
Teknolojinin gelişmesinin her zaman olumlu etkisi olmamıştır. Olumsuz etkileri de aslında fazladır. Olumsuz etkilerinden biri de bilişim suçlarıdır.
Bilişim suçlarını hiçbir şekilde küçümsememek gerekir. Bilişim suçları bazen öyle profesyonelce işlenmektedir ki bazen işin içinde bizzat olan polis, memur, avukat dahi dolandırılabilmektedir. Kötü niyetli kişiler, interneti kötüye kullanarak bilişim suçları mağdurlarının olmasına sebebiyet vermiştir.
Dolandırıcıların 2022 yılınca en çok uyguladığı taktiklerden biri, instagramdan kullanıcılara SAHTE LİNK göndermek olmaktadır.
Bu noktada kesinlikle kendilerini polis, savcı, asker vs olarak tanıtan kişilere inanmayınız. Bu dolandırıcılar kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp insanları kandırmaktadırlar.
İnstagramdan gelen linklerden biri ‘’ Telif hakkını ihlal ettiniz, 24 saat içerisinde bu linke tıklamazsanız hesabınız kapatılacaktır.’’
Diğer linklerden biri ise ‘’ Kadına şiddet için destek veriyoruz, lütfen sen de oy ver’’
Kişiler bu linklere tıkladıktan sonra hesapları ele geçirilmekte ve kişiler adına instagram hikaye kısımlarında paylaşım yapılmaktadır. ‘’Bu kadar para yatırdım, param katlandı bu kadar oldu’’ şeklinde paylaşımlar yapılmaktadır. Dekontlar paylaşılıyor ve insanlar ödeme yapınca hesabına tekrardan daha büyük miktarda paralar geleceğine inanıyor.
Yani hileli hareketlerle insanlar kandırılmakta, başkasının zararına kendi yararına menfaat elde etmektedirler.
Böyle bir durum başınıza geldiği zaman yapmanız gereken; gerekli ekran görüntülerini almak ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaktır. Saygılarımla.