Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Tarsus’a 10 Milyar TL’lik Doğalgaz Depolama Alanı Yapılacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enerji güvenliğini garanti altına almak için Tarsus’ta 10 milyar TL’lik doğalgaz depolama yatırımının stratejik teşvik kapsamına alındığını açıkladı.
Tarih: 15 Ekim 2015 Perşembe 18:13
Tarsus’a 10 Milyar TL’lik Doğalgaz Depolama Alanı Yapılacak
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enerji güvenliğini garanti altına almak için Tarsus’ta 10 milyar TL’lik doğalgaz depolama yatırımının stratejik teşvik kapsamına alındığını açıkladı.

 

KONUTDER tarafından düzenlenen ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ sonrası konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enerji güvenliğini garanti altına almak için Tarsus civarında 10 milyar TL’lik doğalgaz depolama yatırımının stratejik teşvik kapsamına alındığını açıkladı. Habertürk’ün haberine göre, Zeybekci, doğrudan Türkiye’ye yatırım yapmak üzere gelen sermaye girişinin 2014 yılına göre yüzde 35.5 arttığını ve 11.8 milyar dolara ulaştığını söyledi.

 

Yıl sonu itibarıyla de bunun daha da gelişeceğini, son rakamların bundan daha iyi olacağının hep beraber görüleceğini vurgulayan Bakan Zeybekci, “Diğer güzel bir bilgiyi de sizlerle paylaşayım. Ekonomi Bakanlığı olarak bir kalemde düzenlemiş olduğumuz tek bir belgede 10 milyar TL’lik bir yatırım belgesi düzenledik. Yatırım, enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım. Türkiye’nin, doğalgaz depolayamadığı için doğalgazla ilgili dalgalanmalardan gerek fiyat olarak, gerekse sürdürebilir enerji güvenliği anlamında kendini güvenlik altına alamadığı bir zayıflığı söz konusuydu. Bu Türkiye’nin fiyat hareketliliğine karşı yastık görevi görecek” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ ORTAK BİROL ENSARİ

Zeybekci, bir muhabirin 10 milyar TL’lik yeni yatırımın cari açığa nasıl katkısının olacağı sorusuna, bu konuya cari açık olarak bakılmaması gerektiğini, eğer elinizde hiçbir stok yoksa, devamlı bir şeyi musluktan alıyorsanız, orada bütün kuralları karşıdakilerin belirlediğini ama elinizde 1 aylık stokunuz varsa su gelmediği zaman o fiyat oynamalarından gerek Türkiye cari açığı, gerekse Türkiye ekonomisi, sanayisi ve Türkiye’nin genel dengeleri anlamında büyük bir faydası olacağını söyledi. Zeybekci, projenin Türk-yabancı ortaklı olduğunun altını çizdi. Ortaklığın Türkiye tarafında Gaz Depo AŞ ve Toren AŞ’nin başkanı Birol Ensari bulunuyor.

4 MİLYAR METREKÜP KAPASİTELİ

Depolama yatırımıyla ilgili yabancı ortak arayışının devam ettiği toplam 4 milyar metreküp kapasiteli depo planlandığı öğrenildi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsus'ta 14 yaşındaki çocuk, bebeğin ölümüne neden oldu!
Tarsus'ta kaza, jandarma Uzman Çavuş Güney Yılmaz hayatını kaybetti
Mersin'de orman yangınına müdahale ediliyor
Tarsus'ta kayıp olarak aranan şahsın cansız bedeni bulundu
Tarsuslu Cesur Kadınlan Platformu Üyeleri İçin Keyifli Program
Büyükşehir Belediyesi Tarsus’ta Merkez Ve Kırsal Mahallelerde Yol Yapım Çalışmalarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor
Tarsus’ta Şikayetlere Neden Olan Çöp Ev Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Tarafından Temizlendi
75 yaşındaki emekli hakim, kadının uygunsuz fotoğraflarını çekerken yakalandı
Mersin Büyükşehir personeli Eyüp Karakış vefat etti
TSO’nun Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Erkaplan ile Çelik Ailelerinin Mutlu Günü
TÜED Tarsus Şubesi Üyelerine Yönelik Sağlıkta İndirim Anlaşmalarına Devam Ediyor
Seçer: “Mersin’de 2020 yılından bu yana vahşi depolama olmadı”
MESKİ, Yapraklıkoy Mevkiinin İçme Suyu Hattını Yeniledi
Büyükşehir’in Makine Destekleri İle Üretici Kazanıyor, Kırsal Kalkınıyor