Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Tarsus’tan “Suriye’ye Müdahaleye Hayır” Eylemi

SURİYE’ye askeri bir operasyonun gündeme gelmesi nedeniyle Tarsus “Suriye’ye Müdahaleye Hayır” eylemi yapıldı.
Tarih: 30 Ağustos 2013 Cuma 12:06
Tarsus’tan “Suriye’ye Müdahaleye Hayır” Eylemi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt


Haber: Hakan BULUT



SURİYE’ye askeri bir operasyonun gündeme gelmesi nedeniyle Tarsus “Suriye’ye Müdahaleye Hayır” eylemi yapıldı.



CHP, İP ve TGB öncülüğünde gerçekleştirilen ve Yarenlik Alanı’nda yapılan eyleme bazı sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş destek verdi. CHP birçok Belediye Başkan aday adayının eyleme destek verdikleri görüldü.



Sık sık atılan sloganlar eşliğinde katılımcılar adına burada basın açıklaması yapan CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, “Son günlerde, hepimizin televizyonlardan, sosyal medyadan ve gazetelerden ibretle izleyip öğrendiğimiz gibi, AKP iktidarının sonu belirsiz ve maceracı dış politikası ne yazık ki, ülkemizi yanı başımızda patlak veren kirli, anlamsız ve acımasız bir savaşa sürüklemiştir” dedi.



“Şuradan açık, net ve kesin olarak haykırıyor ve ilan ediyorum ki; bizler, emperyalizme hizmet eden böylen bir savaşa tüm benliğimizle ve tüm kararlılığımızla karşıyız” ifadelerini kullanan Ali İlk, “Sonuna kadar da karşı durmaya devam edeceğiz. Çünkü başta bu ülkeyi savaşa sürükleyen siyasi iktidar olmak üzere sorumlu birisinin çıkıp ta bu savaşın nedenini ve gerekçelerini bizlere, halkımıza açıklaması gerekir” dedi.



İlk, “Bizler, ülkemizin savunmasını esas almadıkça ve varlığımıza ve canımıza kastetmedikçe her türlü savaşın cinayet olduğuna inanıyoruz. Şimdi buradan herkese soruyor ve sesleniyorum, Suriye’den bizlere yönelen bir tehdit mi var? Yoksa Suriye askerleri sınırdaki vatandaşlarımızın, bizlerin canına, malına, ırzına zarar mı veriyor? Hepimiz biliyoruz ki, bunların hiç birisi söz konusu değil” dedi.



İlk, şöyle devam etti:



“Burada bir soruyu da temiz vatandaşlık ve din duygularıyla AKP’ye oy vermiş olan vatandaşlarıma sormak istiyorum. Lütfen bu sorununun cevabını vicdanlarınızda verin. Bir daha AKP’ye vereceğiniz oyunuzu soruya vereceğiniz cevabınıza göre verin. Tarihte on üç tane haçlı seferi olmuştur. Bu savaşların hiç birisinde Müslüman bir devlet, başka bir Müslüman devleti vurmak için batılı Hıristiyan devletlerden yardım istememiştir. AKP iktidarı Müslüman Suriye’yi vurmak için neden başta Amerika, İngiltere ve Fransa olmak üzere batılı Hıristiyan devletlerden yardım istemektedir? Ve kuzeyde savaşan dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış paralı askerler sıkıştıkça neden güneyden İsrail vurmaktadır. Suriye’ye düşmanlık konusunda Sayın Tayyip Erdoğan ile AKP iktidarı işbirliği yapmaktadır?



Değerli arkadaşlar, bizler bu ülkenin duyarlı ve yurtsever insanları olarak emperyalist amaçlara hizmet eden ve ülkemizi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya getiren bu kirli, haksız ve mantıksız savaşa bu savaşı durduruncaya kadar her yerde ve her ortamda karşı çıkacağız. AKP halkın gücüne ve iradesine karşı koyamayacak ve bu tehlikeli ve maceracı politikalardan er veya geç vazgeçecek ve halka hesap verecektir.”



Ali İlk’in ardından söz alan İşçi Partisi Mersin İl Başkanı Şükran Akal’da konuyla ilgili görüşlerini aktardı.



