Kentte yaşayan her canlının belediyesi olmak için yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan patili dostların kent içindeki konforunu artırmak için hayata geçirdiği yeni projeleri, hız kesmeden uygulamaya devam ediyor. “Kaldı mı tanışmadığımız pisi?” mottosuyla Ocak 2025’te açılan ‘Kedi Kısırlaştırma Merkezi’ ile sokak kedilerini kısırlaştırarak popülasyonun artmasının önüne geçmeyi hedefleyen Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, ‘Alo 185’ üzerinden randevu alan herkes için hizmetlerini sürdürüyor.
Yılda 3 kez doğum yapma ihtimali bulunan sokak kedilerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasını önleyen, patili dostlar için daha güvenli ve sağlıklı bir yaşam sunarak dengeli bir hayvan popülasyonu oluşmasını sağlayan ekipler, merkezdeki tüm işlemleri ücretsiz bir şekilde veriyor. Sokakta bakımını ve beslenmesini üstlendikleri canları merkeze getiren vatandaşlar, uzman veteriner hekimlerin gözetiminde steril bir ortamda kısırlaştırma işlemini yaptırıyor. 5 gün uzman gözetiminin ardından dostlarını merkezden alan vatandaşlar, sokakta besledikleri noktaya güvenli bir şekilde bırakıyor.
Gönüllülere kolaylık sunmakta sınır tanımayan Büyükşehir; sokakta beslediği 3 ve daha fazla kedisi olan ve kendi imkanlarıyla kedilerini getiremeyecek olan vatandaşlara, araç ve box imkanı da sunuyor. Hayvan hastaneleri ve veterinerlerde özel ücrete tabi kısırlaştırma işlemi büyük bir külfet olurken, gönüllüler merkez sayesinde ciddi maliyetler ödemekten de kurtuluyor.
Haftanın 7 günü 08.00-17.00 arasında hizmet veren merkezde, kısırlaştırma işlemleri Salı ve Çarşamba günleri 10.00-15.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Mezitli İlçesi Merkez Mahallesi 52000 Sokak’ta yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezitli İtfaiye Grup Amirliği içinde bulunan kısırlaştırma merkezi, herkesin ulaşabileceği bir noktada hizmet veriyor.