Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Tarsus’ta TSO üyeleri KOSGEB Destekleri konusunda bilgilendirildi

KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker, Tarsus’ta TSO üyelerini KOSGEB destekleri konusunda bilgilendirdi.
Tarih: 14 Kasım 2015 Cumartesi 17:06
Tarsus’ta TSO üyeleri KOSGEB Destekleri konusunda bilgilendirildi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt

KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker, Tarsus’ta TSO üyelerini KOSGEB destekleri konusunda bilgilendirdi.

Tarsus TSO Başkanı Ruhi Koçak, TSO konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü eğitim çalışmalarının içinde olmaya devam etmekte olduklarını söyledi.

KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker ise, Kurumların verdiği desteklerin rakamlarından öte işlevine bakılması gerektiğine dikkat çekerek artık üretmenin değil, hizmet ve satış farkının öne çıkmaya başladığını desteklerin de bu kriter göz önünde bulundurularak verildiğini ifade etti.

Danyal Peker, günümüzde girişimci olmanın yeterli olmadığını, bunun yanında yenilikçi ve farkındalık yaratmanın gerekliliğine işaret etti.

Bilgiye ulaşmanın günümüzde çok kolay olduğunu vurgulayan Danyal Peker, “Önemli olan işletmenizin planlama yapması ve hedef koyması. Nereye gittiğinizi bilmiyorsanız ne kadar gittiğiniz önemli değil. Bu nedenle işletmelerin artık ulusal bir yapıya dönüşmeye, markalaşmaya önem vermesi gerekir. Kurumsallaşmayı gözümüzde büyütüyoruz. Oysa 5 kişilik bir şirket dahi kurumsallaşabilir çünkü kurumsallaşma işletme sahibinin dahi konulan kurallara uyması demektir” dedi.

Dünyada artık iyi projesi olan kişilerin sermayeye ulaşmakta zorlanmadığını anlatan KOSGEB İl Müdürü Peker şunları söyledi:

“Günümüzde bilgide sorun yok. Artık önemli olan personel. Beşeri sermaye dediğimiz insan artık yeni dünyanın en önemli unsuru. Ama maalesef birçok işletmemizde en kolay vazgeçebildiğimiz, hemen kapının önüne koyduğumuz, maliyetine çok da para vermediğimiz personelimiz oluyor. Şu anda dünyada vazgeçilmez olan insanlar olmaya başladı. Bir CNC’ye yüz binler veren insanlar bir elemana bin iki bin lira vermeyi çok görebiliyor. Ferrari alıyorsunuz ama kötü bir şoföre emanet ediyorsunuz. Personel anlayışını da değiştirmeliyiz. Personele yatırımı değiştirmek kurumlarda farklılık yaratıyor. Birlikte rekabet etmenin geliştirilmesi gerekiyor. Yurtdışına gitmek istiyorsanız iş gezisine, eleman isterseniz nitelikli elemana destek veriyoruz. Fuar desteği, eğitim danışmanlık desteklerimiz bulunmakta.”

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsus'ta esnaflar arasında kavga, yaralılar var
Başkan Seçer, ‘Jandarma Teşkilatı’nın 186. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Programı’na Katıldı
Tüm olumsuzluklara rağmen ERZA Tarım ülke ekonomisine katma değer sunmaya devam ediyor
Başkan Umay Kolay, Bakan Ömer Bolat’la bir araya geldi
Başkan Koçak, Mersin Ekonomi Zirvesi’nde
Mersin’de pamuk işleme tesisinde yangın
Büyükşehir’in Yenişehir Emekli Evi’nde “Solunum Egzersizleri Atölyesi” Düzenlendi
Özel Esra Şemsi Gündüz Bakımevi ilk mezunlarını verdi
Tarsus’ta “Şehit Öğretmenler Köşesi”
Mersin Sulama Birliği’nden olası boğulma vakalarına karşı uyarı!
Tarsus’a Yeni Kent Meydanı
Aycan ve Oktay Yaşamlarını Birleştirdi
Hayata Tat Veren Adres: İşi Doğru Tatlıcılık
Gazeteci Uğur Pişmanlık'tan TADEKA’da etkinlik
Başkan Seçer, ‘Başka Bir Su Yönetimi Mümkün Panel ve Semineri’ne Katıldı