 



Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
  • Büyükşehir Otobüslerinde ‘Gittiğin Yere Kadar Öde’ Uygulaması Başladı8 Ağustos 2025 Cuma 11:39
  • Harun Keskin’den güreşçilere 10 koç7 Ağustos 2025 Perşembe 19:58
  • Japonya Wakayama Valisi ve Kushımoto Belediye Başkanı’ndan Başkan Seçer’e Ziyaret7 Ağustos 2025 Perşembe 19:42
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı hazırlıkları başladı7 Ağustos 2025 Perşembe 19:36
  • Arif Kılınç: “Emekli maaşları yetersiz kalıyor” 7 Ağustos 2025 Perşembe 19:31
  • “Usta Kalem Mehmet Can Bulut’un Hayatından Çizgiler” isimli kitap yayınlandı7 Ağustos 2025 Perşembe 19:05
  • Türkiye Ak Gençlik Ocakları Lideri Ferhat Aydoğan’dan Siyasi Parti Temasları7 Ağustos 2025 Perşembe 18:49
  • Genel Kurul ve Meclis Toplantıları gerçekleştirildi 7 Ağustos 2025 Perşembe 16:36
  • Yalamık Mahallesi Yolu Büyükşehir Ekiplerince Genişletiliyor7 Ağustos 2025 Perşembe 12:20
  • Ayakta Tedaviden Ameliyata: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?7 Ağustos 2025 Perşembe 11:40
  • Mersin Büyükşehir ile atalık tohumlar geleceğe taşınıyor7 Ağustos 2025 Perşembe 09:34
  • Tarsus Gençlik Kampı’nda Muhtarlar İçin Keyifli Program7 Ağustos 2025 Perşembe 09:20
  • Tarsus’ta otoyolda tır kazası7 Ağustos 2025 Perşembe 08:29
  • Atatürk Mahallesi muhtarlığında “Birlik ve Beraberlik Kahvaltısı”6 Ağustos 2025 Çarşamba 15:45
  • Kent İçi Toplu Taşıma Araçlarına Yönelik Denetimler Devam Ediyor6 Ağustos 2025 Çarşamba 12:54
  • Büyükşehir Kurs Merkezleri’nin LGS Başarısı Artarak Devam Ediyor6 Ağustos 2025 Çarşamba 12:31
  • Genç Fenomen Aras’ın İlham Veren Temizlik Hareketi Büyükşehir’le Büyüdü6 Ağustos 2025 Çarşamba 12:26
  • Tarsus'ta devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı 5 Ağustos 2025 Salı 22:00
  • Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti5 Ağustos 2025 Salı 19:09
  • Almanya’dan Gelen Öğrenciler Mersinli Öğrencilerle Buluştu5 Ağustos 2025 Salı 14:22
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    Mersin’deki talihsiz olay Emir Kılınç’ı hayattan koparttı!
    Muhtar duyurdu; hayvan giriş-çıkışı konusunda mahalle karantina altına alındı!
    Doruk Can Bulut için sünnet merasimi düzenlendi
    Hasan Güvendir mezarı başında anıldı
    Tarsus’ta Donuktaş Caddesi Büyükşehir Tarafından Yenileniyor
    Mersinli Kadınlar Mercek Sayesinde Meslek Sahibi Oluyor
    Büyükşehir Otobüslerinde ‘Gittiğin Yere Kadar Öde’ Uygulaması Başladı
    Harun Keskin’den güreşçilere 10 koç
    Japonya Wakayama Valisi ve Kushımoto Belediye Başkanı’ndan Başkan Seçer’e Ziyaret
    30 Ağustos Zafer Bayramı hazırlıkları başladı
    Arif Kılınç: “Emekli maaşları yetersiz kalıyor”
    “Usta Kalem Mehmet Can Bulut’un Hayatından Çizgiler” isimli kitap yayınlandı
    Türkiye Ak Gençlik Ocakları Lideri Ferhat Aydoğan’dan Siyasi Parti Temasları
    Genel Kurul ve Meclis Toplantıları gerçekleştirildi
    Yalamık Mahallesi Yolu Büyükşehir Ekiplerince Genişletiliyor