Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Belediye-İş Sendikası Üyeleri 1 Mayısı Mersin'de coşku ile kutladı

Güncel
Tarih: 2 Mayıs 2024 Perşembe 20:22
Belediye-İş Sendikası Üyeleri 1 Mayısı Mersin'de coşku ile kutladı
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Mersin'de de büyük coşku ile kutlandı.
 
Meslek örgütleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin kortej yürüyüşleri Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde başladı. Kilometrelerce süren yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'na giriş yapan kitleler burada okunan 1 Mayıs Bildirisinin ardından İlkay Akkaya'nın sahne alması ile coşkuyu daha fazla yaşadı.
 
BAŞKANLAR BELEDİYE-İŞ KORTEJİNDE YÜRÜDÜ
 
Kitlesel çağrıları ile vatandaşları ve işçileri alanlara çağıran Belediye-İş Sendikası kortejinde de yoğun bir katılım görüldü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve CHP Önceki Dönem Milletvekili Cengiz Gökçel, işçiler ile birlikte yürüdü.
 
İşçiler ellerinde bayrak ve flamalar ile hep birlikte sloganlar atarak alana renk kattı.
 
Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Nail Kaya, emeğin ve alın terinin bayramı 1 Mayıs'ı coşku ile kutladıklarını ifade ederek bugün Mersin'den daha yüksek bir sesle, tüm emekçiler ile birlikte seslendiklerini ifade etti.
 
Başkan Kaya, sözlerine şöyle devam etti.
" Bugün Belediye İş Sendikası Mersin Şubesi olarak; üyelerimizle birlikte Mersin’de Alanları Meydanları Doldurduk ve bayramımızı coşku içerisinde kutladık.

Öncelikle Belediye İş Sendikası Kortejimize Katılarak; emeğin ve alın terinin daima yanında yer alan, işçi arkadaşlarımızla birlikte yan yana omuz omuza yürüyen emekçi dostu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Vahap SEÇER’e ve Mezitli Belediye Başkanımız Ahmet Serkan Tuncer’e Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e, Toroslar Belediye Başkanımız Abdurrahman Yıldız’a, 27. Dönem CHP Mersin Milletvekilimiz Cengiz Gökçel’e bizlere güç verdikleri için teşekkür ediyoruz.

Bugün Mersin'de 1 Mayıs meydanlarından bir ses yükseldi.
Bu ses; gün ağarmadan temiz bir cadde ve sokakta yürümemiz için çalışan temizlik işçisinin, parklarımızda rengarenk çiçekleri evlat sıcaklığında sahiplenip, koruyan emekçi arkadaşlarımızın sesiydi.
Bu ses eğitim emekçilerinin, güneşin alnında çalışan yol asfalt işçilerinin bir damla suyun hesabının peşine dahi düşen arkadaşlarımızın sesiydi.

Gece gündüz Yağmur çamur demeden sokak sokak çalışan ustalarımızın, emeği ve alınteri ile hizmet üreten, Mersin halkına #Memnuniyet ile hizmet eden emekçi arkadaşlarımızın gür sesiydi.
Bu ses 1977 1 Mayıs'ında yitirdiğimiz emekçilerimizin sesiydi.

Ezilenlerin, Ötekileştirenlerin, Yoksayılanların, Tarlalarda, fabrikalarda emekleri sömürülen, alın terleri hor görülen yol arkadaşlarımızın sesiydi.
Bugün hep birlikte daha yüksek sesle haykırdık; Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın İşçilerin Birliği, Yaşasın Belediye İş Sendikası!"

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Tarsus Akdeniz ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1