Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Siyasal Meclis Ve Tarihçesi

2 Temmuz 2015 Perşembe 19:31
Yakup ŞEN


Siyasal Meclis Ve Tarihçesi



            TARİH NEREDE BAŞLAR!



            Burjuva Demokrasisi’nden bahsettiğimiz gerektiğinde yasamanın temel kurumu olan siyasal meclis aklımıza gelmektedir. Bu durum batı uygarlığının tekelinde ve son yüzyıllarda gelişmiş gibi görünüyor olması bize hiç de şaşırtıcı gelmiyor! Oysa ki ilk siyasal meclislerin bundan binlerce yıl öncesinde oluştuğunu tahmin etmek, hiç de akıl işi olabileceğini aklımızın ucundan bile geçirmemiz mümkün değildi. Fakat bilim adamlarının (Arkeolog ve antopoloğ) sabır, titizlikle ve inatla ne çıkacağını bilmeden yaptıkları kazıların neticesinde çıkardıkları belgeleri okuyarak bundan tamı tamına beş bin yıl öncesinde bir siyasal meclisin varlığını öğrenebilmemiz mümkün olmuştur.



            Çıkan bu yazılı belgelere göre ilk “Siyasal Kongre” İ.Ö (İsa’dan önce) üç bin yıllarında çok ciddi bir konu için toplanıyor. Bu siyasal kongre tamı tamına bundan 5000 bin yıl öncesinde (Yani ilk site devletleri) dönemine denk gelmektedir. Bu da üretim ilişkileri açısından “Köleci topluma” köleci sistem ve köleci devlet’i ifade etmektedir. Bu siyasal kongre bugünkünden pek farklı olmayarak iki meclis ile iş görüyor. Bunlardan birisi “Sanata” veya yaşlılar meclisi. İkincisi eli silah tutan gençler meclisi!



            Toplantının konusu savaşb Meclisin vereceği kakrara göre ya “Her ne pahasına olursa olsun hep barış” veya savaş ve özgürlük! Tutucu yaşlılar ile “Seneto” neye mal olursa olsun barış diyorlardı. Fakat kral yaşlıların verdiği bu karardan memnun olmamıştı. O bir de eli silah tutan gençlerin meclisinde bu konuyu tartışıyor. Onlar savaş ve özgürlük istiyordu. Kral da bunu uygun görerek savaşa karar veriyor.



            Bu kongrenin yakın doğu diye tanımlanan zulüm ve acımasızlığın yatağı olup siyasal meclislerin bulunamayacağı düşünülen yerde toplanması bir süpriz olabilir.



            Basra körfezinin kuzeyinde Dicle ve Fırat nehirleri arasında Sümer ülkesi olarak bilinen yerde böylesi bir uygarlığın ve demokrasinin gelişmesi tesadüfi bir durum değildir. Ayrıca da o yıllarda dünyanın hiç bir ülkesinde böylesi bir durum yaşanmamıştır!



            Bundan tamı tamamı 5000 yıl öncesinde Sümer’de bütün ülkeye egemen olmak isteyen ve bu yüzden de birbirleriyle devamlı çatışan şehir devletlerinden oluşmasının çok önemli bir payının olduğudur.



            M.Ö. 4000-5000 yıl öncesinde oluşan bu şehir ve aynı zamanda da “SİTE DEVLETLERİ” köleci üretim sisteminde (Köleci toplumda) bir tarafta çok azınlık zümre (Egemen sınıf olarak) köle sahipleri diğer taraftan da hiç bir yaşamsal özgürlüğü olmayan ve köle sahipleri tarafından bir meta aracı gibi alınıp (Pazarlarda) satılabilen kölelerden oluşmaktaydı. Tarihte dört beş bin yıl gibi uzun süren başka bir üretim sistemi oluşmamıştır köleci toplum köleci devletten başka!



            Bu site devletleri binlerce yıl sonra büyüdü, öyle geliştiler, öylegeliştiler ki dünyanın dört bir yanında büyük imparatorluklar oluşturdular. Ve tarihsel misyonunu dolduran köleci üretim sistemi giderek yerini feodal üretim sistemi ve feodal “DEVLET”e bıraktı.



