Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Türkiye Siyasal İslam’a Doğru Hızla İlerliyor

25 Nisan 2025 Cuma 16:51
Ahmet Akın
Yanlış okumadınız. Bir kez daha tekrar ediyorum: Toplumdaki bu aymazlık devam ettiği sürece “Türkiye İslam Devleti”ni göreceğimiz günler yakındır. Önce, yirmi üç yıl önceki Türkiye’yi düşünün ve daha sonra da bugünkü Türkiye’ye bakın. Düşünmek ve bugüne bakmak bazılarına zor gelebilir. Çünkü onlar, başkalarının kendileri adına düşünmesinden ve karar vermesinden oldukça hoşnutlar. Rahatlarının bozulmasını pek istemezler.
 
Neden, bu yargıya vardığımı kısaca açıklamak istiyorum. Öncelikle, Batı’nın emperyalist güçlerinin Türkiye’ye çizdiği şablon ve verdiği rol bunu gerektiriyor. Hazırlanan stratejiler doğrultusunda plan ve programlar aynen uygulanıyor. Vatan, millet ve bayrak sevgisinden yoksun kadrolarla da işlerini daha kolay yürütüyorlar.  “Yolsuzluklardan ve yağmacılıktan paylarını alanlar memnuniyetlerini ifade ediyorlar.”
 
Toplumun yeni düzeni hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Tüm kamu idaresinde yapılanma değiştiriliyor, değiştirilemeyenler ise  ortadan kaldırılıyor ve yerlerine yeni düşünülen düzene uygun kadrolar kuruluyor. Güvenlik güçlerine çok önem veriliyor, kendilerine ayakbağı olduklarını düşündükleri kadroları bir şekilde tasfiye ediliyor. 
 
Uzaktan kumanda mekanizmasına bağlanan Rektörler yoluyla üniversiteler aynı kalıba sokuluyor. Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay’da işlem tamam. Paşalarımızın ise keyfi yerinde. Türk Ordusu’nun neredeyse tamamının Nato’nun emrine verilmesine sesleri çıkmıyor.  İş adamlarımız için paranın rengi önemli değil. Diyanet İşleri Başkanı Şeyhülislam rolüne soyunarak, fetva üstüne fetva vererek siyasi destek sağlıyor.
 
Toplumun yaşam tarzına müdahale yoğun bir şekilde devam ediyor. Bir taraftan Din, Allah ve İman sözleriyle halkı kandırırken, diğer taraftan  rüşvet ve yolsuzlukla ceplerini dolduruyorlar. Bir toplumun değişiminde en önemli konunun eğitim olduğunun farkındalar. On dokuz milyon öğrencinin okuduğu tüm ilköğretim ve liseler imam hatipleştirildi. Öğrenciler, kitap yerine takke ve seccadeyle okula gidip gelmeye başlayacaklar. Takunya sesleri okulların koridorlarından eksik olmayacak.
 
Dünyadaki Müslüman toplumların bilim, teknoloji, sosyal adalet ve ekonomide neden geride kaldıklarını hiç sorgulamadan, daha katı dini kuralların peşinde koşmanın prim yaptığını anladılar. Medyanın da propagandasıyla halk hayal dünyasında yaşatılıyor. Dinci ve kindar gençliğin her geçen gün sayısının artması iştahlarını kabartıyor.
 
 Kara kara düşündükleri tek şey, Atatürkçü, yurtsever, çağdaş yaşamdan yana, dini değerlere saygılı, sosyal adaleti, hukukun üstünlüğün savunan, sürekli sorgulayan ve neden ve sonuç ilişkilerini irdeleyen, üniter devlet yapısından ve pozitif bilimden yana, vatanını, bayrağını ve milletini canı kadar seven büyük bir kitlenin kaya gibi sağlam yapısı ve bütünlüğü.
 
Osmanlı İmparatorluğu bir İslam devletiydi. Türkiye neden olmasın(!) diyorlar. Nasıl olsa, kerameti kendinden menkul Dünya Lideri (!) hazır bekliyor. Ancak, yüreği Atatürk sevgisi ve aşkıyla dolu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran yiğit savaşçıların gururlu ve onurlu çocukları ve  torunları karanlığa geçit vermemekte kararlı…
ahmetakinmersin@gmail.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın diğer makaleleri
  • Belediyeler Çevre Kalitesini İyileştirmeyi Hedef Edinmelidir28 Ağustos 2025 Perşembe 17:37
  • Sanatın Kültür Ve Toplum Üzerindeki Etkisi23 Ağustos 2025 Cumartesi 14:40
  • Ahlaki Değerlerdeki Yozlaşma Tüm Olumsuzlukların Kaynağını Oluşturmaktadır11 Ağustos 2025 Pazartesi 13:51
  • Sürdürülebilirlik, Toplulukların Temiz ve Güvenli Olmasını Sağlamaya Yardımcı Olur12 Temmuz 2025 Cumartesi 12:29
  • Yolsuzluğa karşı harekete geçmek, benzer düşünen bireylerin çabalarını gerektirir4 Temmuz 2025 Cuma 16:01
  • Empatinin Gücü27 Haziran 2025 Cuma 15:56
  • İhracata Hazır Olmak20 Haziran 2025 Cuma 18:50
  • Algının Gücü14 Haziran 2025 Cumartesi 11:59
  • Mersin Üniversitesinin Mersin’in ekonomik kalkınmasında rolü var mıdır?13 Haziran 2025 Cuma 15:02
  • Dijitalleşmenin Sanat Üzerindeki Etkisi2 Haziran 2025 Pazartesi 15:31
  • Gençler ne ister?9 Mayıs 2025 Cuma 17:24
  • Sanat ve Kültürün Ekonomideki Yeri2 Mayıs 2025 Cuma 15:12
  • Türkiye Siyasal İslam’a Doğru Hızla İlerliyor25 Nisan 2025 Cuma 16:51
  • 2025’te Öne Çıkan Pazarlama Eğilimleri18 Nisan 2025 Cuma 18:57
  • Çin’in Zirveye Yükselmesi Düşündüğümüzden Daha Yakın Olabilir14 Nisan 2025 Pazartesi 16:16
  • Tarımsal Üretimde Kalite ve Verimliliğin Önemi5 Nisan 2025 Cumartesi 12:18
  • Sigorta Sektöründe İlk 5 Eğilim24 Mart 2025 Pazartesi 14:32
  • Endüstri 4.0 Değişimin Gücü Oldu14 Mart 2025 Cuma 18:07
  • Eğitim Ülkelerin Geleceğini Belirleyen En Önemli Faktördür8 Mart 2025 Cumartesi 15:22
  • Futbol Kulüplerinin Şirketleşmesi 28 Şubat 2025 Cuma 19:25
  • Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
    Oluşturma süresi(ms): -1