(18-03-2011 Arşiv)TÜRKAV Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bulut, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Türk milletinin gülle, mermi, çelik ve baruta karşı verdiği en çetin mücadelelerden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünü gururla kutluyoruz.
Tarihin akışını değiştiren ve dönemin en son teknolojisi ile üretilmiş savaş araçlarına karşı; Eceabat, Seddülbahir, Kilitbahir, Conkbayır, Anafartalar ve daha birçok yerde verilen olağan üstü mücadele, Türk milletinin bahis konusu anayurdu savunma olduğu zaman nelerin yapabileceğini açıklıkla ortaya koymuştur.
Değerlerimizi yok etmek, binlerce yılda meydana getirdiğimiz zenginliklerimizi sömürmek amacıyla toplanıp kıyılarımıza kadar gelen işgalci güçlere karşı, kararlılık ve cesaretle gösterilen hamiyetli iradenin, her türlü silahtan daha güçlü olduğu tüm dünyaya bir kez daha ispat edilmiştir” dedi.
Tarsus Akdeniz Gazetesi