15 Temmuz’da TSK içinde yuvalanmış bir grubun kalkıştığı ve başarısız olan darbe girişimi sonrasında, tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da “Demokrasi Nöbeti” eylemleri devam ediyor.
Hükümet Konağı önünde akşam saatlerinde gerçekleştirilen eylemlere önceki gece AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ile Ali Cumhur Taşkın, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz’ın pilav ikramında bulunduğu eylemde dualar okunup, çalan şarkılar ve marşlar eşliğinde bayraklar sallandı.
Burada konuşan Tarsuslu hemşehrimiz AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, “Demokrasiyi, millet iradesini içine sindiremeyen hainler, FETÖ”cü ihanet şebekeleri milletimizin ve dünyanın gözleri önünde bir ihanet kalkışmasına yeltendiler. Dünya bugüne kadar böyle alçakça bir ihaneti ne gördü, ne yazdı. İşte bunun içindir ki bizler 15 Temmuz’u asla unutmayacağız. Nesilden nesile aktaracak ve asla unutturmayacağız. Çünkü bugün öyle bir gündür ki tarihimizde yaşanan en ağır ihanetin olduğu gündür. O gün, vatan hainlerinin milletin üzerine silahları ile savaş açtığı gündür” diye konuştu.
AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan’da ülkesine, geleceğine ve demokrasisine sahip çıkan herkese teşekkür etti. Özkan, “Bugün bu kaldırımlarda yatmazsak, yarın Allah Muhafaza Ermenilerin ve Yunanlıların Kızılhaç çadırlarında yatmak zorunda kalırız. Değerli kardeşlerim, bugün burada terlemezsek yarın ısınacak bir yuva bulamayız. Dışarıda perişan oluruz. Bugün bedenimizi feda edemezsek Allah korusun yarın onurumuzu ve şerefimizi feda etmek zorunda kalırız. Bugün bu darbeler karşısında dik duramazsak yarın batı uşaklarının önünde diz çökeriz. Biz bugün burada olmazsak yarın Allah korusun hainlerin eline geçmiş tanklar burada olur. Onların tankı topu varsa bizim de imanımız var” dedi.
Vatandaşlara seslenen AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise “15 Temmuz akşamından itibaren vatanına ihanet içinde olanlara karşı mücadele edenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kapkara gecenin sonunda aydınlığa çıkmamız devletimiz ve milletimiz için bir şükür sebebi olduğu gibi yüce Türk Milletine de özel bir teşekkür sebebidir. Milletin silahını millete doğrultan alçaklar da milletimize hesabı verecektir” şeklinde konuştu.