            Egemen ve sömürücü sistemlerin hepsinde bir tarafta ezen, sömüren, yöneten ve kendinden başka diğer halk sınıf ve tabakalarını baskı altına alarak onları  çeşitli zulüm yöntemleri uygulayarak yöneten  devletin varlığıdır!



            -Devam Edecek- 


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • Emek kristalize olmuş yüce bir değerdir!13 Eylül 2019 Cuma 09:25
  • Tarsus’ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı (3)23 Temmuz 2019 Salı 09:18
  • Tarsus’ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı (2)11 Haziran 2019 Salı 08:50
  • Tarsus’ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı7 Mayıs 2019 Salı 09:11
  • Ülkemiz Yerel Yönetimlerinde Yapılan Seçimlerin Sebep ve Sonuçları!23 Nisan 2019 Salı 10:17
  • Hizmet Anlayışları Nasıl Olmalıdır? (4) 26 Mart 2019 Salı 08:42
  • Hizmet Anlayışları Nasıl Olmalıdır? (3) 22 Mart 2019 Cuma 09:04
  • Hizmet Anlayışları Nasıl Olmalıdır (2)19 Mart 2019 Salı 08:38
  • Hizmet Anlayışları Nasıl Olmalıdır? (1)16 Mart 2019 Cumartesi 09:08
  • Egemen Güçlerin Bir Asırdan Beri Doğu Kalkınması Yutturmacası 229 Haziran 2018 Cuma 09:37
  • Egemen Güçlerin Bir Asırdan Beri Doğu Kalkınması Yutturmacası! 129 Haziran 2018 Cuma 09:36
  • Faşizmin Kara Lekesi Tarihe Yüz Karası Olarak Geçecek!16 Şubat 2018 Cuma 09:03
  • Dışa Bağımlı Kapitalist Sistemde Devlet Neden Tamamen Sosyal Olmaz? (3)11 Temmuz 2017 Salı 14:29
  • Dışa Bağımlı Kapitalist Sistemde Devlet Neden Tamamen Sosyal Olmaz? (2)9 Haziran 2017 Cuma 08:44
  • Dışa Bağımlı Kapitalist Sistemde Devlet Neden Tamamen Sosyal Olmaz? (1)6 Haziran 2017 Salı 09:15
  • Şaibeli Referandum25 Nisan 2017 Salı 08:46
  • Başkanlığa “Hayır” Kampanyası İçin Ulusal Seferberlik İlan Edilmeli (!)17 Şubat 2017 Cuma 08:34
  • Anayasalar Neden ve Kimin İçin Değiştirilir (2)27 Ocak 2017 Cuma 08:41
  • Anayasalar neden ve kimin için değiştirilir?(1)24 Ocak 2017 Salı 08:53
  • Başkanlık Sistemi ve Anayasa Üzerine20 Ocak 2017 Cuma 08:37
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    Tarsus'ta park halindeki araca ateş açıldı!
    Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Parkı, Aileleri Açık Hava Sinemasında Buluşturuyor
    Tarsus’ta Muhtar Derneklerinde İstişare Toplantıları
    Vahap Seçer: “Partimizin bir ve bir arada kalması son derece önemli"
    ZAYİ İLANI
    Mersin Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
    Başkan Veyis Avcı’dan, Üzüm Üreticiye ‘Erken Kesim’ Uyarısı!
    Mersin OSB’de bir okul temeli daha atılıyor
    Büyükşehir Zabıta Ekiplerinden Tarsus’ta Toplu Taşıma Araçlarına Yönelik Klima Denetimi
    Maratona katıldılar ama para alamadılar!
    “Türkiye ittifakı olarak demokrasinin ve adaletin rafa kaldırılmasını asla kabul etmiyoruz”
    Muharrem Ayı 26 Haziran’da başlıyor
    Mersin’de merkezli yasadışı bahis çetesi çökertildi
    Kültür Park Mersinlilerin Nefes Alma Noktası
    Büyükşehir’in ‘Tarihi Kilikya Yolu Projesi’ Geçmiş İle Günümüzü Buluşturmaya Devam Ediyor