Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Kaymakam Atmaca, ‘Dahi’lerin Okulunda

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, yapımı 2 yıl
Tarih: 5 Eylül 2015 Cumartesi 11:02
Kaymakam Atmaca, ‘Dahi’lerin Okulunda
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, yapımı 2 yıl önce tamamlanan ve norm kadrosu yeni geldiği için önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi’nde son hazırlıkları gözden geçirdi.

 

Tarsus Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, yaklaşık 120 üstün yetenekli öğrenci kapasiteli olan Bilim ve Sanat Merkezi´nin yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete gireceğini ve bu yıl 56 öğrenciyle eğitime başlanılacağını belirterek, Kaymakam Bekir Atmaca’yı bilgilendirdi.

 

Kaymakam Bekir Atmaca, bu sezon 56 üstün yetenekli öğrencinin yeteneklerinin geliştirilmesini öngören Bilim ve Sanat Merkezi´nin üstün yetenekli çocukların yetenekli oldukları branşlarda geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için Mersin Özel İdare bütçesinden sağlanan parayla yapılan ve arsası hayırsever Hadiye Kuradacı tarafından bağışlanan merkezin kapalı alanının 3 bin 160 metre kare olduğunu belirterek, “Bilim ve Sanat Merkezi’nde müzik, resim ve zihinsel yetenekli toplam 56 öğrenciyle eğitime başlayacağız.” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ise, "Bodrum katta revir, kütüphane, oyun ve gösteri salonu, sığınak ile spor alanı, zemin katta laboratuarlar, resim odası, 1´inci katta optik matematik ve bilgisayar laboratuarları yer alıyor. Merkezin son katı olan 2´nci katta ise elektrik-elektronik, masa üstü yayıncılık, rehberlik ve danışmanlık, bilim ile sanat çalışma odaları, bireysel müzik aletleri odaları bulunuyor. Merkezin bahçe kısmında ise otopark ve çok amaçlı tören alanı yer alıyor” şeklinde konuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Salim Takan yaşam mücadelesini kaybetti
“Doğa Makarna” firmasında çalıştırılmak üzere Paketleme ve Üretim elemanları aranıyor
Gizem Nur ve Kutlu yaşamlarını birleştirdi
Mersin Valisi Atilla Toros’un “15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü” Mesajı
Tarsus TSO Başkanı Koçak’tan 15 Temmuz Mesajı
Büyükşehir MERCAN Bilim Merkezi’nde Çocuklara Afet Eğitimi Veriliyor
“Kene Isırığında En Önemli Şey, Panik Yapmadan Bilinçli Müdahaledir”
Tarsus'ta kaza, 1 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı
Yenice Sıdkı Baba Cemevi’nde Aşure Lokması Yenildi
Özel Harekat Polisi Aydoğan Sukuşu Mersin’de kazada yaşamını yitirdi
MESKİ, Kuraklıkla Mücadelede Stratejik Ve Yenilikçi Su Yönetimini Güçlendiriyor
Futbol Heyecanını Yaylalara Taşıyan ‘30 Ağustos Zafer Kupası’ İçin İlk Düdük Çaldı
Müezzine Bıçaklı Saldırı Anı Güvenlik Kamerasında
Tarsus'ta suikast silahı ele geçirildi
Mersin Büyükşehir’den Orman Yangınlarına Karşı “Afişli Uyarı!”