
“2001 yılında ülkede adı konulmuş bir kriz vardı, şimdi ise ad konulmadan derin bir kriz yaşanıyor!”
TARSUS ekonomisi her geçen gün geriye gidişini sürdürüyor. Rusya ile yaşanan uçak krizi, ardından turizm sektörünün darbe yemesi, terör operasyonları ve en önemlisi binlerce dönümlük verimli tarım arazisi olmasına rağmen üretilen ürünlerdeki pazarlama sorununun bir türlü aşılamaması kent ekonomisini iyiden iyiye sarsmaya başladı.
Çalışan fabrikalarını kaybetmesinin ardından son 15-20 yılda sırtını tarım sektörüne dayayan ve emekli maaşlarıyla çarkı zorda olsa döndürmeye çalışan Tarsus, zaten iç göç yoluyla sürekli ev sahipliğini yapmasının yanında, bir de ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli mültecileri de ağırlamak zorunda kalıyor.
Uzun zamandan bu yana gündemde olmasına rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen devasa yatırımların zaten kısa sürede bitmesinin imkansız olduğunu kaydeden uzmanlar, Tarsus ve bölge ekonomisinin kısa sürede canlanabilmesi için tek çıkış yolunun tarım sektörü olduğuna vurgu yapıyorlar.
Binlerce dönümlük alanlarda yetiştirilen çeşitli ve kaliteli ürünlerin hak ettiği şekilde pazarlanması durumunda, onlarca kalemlik iş sektörünün bundan olumlu şekilde faydalanabileceğine işaret eden uzmanlar, eğer ki acil önlemler alınmazsa, önümüzdeki günlerde birçok şahıs ve firmanın iflasın eşiğine gelebileceğine dikkati çekiyorlar.
“2001 yılında ülkede adı konulmuş bir kriz vardı, şimdi ise ad konulmadan derin bir kriz yaşanıyor!” diyen uzmanlar, Tarsus’ta ekonomik sıkıntının daha da derinleşmesi durumunda önümüzdeki aylarda sosyal olayların olumsuz yönde artış gösterebileceğine vurgu yaptılar.