Mehmet ÖZEL

Mersin Siyasetinde Geçen Haftanın Görünenleri

Mersin Siyasetinde Geçen Haftanın Görünenleri

Mersin için geçen haftanın en önemli olayı tam 25 yıldır MHP’den belediye başkanı olarak seçilen ve son dönemine Mersin büyükşehir belediye başkanı olarak görev yapan Burhanettin Kocamaz’ın partisinden istifası en ilginç olayı olarak karşımıza çıktı.

Mersin için geçen haftanın en önemli olayı tam 25 yıldır MHP’den belediye başkanı olarak seçilen ve son dönemine Mersin büyükşehir belediye başkanı olarak görev yapan Burhanettin Kocamaz’ın partisinden istifası en ilginç olayı olarak karşımıza çıktı.
Bilindiği gibi Kocamaz MHP’den tekrar aday gösterilmemiş, yerine Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna aday yapılmıştı.
 
Bu karar Kocamaz için bir sukut-u hayale uğramaktı adeta. ANCAK kocamaz hayatımın en zor kararı diyerek MHP’den ayrıldı. Bir ara, AKP içinde ve CHP içinde kulislerde ismi alınmaya başlandı. Arıcak son konuşmasında oldukça sert bir üslupla hem Devlet Bahçeli'ye hem MHP yöneticilerine,milletvekillerine ağır eleştirilerde bulunarak istifa etmesi, artık MHP kapılarını tamamen kapattığını göstermektedir.
 
Ayrıca, yaklaşık bir ay önce bozulan(!), ancak şimdi daha da  perçinlenen AKP+ MHP ittifakının tüm Türkiye'de uygulanmaya konulması, Kocamaz'ın artık AKP içerisinde siyaset yapma ihtimalini de tamamen ortadan kaldırmış görünüyor. Görünen o ki muhtemelen bu ittifakın adayı da Mersin için Hamit Tuna olacaktır.
 
Kocamaz için geriye kalan ise İYİ PARTİi adayı olarak devam edecek veya siyasetini noktalayacaktır. Ancak ufak bir ihtimal de olsa Kılıçdaroğlu Akşener görüşmesinden neler çıkacağını bekleyip görmek lazım.
 
Kocamazı beğenmeyeniniz de olabilir,beğeneniz de olabilir. Ancak beş dönem belediye başkanlığı yapmak kolay bir hadise değildir. Kocamaz başta Tarsus olmak üzere Mersin siyasetine damga vuran bir şahsiyet olarak bundan sonra nasıl bir yol haritası çizecek veya hangi durumlarla karşılaşacak bizlerde bekleyip göreceğiz.
 
                                                           x          x          x
 
             CHP’nin Tarsus aday adayları Ali Boltaç, Haluk Bozdoğan ,Vedat Günyar  ve Alptekin Eser geçen hafta Perşembe günü ilçe binasında partili üyelerle bir araya geldiler.
El ele tutuşarak birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler. Hepsi gerekirse eğilim yoklamasına da VARIZ dediler.  Ancak bildiğimiz kadarıyla hala Tarsus ve bir çok ilçede CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketler devam etmekte. CHP eğilim yoklamasına ihtiyaç duyar mı?
Yoksa adayını, anketlere ve Büyükşehir adayına göre mi belirleyecek bilemiyoruz, ancak tabanda bir takım söylentiler var ki bu söylentilere de şimdiden hem aday adaylarının,
 hem de ilçe Örgütü’nün geçit vermemesi gerekir .
 
Büyükşehir aday adaylarından birinin Tarsus Belediye Başkan adayı olarak konulması ihtimali dillendirilmek de.
            Bu ihtimalde olsa söylenti de olsa ,daha önceki seçimlerdeki yaşanmışlıkları da göz önüne getirerek buna başta ilçe yöneticileri ve aday adayları olmak üzere herkesin dur demesi gerekir .
NOT: 2004 Tarsus yerel seçimlerini hatırlatmakta yarar var.

 

EN SON YAZILARI

  1. 27 Ocak Siyasi Final
  2. Mersin'i Tarsus Seçer...!!!
  3. Basın ne kadar özgür?
  4. Seçer'de seçecek mi?
  5. 2018 Mersin Siyasetine Son Bakış
  6. CHP’nin Mersin vurdumduymazlığı
  7. Havalardan çok adaylar değişiyor..!
  8. Ankara'nın Sıcak Siyaseti
  9. Kendi adayını rakip görenler
  10. Parti içi tüzükleri neye yarar?
  11. Taşlar yerine oturuyor mu?
  12. Aday mı arıyorsunuz, yoksa maraba mı?
  13. AKP’de gördüklerimiz
  14. CHP'de Kulis Bitmez
  15. "Devletin Diyaneti, Devletin Profesörü..!"
  16. Tarsus-Mersin CHP İçin eğilim yoklaması!
  17. Mersin'den mi, yoksa Tersinden mi?
  18. Tarsus'a Başkan olmak mı?
  19. 95.Yıla Girerken Yaşadıklarımız
  20. Bahçeli-Erdoğan Restleşmesinin Tarsus'a Etkileri