Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

TSO’da "Yeni Yüzyılda Ekonomi" Paneli

Ekonomi
Tarih: 11 Kasım 2024 Pazartesi 19:16
TSO’da "Yeni Yüzyılda Ekonomi" Paneli
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşun 145. Yıl dönümünü kutluyor. Bu kapsamda ''Yeni Yüzyılda Ekonomi'' konulu panel düzenlendi. Dünyadaki gelişmeler, Türkiye ve bölge ekonomisinin yapması gerekenlerin konuşulduğu panel, interaktif şekilde gerçekleştirildi. TSO toplantı salonunda gerçekleşen panele iş dünyası temsilcileri ilgi gösterdi.
 
Panel Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın açılış konuşmalarıyla başladı.
 
Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Ekonomi Gazetesi Yayın Koordinatörü Vahap Munyar ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane’nin panelist olarak katıldığı etkinlikte bölge, ülke ve dünya ekonomisindeki gelişmeler değerlendirildi.
 
İş dünyasının beklentilerinin ele alındığı panelde ayrıca turizm başta olmak üzere havacılık ile ilgili konularda iş insanlarının talep ve önerileri gündeme getirildi. Tarımdan turizme kadar pek çok konunun konuşulduğu panelde bölgenin gelecekteki konumu ve fırsatlarına yer verildi.
 
Tarsus’ta açılan Uluslararası Çukurova Havaalanı’nın işlevselliğinin artmasıyla ilgili “nelerin yapılabileceği?” konularının dile getirildiği panelde, enflasyon, turizm gelirlerinin arttırılması, Tarsus’ta yatak sayısının oldukça az olması, gençlerin yurt dışına gitme arzuları, kur korumalı mevduat sisteminin olumsuzlukları ve benzer konular masaya yatırıldı.
 
Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı, Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler, Tarsus Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet İnce, Çukurova Uluslararası Havalimanı Terminal Müdürü Oğuz Oflaz başta olmak üzere protokol, meslek oda başkanları ve iş insanlarından kalabalık bir davetli grubunun katıldığı panele katılımcıların ilgisi yoğundu.
 
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın 145’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında panelle eş zamanlı olarak Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu işbirliği ile ''Anılar Çiçek Açtı'' fotoğrafa nakış sergisinin de açılışı gerçekleşti.

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’de otomobil 20 metre aşağıya uçtu, 5 kişi yaralandı
Takipteki araç Tarsus’ta durduruldu
Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu
Başkan Seçer ve Meral Seçer, ‘7. Lavanta Hasat Şenliği’ne Katıldı
Tarsus'ta bir gencin daha cansız bedeni bulundu
Kıbrıs Gazisi eşlerinden anlamlı ziyaret
TÜBİTAK Destekli Kodlama Eğitimi Projesi Tarsus’ta tamamlandı
Tarsus'ta ki kazada Emel Kaplan yaşamını yitirdi
Tarsus'ta 25 yaşındaki genç öldü
"Açık Üniversite Programı" mezuniyet töreniyle son buldu
LGS Tercihleri Büyükşehir Kurs Merkezleri’nde Yapılır
Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Cinköy’de Sathi Asfaltlama Çalışması
Bedrettin Gündeş, yargılandığı davadan “beraat” etti
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Yeşiltepe Bölgesinde Sathi Asfalt Çalışması
Tarsus Sağlıklı Hayat Merkezi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi'nde Sağlık Eğitimi Verdi