Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve yurtiçi ve yurtdışından şair ve aşıkların katıldığı ''Müzik ve Şiir Festivali'' nin ilk günü Cuma akşamı, ikincisi Cumartesi akşamı Belediye Nikah salonunda yapıldı.
Dr. Halil Atılgan'ın konuşmasıyla başlayan gecede, Halk Oyunları ekibi de Zeybek oyunuyla renk kattı. Etkinliğe ayrıca Belediye Başkan Yardımcıları Serap Kurtçu ve Muttalip Bobuşoğlu da katılarak tören sonrası sanatçıları teşekkür belgesi ve plaketlerini sundu. Etkinliklere emekli Cumhuriyet Savcısı Seyfi Öngeç’te katıldı.
Müzik ve Şiir Festivali Tarsus Belediyesi Nikah Salonu'nda iki gün devam ederken yurdun dört bir yanından Tarsus’a gelen şair ve şairlere, halk ozanlarına kentimizin ve Mersin’in tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Etkinlikte emekli öğretmen Nuray Öngeç’te sahne aldı.
Tarsus ve İstanbul’u konu alan şiirlerin yer aldığı Antoloji de dağıtıldı. Etkinliğe katılanlar organizasyonu yapan şairler Fatma Özger Bilgiç ve Orhan Oyanık ile geceye destek veren Tarsus Belediyesine teşekkür ettiler.
