“Eğitici Epilasyon” eğitimi adı altında start verilen ve Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası’nın da içerisinde yer aldığı projede Federasyon, kendi eğiticilerini yetiştirmeyi hedefliyor.
Tarsus’ta Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen proje çalışmalarına berber ve kuaförler ilgi gösterdi.
Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz, projenin pilot olarak Türkiye’de 5 il’de uygulandığını belirtti.
Başkan Alper Deniz, “Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu'nda proje ortağı olarak başlatılan güzellik uzmanları ve kuaförlere yönelik hazırlanan ve Oda’mızın da içinde bulunduğu eğitim projesi başlamıştır.
Avrupa Birliği, EDÜSER işbirliği ve İMEB doğrultusunda 5 il’imizde başlatılan bir çalışma. Eğitici epilasyon eğitimini hedeflemektedir.

Türkiye'de pilot bölge olarak seçilen il’lerimiz Bursa, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş Mersin. Bu 5 ilimizde başlamış sonraki adımlarda da diğer il’lerimizde de yaygınlaştırarak devam edilecektir.
Eğitimin amacı Türkiye'de Berberler ve Kuaförler Federasyonu'nun eğiticilerini kendisi yetiştirerek ve belirleyerek Türkiye genelinde eğitim verecek kişilerin ön eğitim çalışmasını yaparak bu eğitimde başarılı olan kişiler arasından da seçilerek diğer illerde verilecek eğitimleri yönetmek ve eğitim vermelerinin sağlamak adına yapılan bir çalışmadır.
Tarsus Beraberler ve Kuaförler Odası olarak da bu proje içinde bulunarak güzellik uzmanlarımız ve kuaförlerimizin standardını geliştirmek, çalışma alanı ve seviyelerini yükseltmektir.

Bu eğitimler sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı öğretmenlik sertifikalarıyla kalitelerini arttırarak iş yerindeki ustalık dışında eğitim öğretmeni olarak da görev alabilmelerini sağlayacaktır. Eğitimlerin tekrarında Oda’mız olarak da üyelerimizle birlikte tüm projelerin ortağı olmaya devam edeceğiz” dedi.
