Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Lösemi, Çocukluk Çağı Kanserlerinde İlk Sırada

Sağlık
Tarih: 14 Şubat 2024 Çarşamba 17:07
Lösemi, Çocukluk Çağı Kanserlerinde İlk Sırada
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
LÖSEV, 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanserleri Günü kapsamında çocuklarda kanser vakalarının artışına dikkat çekti.  Çocuklarda en çok görülen kanser türünün ise lösemi olduğunu belirten vakıf yetkilileri, erken teşhisin tüm kanser türlerinde olduğu gibi lösemi tedavisinde başarıyı önemli ölçüde etkilediğini bildirdi.
 
LÖSEV'den "15 Şubat Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık Günü" dolayısıyla yapılan açıklamada, Türkiye'de her yıl 5 binden fazla çocuğun kanser tanısı aldığı kaydedildi.
Çocukluk çağı kanserlerinin en sık ilk 5 yaşta görüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Çocukluk Çağı kanserleri arasında en çok görülen kanser türü lösemi. Halk arasında kan kanseri olarak bilinen lösemi, çocuk kanserlerinin yüzde 30'unu oluşturuyor.
 
Çocukluk çağı kanserlerinde erken teşhis, tüm kanser türlerinde olduğu gibi tedavide başarıyı etkiliyor. Erken teşhisle çocukluk çağı kanserlerinde tedavi oranı yüzde 80'lere ulaşıyor. Bu nedenle LÖSEV olarak, ailelere belirtiler konusunda dikkat etmelerini öneriyoruz. Bu notada ebeveynlerin farkındalığının artması ise hayat kurtarıcı rol oynamaktadır. Çocuklarda görülen kanser belirtileri genellikle yetişkin kanser hastalarında görülen belirtilerden farklıdır. Lösemilerde ateş, kemik ağrıları, halsizlik, solukluk, morarmalar ve lenf bezlerinde büyüme en çok görülen belirtiler arasında yer almaktadır."
 
LÖSEV: “Kanserle Mücadelemize Devam Edeceğiz”
Türkiye’de gün geçtikçe kanser vakalarının arttığını belirten LÖSEV, çevresel faktörlerden tüketilen kanser yapıcı gıdalara kadar bir çok unsurun vakaları arttırdığına dikkat çekti.  Lösemi ve kanserin, uzun ve zorlu bir süreç olsa da tedavi edilebilen bir hastalık olduğu aktarılan açıklamada, " LÖSEV olarak , çocuk veya yetişkin farketmeksizin tüm kanser tanılarına maddi ve manevi yönden destekliyoruz. Bu dönemde her açıdan çocuklarımızın ve ailelerin yanındayız. Tedavi masraflarından kuru gıda ve et ihtiyaçlarına, eğitim ve sosyal yardımlardan psikolojik  desteklere kadar bütüncül bir anlayışla lösemi ve kanser mücadelecisi çocuklarımızın ve ailelerinin yanındayız.
 
LÖSEV olarak 25 yıldır her alanda mücadelemizi sürdürüyoruz. lösemi ve kanserle mücadelimize ailelerimiz, gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla birlikte devam edeceğiz." denildi.
 

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsus'ta 14 yaşındaki çocuk, bebeğin ölümüne neden oldu!
Tarsus'ta kaza, jandarma Uzman Çavuş Güney Yılmaz hayatını kaybetti
Mersin'de orman yangınına müdahale ediliyor
Tarsus'ta kayıp olarak aranan şahsın cansız bedeni bulundu
Tarsuslu Cesur Kadınlan Platformu Üyeleri İçin Keyifli Program
Büyükşehir Belediyesi Tarsus’ta Merkez Ve Kırsal Mahallelerde Yol Yapım Çalışmalarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor
Tarsus’ta Şikayetlere Neden Olan Çöp Ev Büyükşehir Belediyesi Ekipleri Tarafından Temizlendi
75 yaşındaki emekli hakim, kadının uygunsuz fotoğraflarını çekerken yakalandı
Mersin Büyükşehir personeli Eyüp Karakış vefat etti
TSO’nun Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Erkaplan ile Çelik Ailelerinin Mutlu Günü
TÜED Tarsus Şubesi Üyelerine Yönelik Sağlıkta İndirim Anlaşmalarına Devam Ediyor
Seçer: “Mersin’de 2020 yılından bu yana vahşi depolama olmadı”
MESKİ, Yapraklıkoy Mevkiinin İçme Suyu Hattını Yeniledi
Büyükşehir’in Makine Destekleri İle Üretici Kazanıyor, Kırsal Kalkınıyor