Sosyal belediyecilik anlayışı ile kentte yaşayan vatandaşların sağlık ve huzurunun yanı sıra talep ve ihtiyaçlarını gözeterek hizmetlerini hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda ‘Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı’ düzenledi.
Vatandaşların hayat kalitesini artırmak, farklı kesimlerin sesi olmak ve ihtiyaçlarına kulak verebilmek ve daha erişilebilir hizmetler sunmak hedefiyle gerçekleştirilen Çalıştayda; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Tabip Odası, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mersin Barosu, Mersin Üniversitesi, oda, dernek ve federasyondan temsilciler yer aldı. Adnan Menderes Bulvarı’nda yer alan Nikah ve Etkinlik Salonu’nda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmetlerini anlatan videonun izletilmesi ile başlayan Çalıştay, 2 oturumda gerçekleştirildi.
2025- 2029 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan çalışmalarının temeli oluşturuldu
İlk oturumda oluşturulan yuvarlak masa etrafında katılımcılar; ‘Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği’ , ‘Yerel Yönetimlerde Halk Sağlığı’, ‘Yerel Yönetimlerde Engelli Politikaları’ ‘Yerel Yönetimlerde Sağlık Hizmetleri’ ile ‘Yerel Yönetimlerde Engelli Hizmetleri’ konu başlıklarını tartıştı. Sağlıklı yaşam ve koruyucu sağlık hizmetleri, erişilebilirlik, sosyal yardımlar, psiko-sosyal ve rehabilitasyon merkezlerinin yanı sıra farkındalıkların daha çok artırılması için ulaşım, istihdam, eğitim gibi alanlarda yapılması gereken öneriler konuşuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin 2025- 2029 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan çalışmalarının da temelini oluşturacak Çalıştayın ikinci oturumunda ise, katılımcılar konu başlıkları hakkında yapmış olduğu değerlendirmelerle ilgili sunum yaptı.
Dr. Atila: “Çalıştayda, toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini aldık”
2025- 2029 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan çalışmalarının temellerini oluşturmak için ‘Sağlık ve Engelli Politikaları Çalıştayı’ düzenlediklerini ifade eden Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, “Çalıştayımızı, şehrimizde yaşayan tüm toplum kesimlerinin görüşlerini almak, şeffaf, ulaşılabilir ve kaliteli belediyecilik hizmetleri sunmak hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdik. Bu yüzden kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını, üniversitelerimizi, akademisyenlerimizi, muhtarlarımızı, odalarımızı ve değerli Mersin halkını temsil etmek üzere katılımcılarımızı çağırdık” dedi. Atila, sözlerinin devamında Çalıştaya emek veren ve katkı sunan herkese teşekkür etti.