Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Büyükşehir’in 3. çevre yolu yenileme ve düzenleme çalışması tamamlandı

Güncel
Tarih: 27 Mayıs 2023 Cumartesi 10:43
Büyükşehir’in 3. çevre yolu yenileme ve düzenleme çalışması tamamlandı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 13.Cadde üzerinde yürüttüğü yenileme ve düzenleme çalışması, açılan 7. kanalize kavşakla tamamlanmış oldu.
 
Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından 6 bin 75 metre uzunluğunda planlanan yol yenileme çalışması, titizlikle yürütülen faaliyetlerin ardından tamamlanarak, tüm cadde konforlu ve standardı yüksek bir hale getirildi. Çalışmalar kapsamında 7 kanalize kavşak, yol ve kaldırım düzenleme, bisiklet ve yaya yolu yapıldı. Yapılan çalışmalarla 3. Çevre Yolu daha modern, konforlu ve yüksek standartlı bir hale gelirken, yol üzerinde yapılan kanalize kavşaklar sayesinde de yaya ve sürücülerin bekleme süresi en aza indi.
 
Tek caddede 7 kanalize kavşak
 
13. Cadde ile 34. Cadde kesişiminde yapımı süren 7. kanalize kavşak tamamlanarak trafiğe açıldı. Türkiye’de ilk defa Mersin’de denenen ve ilki 13. Cadde ile 36. Cadde kesişiminde açılan kanalize kavşakların 2.’si 13.Cadde ile İsmet İnönü Bulvarı kesişimi, 3.’sü 13.Cadde ile 20.Cadde kesişimi, 4.’sü 13.Cadde ile 38.Cadde kesişimi, 5.’si 13.Cadde ile 26.Cadde kesişimi, 6.’sı 13.Cadde ile 32.Cadde kesişiminde açıldı.
 
Tüm kanalize kavşaklarda 3 şerit araç, 1 şerit bisiklet yolu, delinatör ve butonlarla oluşturulan koruma bandı ve yaya yolu yer alıyor. Araçların düz istikamette, sağa ve sola dönüşlerinde 3 farklı kulvardan yönlendirme yapan kavşak sayesinde, trafik ışıklarında bekleme süresi en aza iniyor.
 
Çevre dostu kavşaklar sayesinde karbon salınımı azalıyor
 
3. Çevre Yolu üzerinde yapılan kanalize kavşaklar sayesinde, karbon emisyonunda günde 60 kilogram azalma sağlanıyor. Bu da günde 6 ağacın, karbon emisyonunu dengelemek zorunda kalmaması anlamına geliyor. Bir günde sağlanan 1900 litre yakıt tasarrufu da yılda 650 bin dolar tasarruf anlamına geliyor. Zirve saatte bekleme süresinde oluşan yüzde 57 ve araç hızında oluşan yüzde 36’lık iyileşme ise, seyahat süresinde yüzde 37’lik bir tasarruf süreci sağlıyor.
 
Ataman: “Bu kavşaklar, ulaşım süresini en aza indiriyor”
 
Toroslar İlçesi Akbelen Bulvarı ile Yenişehir ilçesi 34. Cadde arasında, yani 3. Çevre Yolu üzerinde, 6 bin 75 metre uzunluğunda yol ve kavşak yenileme çalışmasını tamamladıklarını belirten Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Kalite ve Kontrol Şube Müdürü Ahmet Serkan Ataman, “Üç şerit taşıt yolu, bir şerit bisiklet yolu ve engelsiz yaya yollarından oluşan projemizde, 7 adet de kanalize kavşak uygulaması yaptık. Türkiye’de ilk defa uygulanan kanalize kavşaklar sayesinde, trafik ışıklarındaki bekleme süremiz en aza inmiş oluyor. Ayrıca bu kanalize kavşak sisteminde; düz giden araçlar düz kulvarda, sağa dönenler sağ kulvarda, sola gidenler sol kulvarda ilerliyor. Bu kavşaklar sayesinde daha az karbon salınımı oluyor ve sürücülerimiz için zamandan kazanım sağlamış oluyoruz. Böylece de ulaşım süresini en aza indirmiş bulunuyoruz” dedi.

