Büyükşehir Belediye Başkanı Olmakta Kocamaz’ı Değiştirmedi!
“BEN YAPTIM OLDU” ZİHNİYETİ ALTERNATİFİNİ YARATMADAN VAR OLANI YOK ETTİ
Tarsus Şelale Oteli Kocamaz Marifetiyle Kapandı
ONLARCA ETKİNLİK VE TUR REZERVASYONLARI İPTAL EDİLDİ; VATANDAŞ TEPKİLİ
TARSUS’ta 1996 yılından bu yana Köksallar aile şirketi tarafından işletilen Şelale Otel kapandı. 2014 yerel seçimleri sonrasında İl Özel İdaresi’nden Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçen otelin kapanması ile 30 kişi işsiz kalırken, yaklaşık 20 esnafta ekonomik kayba uğradı.
Hakan BULUT'un haberine göre 50 odası ve 120 yatak kapasitesi ile konaklama konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Tarsus’un bir nebze de olsa bu sorununa merhem olan Şelale Otel’in kapanması ile birçok tur firması da aylar öncesinden yaptıkları rezervasyonları; Tarsus’ta başka alternatif olmadığı için özellikle Adana’ya kaydırmak zorunda kaldılar.
İl Özel İdaresi bünyesindeyken otele yıllık 150 bin TL civarında kira bedeli ödediklerini ve imkanlar ölçüsünde her yıl otelde tadilat çalışması yaptıklarını ifade eden işletmecisi Şadi Köksal, “Fakat, otel Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçince bizden yüksek kira bedeli talep edildi. Otelin bizden alınacağı konusunda aylardan bu yana duyumlar alıyorduk. Bizde görüşmeler yaparak otelin bizde kalması adına girişimlerde bulunduk. Fakat sonuç alamadık. Son olarak bizden, açıkça oteli boşlatmamız adına 435 bin TL 78 bin KDV bedeli ile toplam 513 bin TL gibi yıllık kira bedeli talep edildi. Bunu ödememiz mümkün değildi. Bize 1 hafta önce oteli boşaltmamız için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden tahliye kağıdı gönderildi.
Bu nedenle de 1 Nisan itibariyle otel içerisinde bize ait olan tüm eşyaları alarak oteli terk ettik. 30 çalışanım işsiz kaldı. Bugüne kadar bahar ve yaz sezonu için yaptığımız yaklaşık 80 düğün ve benzeri etkinlik, 20 farklı toplantı rezervasyonları ile yine tur şirketleriyle yaptığımız rezervasyonlarımızı iptal ettik. İnsanları Mersin Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yaparak sıkıntılarına çözüm bulmalarını önermeye başladık” diye konuştu.
ALTERNATİF BULMADAN YOK ETMEK VAR MI?
Tarsus Belediye Başkanlığı döneminde de birçok konuda “Ben yaptım oldu” mantığını ön planda tutan ve 2014 yerel seçimleri sonrasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Burhanettin Kocamaz’ın, Şelale oteli konusunda yaptığı davranış “zihniyetin değişmediğini” gözler önüne seriyor.
Zaten konaklama konusunda sıkıntı yaşayan Tarsus’ta, imkanlar ölçüsünde talebe cevap vermeye çalışan 120 yataklı bir oteli alternatifini yaratmadan kapatmak kime yarar sağlar? Elbette kimseye. Alınan duyumlara göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi söz konusu oteli geniş kapsamlı tadilata alacak. Bu tadilat çalışması ihaleye çıkılacağı için piyasa şartlarına göre 1 yıl sürecek.
Bu süre zarfında tarihi zenginliğinin yanı sıra konaklama konusunda fakir bir kent olan Tarsus’a gelecek binlerce turistin yine ya Adana’da ya da Mersin’de konaklamasına, öğle ve akşam yemeklerini bu il’lerdeki restoranlarda yemelerine neden olacak.
Çağdaş Belediyecilikte, alternatif yaratılmadan sosyal bir tesis yok edilmez.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yaptığı hareketin zaman içerisinde kimlere fayda (!) sağlayacağını bekleyip göreceğiz.