Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Başkanlığa “Hayır” Kampanyası İçin Ulusal Seferberlik İlan Edilmeli (!)

17 Şubat 2017 Cuma 08:34
Yakup ŞEN
İktidarın yasakçı ve despotik uygulamalarına karşı Başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliğine hayır demenin tam da zamanının geldiğine inanıyorum.
 
AKP’nin neoliberal kimliğini, “12 Eylül Cuntası”nın düzenlemelerine içtenlikle nasıl bağlı olduğunu ve en çok da çalışan emeğiyle geçinenlerin (emeklilerde dahil olmak üzere) haklarına karşı tahammülsüzlüğünü de görmüş oluyoruz.
 
AKP tüm emeğiyle geçinen insanların sosyal ve ekonomik hakları söz konusu edildiğinde son derece yasaklayıcı, otoriter daraltıcı ve engelleyici bir durumun yaratılması söz konusu olmuştur. Tüm emekçilerin haklarını alabilmeleri için uygulayacakları grev haklarından mahrumiyetlerini daraltıcı anlayışını genişletmeye çalıştığına tanık olmaktayız. Yasaklardan bir süre sonra vazgeçmiş olmasına pek şaşırmamak gerekir. Bankacılık sektörün de Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılan grev yasağı OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile tekrar uygulamaya konulduğuna tanık olmaktayız.
 
AKP işbaşına geldiği günden beri işçilerin grev yoluyla sosyal ekonomik olarak ücretlerini yükseltme mücadelelerini yasaklayıcı bir yaklaşımla bastırma yolunu tercih etmeye çalıştı. Bazı işyerlerinin grev kararlarını “Bakanlar Kurulu” kararıyla 60 gün süre ile ertelettirdi. Yani Bakanlar Kurulu kararıyla çalışanların grev haklarını yasaklayarak grev haklarını ellerinden aldı.
 
AKP iktidarı 12 Eylül rejiminin anti demokratik ve faşizan karakterini iyice baskın hale getirerek uygulamaya koyduğu ve buna Cumhurbaşkanlığı sistemi denilen “Başkanlık Sistemiyle” aynı oyunun ikincisini topluma maletmeye (kabullendiremeye) çalışmaktadır.
 
AKP’nin getirmeye çalıştığı tek adam yönetimine karşı “Hayır cephesini” örmek zorundayız. Anayasa paketi ile yeni rerij inşası için Erdoğan ve Bahçeli’nin bugün için ihtiyaçları olan toplumsal desteği alamamış olduğunu görmekteyiz.
 
Tek adam sistemi (yani Başkanlık sistemi) parlamenter demokrasi yerine, otoriter bir rejim inşasını kurma heveslerini kursaklarında bırakmanın mücadelesi bir “Ulusal Seferberlik”le başarıya mutlaka ulaşacak, Başkanlığa ve (bir nevi diktatörlüğe!) hayır kampanyasıyla yürütülmelidir.
 
Bu kampanyanın başarılı olabilmesi için, hiçbir parti siyaseti gözetmeden örülecek olan ilerici, laik, ulusalcı, Cumhuriyetçi halkçı, vatan ve memleket sevgisinin bağlaşıklığı ile kurulacak olan geniş bir cephenin (ülke çapında) mücadelesi sonucunda ülkeyi içinde bulunduğu karanlık bataklığından kurtaracaktır.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • Emek kristalize olmuş yüce bir değerdir!13 Eylül 2019 Cuma 09:25
  • Tarsus’ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı (3)23 Temmuz 2019 Salı 09:18
  • Tarsus’ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı (2)11 Haziran 2019 Salı 08:50
  • Tarsus’ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı7 Mayıs 2019 Salı 09:11
  • Ülkemiz Yerel Yönetimlerinde Yapılan Seçimlerin Sebep ve Sonuçları!23 Nisan 2019 Salı 10:17
  • Hizmet Anlayışları Nasıl Olmalıdır? (4) 26 Mart 2019 Salı 08:42
  • Hizmet Anlayışları Nasıl Olmalıdır? (3) 22 Mart 2019 Cuma 09:04
  • Hizmet Anlayışları Nasıl Olmalıdır (2)19 Mart 2019 Salı 08:38
  • Hizmet Anlayışları Nasıl Olmalıdır? (1)16 Mart 2019 Cumartesi 09:08
  • Egemen Güçlerin Bir Asırdan Beri Doğu Kalkınması Yutturmacası 229 Haziran 2018 Cuma 09:37
  • Egemen Güçlerin Bir Asırdan Beri Doğu Kalkınması Yutturmacası! 129 Haziran 2018 Cuma 09:36
  • Faşizmin Kara Lekesi Tarihe Yüz Karası Olarak Geçecek!16 Şubat 2018 Cuma 09:03
  • Dışa Bağımlı Kapitalist Sistemde Devlet Neden Tamamen Sosyal Olmaz? (3)11 Temmuz 2017 Salı 14:29
  • Dışa Bağımlı Kapitalist Sistemde Devlet Neden Tamamen Sosyal Olmaz? (2)9 Haziran 2017 Cuma 08:44
  • Dışa Bağımlı Kapitalist Sistemde Devlet Neden Tamamen Sosyal Olmaz? (1)6 Haziran 2017 Salı 09:15
  • Şaibeli Referandum25 Nisan 2017 Salı 08:46
  • Başkanlığa “Hayır” Kampanyası İçin Ulusal Seferberlik İlan Edilmeli (!)17 Şubat 2017 Cuma 08:34
  • Anayasalar Neden ve Kimin İçin Değiştirilir (2)27 Ocak 2017 Cuma 08:41
  • Anayasalar neden ve kimin için değiştirilir?(1)24 Ocak 2017 Salı 08:53
  • Başkanlık Sistemi ve Anayasa Üzerine20 Ocak 2017 Cuma 08:37
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    Mersin’de çıkan kavgada Mustafa Çetin yaşamını yitirdi
    Doğaseverlerin Yeni Rotası: Tarihi Kilikya Yolu Oldu
    Anguslar ormana kaçtı
    Tarsus'ta meydana gelen kazada Sabahattin Yılmaz vefat etti
    Üretici soğanı tarlada bıraktı!
    Mersin Tarsus'ta gezerken yüksekten düşen kadın yaralandı
    Tarsus-Tuzla yolunda karpuz yüklü kamyon devrildi
    Tarsus'ta iki araç çarpıştı, 7 kişi yaralandı
    Ferdi Zeyrek yaşamını yitirdi
    Başkan Seçer’den, Hastanede Tedavi Gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e Ziyaret
    Mersin Büyükşehir’in Akdeniz Manzaralı Kafelerine Bu Bayramda Da Yoğun İlgi
    Jandarmadan Silifke, Erdemli ve Çamlıyayla’da uyuşturucu operasyonu
    Tarsus'ta kayıp olarak aranan şahsın cesedi bulundu
    Tarsus Yenice'de silahlı olay; 2 kardeş hayatını kaybetti, 1 yaralı
    Tarsus'ta silahlı kavga, 3 yaralı