Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

M. Can Bulut yazdı, "İki Depar Yetmiyor"

Güncel
Tarih: 8 Kasım 2019 Cuma 08:59
M. Can Bulut yazdı, "İki Depar Yetmiyor"
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
İçinde bulunduğumuz futbol mevsiminin 5. haftasında yani işlerin çok iyi gittiği günlerde genel olarak şampiyonluk olmasa dahi play-off hesapları yapıldığı günlerde bu köşemde “Tarsus İdmanyurdu bu sezon ligde kalsın şükredelim” demiştim.
 
Tarsus İdmanyurdu’nun bu dönem çok başarılı olamayacağını bilmek için futbol profesörü falan da olmaya gerek yok.
 
Ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan sezon öncesi olumsuzluklara bir de oluşturulan yönetimin yetersizliği eklenince bazı gerçekleri görebilmek daha kolay oluverdi. Camiada yaşanan tüm olumsuzluklara bir de bazı futbolcuların sorumsuzca davranışı eklenince takım birden bire kötü sonuçlar alıverdi. Teknik heyetin iyi niyetli olması alınması muhtemel daha kötü sonuçlara set çekiyor sanırım.
 
Dedim ya bazı futbolcuların kendilerini bulunmaz Hint kumaşı olarak görmesi başarısızlıkta başrol oynamaktadır. Adam öyle rahat ki maç boyunca üç depar atıyor hepsi o kadar. Birde istediği zaman sakatlanabiliyor! Bu nasıl bir mantıktır anlaşılır gibi değil.
 
Kastettiğim futbolcu veya futbolcuların kim olduğunu bulup-çıkartmak hiç de zor değil.
 
Tarsus İdmanyurdu’nda yönetim ise ayrı bir alem! Aradan aylar geçmesine rağmen hala bocalayıp duruyor. Neyse bu konuyu sonraya bırakalım. Sadece şunu söyleyeyim ki; huzurun ve dürüstlüğün olmadığı yerde başarıyı yakalamak pek mümkün olmuyor.
 
*          *          *
 
Kastettiğim futbolcunun daha iyi anlaşılması adına tam da bu noktada Tarsus’un eski kaymakamlarından birinin anlattığı fıkrayı yazmadan geçemeyeceğim.
 
Fıkra aynen şöyle:
 
Şanlıurfa Ceylanpınar üretim çiftliğinde damızlık koçların yaşlanmış olması sebebiyle üretim düşer. Bunun üzerine çevreye yani köy, kasaba ve ilçelere haber gönderilerek elinde damızlık olan besicilerin Ceylanpınar üretim merkezine müracaat etmeleri istenir. Değerinin üzerinde bir fiyatla satın alınarak üretim merkezine konan koç, aradan birgün, iki gün, üç gün geçmesine rağmen yer, içer ve yatar. Çiftlik yetkilileri koç’a ‘Biz, seni üretim artsın diye satın alıp buraya getirdik. Sen ise yiyip, içip, yatıyorsun’ derler… Bunun üzerine koç, ‘ Ben artık devlet memuru oldum, bana dokunmayın” cevabını verir!
 
Tarsus İdmanyurdu’nda öyle topçular var ki demeyin gitsin. Adam maç boyunca 2-3 depar attığında her şeyin bittiğini sanıyor. Eğer ki bir futbol takımı gerçekten maç kazanmak istiyorsa o takımın oyuncuları canla-başla çalışıp galibiyet için mücadele etmek zorundadır.
 
Genel olarak futbol maçlarında koşan, terleyen ve kazanmak azminde olan takımlar galip gelir.
 
2019-2020 futbol mevsiminin 11. haftasındayız. Oynanan maçlarda bazı gerçekler görüldü. Tarsus İdmanyurdu sahip olduğu kadro açısından fena değil. takımın tek eksiği forvet hattı olabilir. Ancak buna rağmen bu kadro ile daha başarılı sonuçlar almak çok mümkün. Yeter ki takımın kondisyon eksiği giderilsin. Burada görev teknik sorumlulara düşüyor. Biraz gayret, biraz ciddiyet, birazda özveri işlerin rayına oturmasına yetecek, Tarsus İdmanyurdu’da arzu edilen sonuçları alacaktır. Görülen tablo öyle söylüyor. Dedim ya takımın kumaşı iyi.
 
Yapılan iş her ne olursa olsun başarı ciddiyetten geçer. Tarsus İdmanyurdu forması öyle sıradan bir forma değildir.
 
“TİY formasına kavuştum. Gerisi her ne olursa olsun” mantığıyla davranılırsa başarı hayal olur. Her iş gibi futbolda ciddiyet ister, özveri ister, inanç ister.,
Uyarmak benim görevimdir.
 
TiY futbolcularının ikinci bir işleri var mı? Onu bilemiyorum!.

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Salim Takan yaşam mücadelesini kaybetti
“Doğa Makarna” firmasında çalıştırılmak üzere Paketleme ve Üretim elemanları aranıyor
Gizem Nur ve Kutlu yaşamlarını birleştirdi
Mersin Valisi Atilla Toros’un “15 Temmuz Demokrasi Ve Millî Birlik Günü” Mesajı
Tarsus TSO Başkanı Koçak’tan 15 Temmuz Mesajı
Büyükşehir MERCAN Bilim Merkezi’nde Çocuklara Afet Eğitimi Veriliyor
“Kene Isırığında En Önemli Şey, Panik Yapmadan Bilinçli Müdahaledir”
Tarsus'ta kaza, 1 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı
Yenice Sıdkı Baba Cemevi’nde Aşure Lokması Yenildi
Özel Harekat Polisi Aydoğan Sukuşu Mersin’de kazada yaşamını yitirdi
MESKİ, Kuraklıkla Mücadelede Stratejik Ve Yenilikçi Su Yönetimini Güçlendiriyor
Futbol Heyecanını Yaylalara Taşıyan ‘30 Ağustos Zafer Kupası’ İçin İlk Düdük Çaldı
Müezzine Bıçaklı Saldırı Anı Güvenlik Kamerasında
Tarsus'ta suikast silahı ele geçirildi
Mersin Büyükşehir’den Orman Yangınlarına Karşı “Afişli Uyarı!”