Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

8 KÖY

8 KÖY
Tarih: 6 Ağustos 2012 Pazartesi 15:36
8 KÖY
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
            Tarsus Kaymakamı sayın Orhan Şefik Güldibi köylerde yapılan ve yapılmakta olan hizmet çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla 2 Ağustos Perşembe günü 8 köyü (Yunusoğlu, Tekeliören, Kamberhöyüğü, Özlüce, Tepeçaylak, Çukurbağ, Ardıçlı, Olukkoyağı) ziyaret etti.
            Kaymakama köy gezilerinde Tarsus İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa İlhan, AKP İl Genel Meclis Üyeleri İbrahim Gül, Mehmet Yıldız, MHP İl Genel Meclis Üyesi Muharrem Şimşek, MHP Tarsus İlçe Başkanı Hakan Özbelli ile basın mensupları eşlik etti.
            KÖYDES, İl Özel İdare ve Maliye Bakanlığı’nın 2012 yılı kırsal altyapıya yönelik projeler kapsamında yaptırılan köy yollarının incelendiği gezide köylerin var olan sorunları da gündemi oluşturdu. Yıllardır sürdürülen köy gezilerinin çoğuna katıldım. Yıllardır da çözümlenemeyen tek sorun Elektrik sorunu olduğuna son gezide de tanık oldum. Yol, su, parke, kanalizasyon çözümleniyor ama elektrik sorunu istenen ölçülerde bir türlü çözümlenemiyor.
            Köylerin en büyük şikayeti elektrikten doğan  sorunun kendilerini ekonomik açıdan da zarara uğratması. TEDAŞ Tarsus İşletme Müdürü elinden gelen tüm olanakları kullanmaya, sorunları çözmeye çalışıyorsa, zarar gören köylerde seslerini yükseltmeli ve zararlarının karşılanması içinde gerekli yasal haklarını kullanmalıdırlar.
            Kışın köyden kente göç yaşanırken yazın ise kentten köye göç yaşanıyor. Köylerin normal nüfusları yazın iki katına çıkıyor. Köylerde nüfus artışı da pek gerçekleşmiyor. Aksine yaşlı insanların yaşamlarını yitirmesiyle nüfusta azalma görülüyor.
            Köylerdeki yaşam, hareketlilik geçmişe oranla daha fazla. Hayvancılığın, tarımın gelişmesi, tavuk çiftliklerinin artışı ekonomik yönden de köylerin gelişimine katkı sağlıyor.
            Sıcak bir Ağustos ayında yola koyuluyoruz. İlk durağımız Yunusoğlu Köyü. Muhtar Bekir Karslı’nın  cenazesi olduğundan bizleri köyün Azası Ramazan Eker ve az sayıda köylü karşılıyor. Tarsus’a 10 km uzaklıkta bulunan Yunusoğlu Köyü’nde 150 hane 700 nüfus bulunuyor. Narenciye, hayvancılık, en büyük geçim kaynakları. Tekeliören-Yunusoğlu Köyü arasındaki yaklaşık 2 km’lik servis yolunun yaptırılması istekleri arasında. Sorunun en büyüğü elektrik! 1.400 metrelik yola 2. Kat asfalt döşenmiş.
            İkinci durağımız Tekeliören köyü. Muhtar İmdat Keleş ve kalabalık bir köylü gurubu tarafından karşılanıyoruz. Tarsus’a 12 Km 120 hane 1100 nüfus. Tarsus’ta en fazla bamya üretilen köy. 1200 metre 1. kat asfalt döşenmiş. Elektrik sorununun yanında, Telekomdan da şikayet dile getiriliyor.
            Kamberhöyüğü Köyü’ne geçiyoruz. Muhtar Ulvi Çağlayan. Tarsus’a 14 km uzaklıkta. 180 hane 600 nüfus. Muhtar bir çocuğun doğmasına sevinirken (Nüfusu artacak diye) yaşlılarında ölmesiyle nüfusu azalıyor diye üzülüyor. Sorunun başı her zaman olduğu gibi Elektrik! Kamberhöyüğü Köyü 880 metre yüzeysel kısmi atıksu tesisi 24.720 TL bedel dahilinde yaptırılmış.
            Kamberhöyüğünün ardından eski adı (Kazıkbaş) yeni adı Özlüce Köyü’ne gidiyoruz. Muhtar Duran Öztürk. Tarsus’a  16 km uzaklıkta. 106 hane. 700 nüfus. Köy meydanına parke döşenecek. Yenice-Özlüce bağlantı yolu 1.100 metre 1. Kat asfalt döşenmiş. Sadece  muhtar tarafından karşılanıyoruz!!
                        -Devam Edecek-
          

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Cesur Kadınlan Platformu Üyeleri İçin Keyifli Program
Büyükşehir Belediyesi Tarsus’ta Merkez Ve Kırsal Mahallelerde Yol Yapım Çalışmalarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor
Tarsus’ta Şikayetlere Neden Olan Çöp Ev Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Tarafından Temizlendi
75 yaşındaki emekli hakim, kadının uygunsuz fotoğraflarını çekerken yakalandı
Mersin Büyükşehir personeli Eyüp Karakış vefat etti
TSO’nun Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Erkaplan ile Çelik Ailelerinin Mutlu Günü
TÜED Tarsus Şubesi Üyelerine Yönelik Sağlıkta İndirim Anlaşmalarına Devam Ediyor
Seçer: “Mersin’de 2020 yılından bu yana vahşi depolama olmadı”
MESKİ, Yapraklıkoy Mevkiinin İçme Suyu Hattını Yeniledi
Büyükşehir’in Makine Destekleri İle Üretici Kazanıyor, Kırsal Kalkınıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarafından Tarsus Cetvel Kavşağında Yeni Düzenleme
Mersin’de Konforlu ve Kesintisiz Ulaşımın Adresi; Büyükşehir…
Maç Bülteni ile Bahiste Doğru Stratejiyi Kurun
Hayırsever Sait Yıldız Ataman, iyiliksever çalışmalarına devam ediyor