AK PARTİ TARSUS İLÇE BAŞKANI MEHMET YILDIZ
10 NİSAN POLİS GÜNÜNÜ KUTLADI.
“İnsanlar,topluluklar meydana getirip bir arada yaşamaya başladıkları tarihten itibaren,toplumun ve fertlerin can ve mallarının korunması ihtiyacını duymuşlar , bu tarihten itibaren güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına önem vermişlerdir.Şehir devletlerinin kurulması ile birlikte toplumun güvenliğini sağlayacak güvenlik örgütleri kurmuşlardır.
Güvenlik örgütleri “Polislik Mesleği” yani güvenlik ve huzurunun temini,toplumların birleşmeleri, büyümeleri,gelişmesi ile birlikte hangi yönetim şekline sahip olursa olsunlar devletlerin önem verdikleri bir kurum haline gelmişlerdir.
POLİS; bugün,Atatürk ilkeleri ışığında,özgürlükçü,demokratik düzen içinde,millet olarak varlığımızın sürdürülmesi,yasa egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması,sürdürülmesi,halkımızın canının ve malının korunması,suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi,suçluların yakalanarak adalete teslimi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri büyük bir gayretle yerine getirmektedir.
’ Cumhuriyet Kanunlarının, Türk Polisi Olarak bana verdiği vazifeleri sadakatle
ifa ve Amirlerimin Emirlerine itaat edeceğime,Vatandaşlarıma daima yardımcı ve müşfik olacağıma ve vazife uğrunda canımı feda etmekten çekinmeyeceğime Namusum Üzerine Yemin Ederim.’ Diyebilen tüm polis teşkilatımızın polis günü kutlu olsun.”