Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

ULUDERE’DE YAŞANANLARA TARSUS’TAN DA TEPKİ

ULUDERE’DE YAŞANANLARA TARSUS’TAN DA TEPKİ
Tarih: 31 Aralık 2011 Cumartesi 15:56
ULUDERE’DE YAŞANANLARA TARSUS’TAN DA TEPKİ
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
ŞIRNAK'IN Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, F-16 savaş uçakları tarafından yapılan bombardıman sonrasında 35 kişinin ölmesinin ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Demokratik Kent Meclisi öncülüğünde bir eylem yapılıp, yaşananlara tepki gösterildi.
 
Atatürk Caddesi Yarenlik Alanında yürüyüş yapan grup adına Tarsus Demokratik Kent meclisi Sözcüsü Yunus Emre Ulus basın açıklaması yaptı.
 
Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde konuşan Yunus Emre Ulus, “Bombardıman sonucu yaşamını yitiren ve şuana kadar cenazesine ulaşılan kişilerin büyük çoğunluğunun 12-37 yaş aralığında bulunması ve aynı soyaddan 28 kişinin olması düşündürücüdür. Parçalanmış ve yanmış cenazeler ise katırlarla, traktörlerle taşınmıştır. 21. yüzyılda insanlığın gördüğü en aşağılık zulümdür bu gördüklerimiz” dedi.
 
Ulus, “Dünyada ve ülkemizde, özellikle de Ortadoğu coğrafyasında sürmekte olan çatışma ve savaş, barışa olan ihtiyacı acil bir zorunluluk haline getirmiştir. Hayatın her alanında gerçek ve kalıcı barışı sağlamak, halkların dayanışma ve kardeşliğini gerçekleştirmek, vicdan sahibi yurttaşların tarihi sorumluluğudur.
Ülkemiz her geçen günde daha fazla gerilimli ve çatışmalı bir sürece taşınıyor. Her gün yeni ölümler her gün yeni acılar, yeni gözaltılar yaşanıyor. Silahlı çatışmada ölen gençlerimizin evlerine düşen ateş hepimizin yüreğini yakıyor. Otuz yılı aşkın zamandır hayatımızı zindan eden savaşın yangını hiç sönmedi. Öfke-kin-nefret duyguları egemen oldu. Askeri çatışma toplumsal çatışmaya doğru eviriliyor. Yangın tüm Türkiye halklarını sarıyor. Ancak savaşa neden olan hiçbir sorun çözülmedi.
Bugün Uludere’de yaşanan katliam AKP hükümetinin iflasıdır. Hükümet bu katliamdan birinci derecede sorumludur. Bu katliam ve son dönemlerde yaşanan gözaltı ve tutuklamalar Kürt sorununun siyaseten-görüşerek ve barışçıl yöntemlerle çözülme ihtimalini ortadan kaldırmaktadır. Sürecin bu noktaya gelmesinde asıl sebep yıllardır inkâr ve imha politikalarından yana tavır alan siyasal iktidarlardır.  Kürt sorununun çözümünü sadece kendisinin yararlanacağı bir ‘siyasal rant’ olarak gören AKP İktidarı da bu katliamla kendi sonunu hazırlamıştır” ifadelerini kullandı.
 
Tarsus Akdeniz Gazetesi
 
 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsus’ta Muhtar Derneklerinde İstişare Toplantıları
Vahap Seçer: “Partimizin bir ve bir arada kalması son derece önemli"
ZAYİ İLANI
Tarsus'ta tefecilik operasyonu, 20 gözaltı
Mersin Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Başkan Veyis Avcı’dan, Üzüm Üreticiye ‘Erken Kesim’ Uyarısı!
Mersin OSB’de bir okul temeli daha atılıyor
Büyükşehir Zabıta Ekiplerinden Tarsus’ta Toplu Taşıma Araçlarına Yönelik Klima Denetimi
Maratona katıldılar ama para alamadılar!
“Türkiye ittifakı olarak demokrasinin ve adaletin rafa kaldırılmasını asla kabul etmiyoruz”
Muharrem Ayı 26 Haziran’da başlıyor
Mersin’de merkezli yasadışı bahis çetesi çökertildi
Kültür Park Mersinlilerin Nefes Alma Noktası
Büyükşehir’in ‘Tarihi Kilikya Yolu Projesi’ Geçmiş İle Günümüzü Buluşturmaya Devam Ediyor
CHP Tarsus İlçe Kadın ve Gençlik Kolları sınav heyecanına ortak oldular