(22-04-2009 Tarsus Akdeniz Haber Arşivi) FRITO Lay Türkiye İK Direktörü Selda Kaleci, şirketi başarıya ulaştıracak yetkin çalışanları bünyeye katmayı hedeflediklerini belirtti.
2009 yılında büyüme hedeflediklerini söyleyen Kalleci, "Hem tüketicilerimizi direkt olarak etkileyen lokal faktörleri, hem de makro ekonomik koşulları dikkate alan bir plan yaptık. 2009 yılı içinde, büyüme planımızı gerçekleştirmek ve hedeflerimize ulaşabilmek için gerekli işe alımları yapacağız" dedi.
Frito Lay'de yılbaşından bu yana büyüme planları çerçevesinde birçok departman için işe alım yaptı. Kalleci, alımların yıl sonuna kadar devam edeceğini, ancak bugünden bir sayı vermenin mümkün olmadığını ifade etti.
Frito Lay Türkiye'nin İzmit ve Tarsus'ta iki fabrikası var. Ağırlıklı olarak bu coğrafyalarda istihdam yaratılıyor.
Tarsus fabrikası için Mersin ve Adana bölgesinden çok sayıda başvuru alındığı bildirildi.
Bunların istihdama dönüştürülmesinin sürdüğünü belirten Kalleci, birçok ile yayılan satış ve lojistik fonksiyonları için de eleman alınacağı müjdesini verdi.