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
  • Başkan Seçer, ‘Başka Bir Su Yönetimi Mümkün Panel ve Semineri’ne Katıldı13 Haziran 2025 Cuma 15:36
  • Türkiye ittifak sözcüsü Bozkurt "İran'dan sonra hedef Türkiye"13 Haziran 2025 Cuma 15:07
  • Sokakta Yaşayan Kediler İçin Büyükşehir’den ‘Kısırlaştırma’ Hizmeti13 Haziran 2025 Cuma 14:51
  • Projelerini Bakan Bolat'a sundular 12 Haziran 2025 Perşembe 21:16
  • Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Vali Atilla Toros’u ziyaret etti12 Haziran 2025 Perşembe 15:36
  • Tarsus’ta kapanacak hemzemin geçit hayatı olumsuz etkileyecek12 Haziran 2025 Perşembe 15:31
  • Mersin Büyükşehir’den Eğitime Güçlü Destek12 Haziran 2025 Perşembe 13:51
  • Mehmet Coşkuner, yaşama gözlerini yumdu12 Haziran 2025 Perşembe 11:15
  • MEDYAD Başkanı ve gazeteciler Başkan Seçer’i ziyaret etti12 Haziran 2025 Perşembe 09:54
  • Tarsus Kaymakamlığı’nda “15 Temmuz Milli Birlik Günü” toplantısı11 Haziran 2025 Çarşamba 17:46
  • Mersin Büyükşehir’den Özel Gereksinimli Bir Vatandaşa Daha Tekerlekli Sandalye11 Haziran 2025 Çarşamba 15:53
  • Mersin’in Uluslararasılaşması Yolunda Büyükşehir’den Önemli Bir Adım11 Haziran 2025 Çarşamba 12:58
  • Mersin’de çıkan kavgada Mustafa Çetin yaşamını yitirdi10 Haziran 2025 Salı 16:30
  • Doğaseverlerin Yeni Rotası: Tarihi Kilikya Yolu Oldu10 Haziran 2025 Salı 12:49
  • Anguslar ormana kaçtı 10 Haziran 2025 Salı 10:40
  • Tarsus'ta meydana gelen kazada Sabahattin Yılmaz vefat etti 10 Haziran 2025 Salı 08:18
  • Üretici soğanı tarlada bıraktı!9 Haziran 2025 Pazartesi 23:01
  • Mersin Tarsus'ta gezerken yüksekten düşen kadın yaralandı 9 Haziran 2025 Pazartesi 22:44
  • Tarsus-Tuzla yolunda karpuz yüklü kamyon devrildi 9 Haziran 2025 Pazartesi 22:24
  • Tarsus'ta iki araç çarpıştı, 7 kişi yaralandı 9 Haziran 2025 Pazartesi 19:42
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    Tarsus’ta “Şehit Öğretmenler Köşesi”
    Mersin Sulama Birliği’nden olası boğulma vakalarına karşı uyarı!
    Tarsus’a Yeni Kent Meydanı
    Aycan ve Oktay Yaşamlarını Birleştirdi
    Hayata Tat Veren Adres: İşi Doğru Tatlıcılık
    Gazeteci Uğur Pişmanlık'tan TADEKA’da etkinlik
    Başkan Seçer, ‘Başka Bir Su Yönetimi Mümkün Panel ve Semineri’ne Katıldı
    Türkiye ittifak sözcüsü Bozkurt "İran'dan sonra hedef Türkiye"
    Sokakta Yaşayan Kediler İçin Büyükşehir’den ‘Kısırlaştırma’ Hizmeti
    Projelerini Bakan Bolat'a sundular
    Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Vali Atilla Toros’u ziyaret etti
    Tarsus’ta kapanacak hemzemin geçit hayatı olumsuz etkileyecek
    Mersin Büyükşehir’den Eğitime Güçlü Destek
    Mehmet Coşkuner, yaşama gözlerini yumdu
    MEDYAD Başkanı ve gazeteciler Başkan Seçer’i ziyaret etti