli Bir Adım
    Mersin’de çıkan kavgada Mustafa Çetin yaşamını yitirdi
    Doğaseverlerin Yeni Rotası: Tarihi Kilikya Yolu Oldu
    Anguslar ormana kaçtı
    Tarsus'ta meydana gelen kazada Sabahattin Yılmaz vefat etti
    Üretici soğanı tarlada bıraktı!
    Mersin Tarsus'ta gezerken yüksekten düşen kadın yaralandı