Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Büyükşehir ve gönüllüler patili dostlar için iş birliği yapıyor

Güncel
Tarih: 21 Mart 2025 Cuma 09:03
Büyükşehir ve gönüllüler patili dostlar için iş birliği yapıyor
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Mersin’de yaşayan her canlının belediyesi olma’ anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, gönüllülerle birlikte iş birliği içerisinde çalışıyor. Hayvan Bakımevi’nde kalan can dostların sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmesi için; beslenmesinden aşısına, kısırlaştırmadan tedavisine, rehabilitasyondan sahiplenilmesine varıncaya kadar her ihtiyacı büyük bir titizlikle karşılanıyor.
 
Bu kapsamda haftanın belirli günlerinde belli bir program dahilinde hayvanların beslenmesi, bakımı, padokların temizlik ve hijyeni, havalandırılması ve günlük ihtiyaçlarının karşılanması gibi hususlarda, gönüllüler bakımevi personeline destek oluyor. Gönüllülerin bu süreçte etkin olması hayvan sevgisini aşılamakla kalmıyor, büyükten küçüğe herkesin toplumsal bilinç ve duyarlılığının artmasına da büyük katkı sunuyor. İnsanlarla sokak canları arasındaki bağları güçlendiren bu uygulama, sokak hayvanları hakları konusunda farkındalık kazanılmasının da önünü açıyor.
 
Benli: “El Birliği ile Daha Güçlüyüz’ anlayışı çerçevesinde gönüllülerle birlikte çalışıyoruz”
 
Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Veteriner Hekim Ömer Benli, can dostların bakımı ve rehabilitasyonunda gönüllülerle birlikte iş birliği içerisinde çalıştıklarını kaydederek, “Hayvansever vatandaşlarımız, barınakta gönüllü olarak çalışmak istediklerini bizlere iletiyorlar. Gerekli koşulları sağlayan gönüllülerimiz, burada can güvenliklerine zarar gelmeyecek şekilde personelimizin eşliğinde hayvanların bakımlarına, beslenmelerine ve temizliklerine yardımcı oluyorlar. Sloganımız olan ‘El Birliği ile Daha Güçlüyüz’ anlayışı çerçevesinde çalışmalarımızı gönüllülerle beraber yürütüyoruz. Bu anlamda her şeyimiz şeffaf” ifadelerini kullandı.
 
Gönüllü olarak çalışmak isteyenlerde aranan kriterlere de değinen Benli, “Bizlere gönüllü olarak çalışmak istediğini ileten vatandaşlarımızın ilk olarak araştırmasını yapıyoruz. ‘Gerçekten hayvansever mi, evinde hayvanı var mı, sokakta hayvan besliyor mu, daha önce bizimle çalışmış mı’ gibi kriterlere bakıyoruz. Bu kriterleri karşıladığı takdirde, buraya geliyorlar ve birlikte çalışıyoruz. Bütün gönüllülerimizi, belli bir program dahilinde farklı günlerde faydalı olabilecek alanlara yönlendirerek, bizlere destek olmalarını sağlıyoruz” dedi.
 

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Üretici soğanı tarlada bıraktı!
Mersin Tarsus'ta gezerken yüksekten düşen kadın yaralandı
Tarsus-Tuzla yolunda karpuz yüklü kamyon devrildi
Tarsus'ta iki araç çarpıştı, 7 kişi yaralandı
Ferdi Zeyrek yaşamını yitirdi
Başkan Seçer’den, Hastanede Tedavi Gören Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e Ziyaret
Mersin Büyükşehir’in Akdeniz Manzaralı Kafelerine Bu Bayramda Da Yoğun İlgi
Jandarmadan Silifke, Erdemli ve Çamlıyayla’da uyuşturucu operasyonu
Tarsus'ta kayıp olarak aranan şahsın cesedi bulundu
Tarsus Yenice'de silahlı olay; 2 kardeş hayatını kaybetti, 1 yaralı
Tarsus'ta silahlı kavga, 3 yaralı
Büyükşehir Ekipleri Tarsus Şehir Mezarlığına Kabir Ziyaretine Giden Vatandaşlara Birçok Hizmet Sundu
Mersin Sinema Ofisi, Sektör Buluşmaları’nda Yoğun İlgi Gördü
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek akıma kapıldı, olayın detayları
Tarsus CHP’de Bayramlaşma Programı