Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Mersin metrosu için önemli olan imza atıldı

Güncel
Tarih: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 19:57
Mersin metrosu için önemli olan imza atıldı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Mersin metrosu için beklenen imza 24 ay sonra geldi


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin metrosu projesi için gereken dış kredinin bir kısmına Hazine ve Maliye Bakanlığınca onay verildiğini söyledi. Başkan Seçer, kredi talebine onay veren Bakan Mehmet Şimşek’e teşekkür ederek “Daha önce başlattığımız metro inşaatımızı süratle sürdüreceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer, Mersin metrosu projesi için 900 milyon liralık borçlanma yetkisini 16 Ağustos 2021 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisinden almıştı.
Belediye meclisinin onay verdiği borçlanma yetkisi yaklaşık 24 aylık beklemenin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığınca da onaylandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Mersin’in 2 yıldır beklediği imzayı attığı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından kamuoyuna duyuruldu.
Seçer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mersin metrosu yapımı için gerekli olan kredilerin belirli bir kısmına hazine onayı veren Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e teşekkür ederim. Daha önce başlattığımız metro inşaatımızı süratle sürdüreceğiz” dedi.

3 BAKANLA 24 AY GEÇTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin metrosu için 900 milyon liralık borçlanma yetkisini aldığında Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunda 2 dönem Mersin Milletvekili olarak da görev yapan Lütfi Elvan oturuyordu. 
Mersin metrosu projesiyle ilgili kredi talebi Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığından bakanlığa sevk edilmeden Elvan bu görevden ayrıldı ve yerine Nureddin Nebati getirildi.

Nureddin Nebati, görevde olduğu süre boyunca Mersin metrosu projesiyle ilgili dış kredi talebi bakanlıkta bekletildi, beklenen imza bir türlü atılmadı.
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra dönemin Mersin milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır da sık sık açıklamalar yaparak Bakan Nebati’ye imzayı at çağrısında bulundu.
Bakan Nebati, 14 Mayıs 2023 Seçimleri sürecinde AKP tarafından Mersin milletvekili adayı olarak kente gönderildi. 

MERSİN MİLLETVEKİLİ NEBATİ AYLARCA İMZALAMADI

Nebati’nin Mersin metrosu projesiyle ilgili kredi talebine hazine onayı anlamına gelen imzayı bir türlü atmaması seçim sürecine de damga vurdu. Şimdilerde Mersin milletvekili olarak parlamentoda görev alan Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış ve Mehmet Emin Ekmen de seçim kampanyaları boyunca Nebati’ye imzayı at çağrısında bulundu. Seçimlerin ardından Mersin milletvekili seçilen Nebati o imzayı atmadı.
3 ay önce Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek, Mersin metrosu projesiyle ilgili dış kredi talebine onay veren imzayı attı. Beklenen imza, belediye meclisinin kararından tam 24 ay sonra atılmış oldu.
Mersin metrosu projesi için dış kredi borçlanma yetkisi belediye meclisi tarafından Vahap Seçer’e verildiğinde dolar kuru 8.30, avro kuru 9.90 TL civarındaydı. İçinde bulunduğumuz ayda ise dolar kuru 27 lira, avro kuru 29 lira civarında.
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
  • Mersin Büyükşehir’den Özel Gereksinimli Bir Vatandaşa Daha Tekerlekli Sandalye11 Haziran 2025 Çarşamba 15:53
  • Mersin’in Uluslararasılaşması Yolunda Büyükşehir’den Önemli Bir Adım11 Haziran 2025 Çarşamba 12:58
  • Mersin’de çıkan kavgada Mustafa Çetin yaşamını yitirdi10 Haziran 2025 Salı 16:30
  • Doğaseverlerin Yeni Rotası: Tarihi Kilikya Yolu Oldu10 Haziran 2025 Salı 12:49
  • Anguslar ormana kaçtı 10 Haziran 2025 Salı 10:40
  • Tarsus'ta meydana gelen kazada Sabahattin Yılmaz vefat etti 10 Haziran 2025 Salı 08:18
  • Üretici soğanı tarlada bıraktı!9 Haziran 2025 Pazartesi 23:01
  • Mersin Tarsus'ta gezerken yüksekten düşen kadın yaralandı 9 Haziran 2025 Pazartesi 22:44
  • Tarsus-Tuzla yolunda karpuz yüklü kamyon devrildi 9 Haziran 2025 Pazartesi 22:24
  • Tarsus'ta iki araç çarpıştı, 7 kişi yaralandı 9 Haziran 2025 Pazartesi 19:42
  • Ferdi Zeyrek yaşamını yitirdi 9 Haziran 2025 Pazartesi 17:39
  • Başkan Seçer’den, Hastanede Tedavi Gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e Ziyaret9 Haziran 2025 Pazartesi 15:21
  • Mersin Büyükşehir’in Akdeniz Manzaralı Kafelerine Bu Bayramda Da Yoğun İlgi9 Haziran 2025 Pazartesi 13:51
  • Jandarmadan Silifke, Erdemli ve Çamlıyayla’da uyuşturucu operasyonu9 Haziran 2025 Pazartesi 13:38
  • Tarsus'ta kayıp olarak aranan şahsın cesedi bulundu 8 Haziran 2025 Pazar 20:38
  • Tarsus Yenice'de silahlı olay; 2 kardeş hayatını kaybetti, 1 yaralı 8 Haziran 2025 Pazar 19:59
  • Tarsus'ta silahlı kavga, 3 yaralı8 Haziran 2025 Pazar 18:45
  • Büyükşehir Ekipleri Tarsus Şehir Mezarlığına Kabir Ziyaretine Giden Vatandaşlara Birçok Hizmet Sundu8 Haziran 2025 Pazar 15:14
  • Mersin Sinema Ofisi, Sektör Buluşmaları’nda Yoğun İlgi Gördü7 Haziran 2025 Cumartesi 14:32
  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek akıma kapıldı, olayın detayları 7 Haziran 2025 Cumartesi 08:54
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1
    SON DAKİKA
    Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Vali Atilla Toros’u ziyaret etti
    Tarsus’ta kapanacak hemzemin geçit hayatı olumsuz etkileyecek
    Mersin Büyükşehir’den Eğitime Güçlü Destek
    Mehmet Coşkuner, yaşama gözlerini yumdu
    MEDYAD Başkanı ve gazeteciler Başkan Seçer’i ziyaret etti
    Tarsus Kaymakamlığı’nda “15 Temmuz Milli Birlik Günü” toplantısı
    Mersin Büyükşehir’den Özel Gereksinimli Bir Vatandaşa Daha Tekerlekli Sandalye
    Mersin’in Uluslararasılaşması Yolunda Büyükşehir’den Önemli Bir Adım
    Mersin’de çıkan kavgada Mustafa Çetin yaşamını yitirdi
    Doğaseverlerin Yeni Rotası: Tarihi Kilikya Yolu Oldu
    Anguslar ormana kaçtı
    Tarsus'ta meydana gelen kazada Sabahattin Yılmaz vefat etti
    Üretici soğanı tarlada bıraktı!
    Mersin Tarsus'ta gezerken yüksekten düşen kadın yaralandı
    Tarsus-Tuzla yolunda karpuz yüklü kamyon devrildi