Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

MESKİ, Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planı’nı Tamamladı

Bölge
Tarih: 16 Temmuz 2025 Çarşamba 12:35
MESKİ, Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planı’nı Tamamladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, “Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması İşi” kapanış toplantısı gerçekleştirdi.
 
MESKİ, Berdan ve Pamukluk baraj göllerinin ve gölleri besleyen yeraltı ve yüzeysel su kaynaklarının korunması, kaynakların ve havzaların özelliklerinin bilimsel çalışmalar ile değerlendirilerek koruma alanlarının belirlenmesi, Baraj Gölleri ve Havzalarının su kalitesi ve miktarının havza bazında korunması ve iyileştirilmesi maksadıyla; sosyal, ekonomik, fiziki, jeolojik, hidrojeolojik, hidrolojik, hidromorfolojik, ekolojik ve kimyasal özelliklerinin bilimsel verilere dayalı olarak tespit edilmesini içeren “Berdan ve Pamukluk Baraj Gölleri Havza Koruma Planları Hazırlanması İşi”ni hazırlayarak, gerekli çalışmaları başlatmıştı. Bu kapsamda yapılan kapanış toplantısının açılış konuşması MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz tarafından yapıldı.
 
Toplantıda gerçekleştirilen sunumda; proje yönetimi, alan sınırları, baraj havzaları, projenin amacı ve hedefleri, paydaş bilgileri, süreç yönetimi, arazi verileri gibi konu başlıkları detaylı olarak aktarıldı. Havzadaki altyapı durumu, içme suyu yönetimi, Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi verileri kapsamlı bir şekilde paylaşıldı. Toplantı, soru-cevap bölümüyle birlikte sona erdi.

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
TADEKA'dan “Karasu Şelalesi” Bölgesinde Doğa Yürüyüşü
Mersin Büyükşehir’den üreticilere doğru gübreleme için ‘Toprak Analiz Cihazı Desteği Projesi’
Tarsus'ta yaşanan kazada Aytaç Aydın yaşamını yitirdi
Tarsus-Pozantı otoyolunda araç alev aldı, ormana sıçradı
Mersin Ayaş'ta servis aracı tır dorsesine çarptı: 2 ölü, 10 yaralı
Tarsus Yeni Devlet Hastanesinde korkutan yangın
Tarsus Tadım Panelistleri Eğitmenin Eğitimini Gerçekleştirdi
Hakan Bulut, Başkan Vahap Seçer’e kitap takdim etti
Mersin Büyükşehir’in ‘Grup Çalışması Danışmanlığı’ İle Yalnız Değilsiniz!
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi İşbirlikleriyle Güçleniyor
Yenice’de Gerçekleşen Delege Seçimlerini Mavi Liste Kazandı
Koluman, Treyler Sektöründe Bir İlke İmza Atıyor: “Geri Görüş Kamera Sistemi” Artık Standart Donanımda
CHP Cumhurbaşkanlığı Adayı Ofisi Çalışma Grubu Tarsus’ta
Tarsus’ta feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus’un Taşkuyu ve Sucular Mahallelerinde Sathi Asfalt Çalışması