Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Zehra Uçar, yasal haklarını arıyor

ACILI KADIN: “ÖĞRETMEN EŞİM TERÖRÜN KURBANI OLMUŞTUR. YASAL HAKLARININ BİZLERE VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Tarih: 10 Ocak 2017 Salı 08:40
Güncelleme: 10 Ocak 2017 Salı 10:08
Zehra Uçar, yasal haklarını arıyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
MERSİN’de böbrek yetmezliği neticesinde yaşamını yitiren Hüsnü Uçar’ın (32) eşi Zehra Uçar, “Eşim 2014 Ekim ayında yaşanan sokak eylemleri sırasında halı sahada top oynarken, yoğun biber gazına maruz kalıp, fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede 18 gün tedavi gördü. Ağustos 2016 tarihine kadar sürekli tedavi görmesine rağmen maalesef hayatını kaybetti. Terör mağduru olan eşimin yasal haklarının bizlere verilmesini istiyorum” dedi.
 
8 yıllık öğretmen olan eşinin vefatı sonrasında kendisine 530 TL, 2.5 yaşındaki oğluna da 265 TL devlet tarafından aylık bağlandığını belirten ve kendisi de kimya öğretmeni olmasına rağmen 10 yıldır ataması yapılmayan ve şu an Tarsus’ta yaşayan Zehra Uçar (34), “Yaşadığımız o talihsiz olay öncesine kadar çok mutluyduk. Eşim uzun süre hastanede tedavi gördü. Öyle ki kayınbabam Mehmet Salih Uçar, bir böbreğini oğluna verdi. Fakat, verilen böbrek vücuda uyum sağlamadı. Gördüğü tüm tedavilere rağmen eşimi kaybettik” diye konuştu.
 
Eşinin vefatı sonrasında kendisine ve 2.5 yaşında olan oğluna bağlanan toplam 795 TL ile zor geçindiğini söyleyen Zehra Uçar, “Lanet olası terör maalesef ki hayatımızı kararttı. Devletin bağladığı maaş, çocuğumun ihtiyaçlarına dahi yetişmiyor. Öyle ki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na borcum olduğu için 2 aya bir 660 TL borç ödüyorum! Başka da hiçbir gelirim yok… Benim eşim, yaşanan terör eylemlerinin ortaya çıkardığı olumsuzlukların kurbanı olmuş, bunu canıyla ödemiştir. Bu nedenle O’nun yasal haklarının bizlere verilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Merhum eşinin bir eğitimci olduğunu, kayınbabası Mehmet Salih Uçar’ın da Milli Eğitim’e 40 yıl idareci olarak hizmet verdiğini vurgulayan acılı eş Zehra Uçar, “Bende mesleğimi yapmak istiyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililerin sesime kulak vermesini ve atamamın yapılmasını istiyorum. Türkiye’nin neresi olursa olsun gidip görev yapmaya hazırım” dedi.
 

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Piyasa taksisinde silahlar bulundu
Tarsus CHP'de delege seçimleri heyecanı başladı
Mersin’de işlenen cinayetin şüphelisi yakalandı
Tarsus’ta Büyükşehir Toplu Taşıma Aracında Bulunan Altın Sahibine Teslim Edildi
Başkan Yılmaz. “İşini düzgün yapan esnafa sahip çıkılması gerekiyor”Güncel
“Usta Kalem Mehmet Can Bulut’un Hayatından Çizgiler” adlı kitaba büyük ilgi
Mersin’in İklim Risklerine Karşı Alınacak Önlemleri Paydaşlarla Konuşuldu
Kötü koşullarda ekmek üreten fırın kapatıldı
Abdulkadir Bozkurt " Hükümetin yapacağı Anayasayı samimi bulmuyoruz"
Tarsus Ulus Spor’dan zorunlu ücret uygulamasına tepki!
Tarsus Eğitim-İş’den düşük zam teklifine tepki!
Başkan Seçer, Yangın Bölgesinde!
Namrun Yaylası Kitabı Çıktı
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %44,32 arttı, aylık %5,66 azaldı
Tarsus Hal Kompleksi Önü Yeniden Asfaltlanıyor