Bir ülkenin, sektörün ve şirketin rekabet gücünü verimliliği belirler, bu nedenle verimlilik rekabet gücünün temel belirleyicilerinden biri olarak kabul edilir ve hatta bununla eşitlenir. Verimliliği artırmanın yolu da doğru teknolojiyi doğru yerde kullanmaktan geçer.
Özellikle iş yeri söz konusu olduğunda teknolojinin hayatımızı çok daha kolaylaştırdığı inkar edilemez. Delikli kartların ve fiziksel dosya depolamanın günleri geride kaldı. İş yerleri artık yüksek teknolojili video konferans ekipmanları, işbirliği araçları ve zarif akıllı ekranlarla dolu. Doğru teknoloji uygulandığında çalışanlar daha üretken olabilir.
Teknoloji; finans, pazarlama, operasyonlar ve işyeri yönetimi gibi bir işletmedeki hemen hemen her işlevin iş akışını otomatikleştirebilir. Teknoloji, verimsiz, sıkıcı görevleri sorunsuz ve otomatikleştirilmiş bir sürece dönüştürebilir. Bu, ekibinize zaman kazandırır ve daha üretken olmalarını sağlar.
Bir projeyi yürütmekten çok koordine etmek için çaba harcıyorsanız, zamanınızı verimli bir şekilde kullanamazsınız. İşte burada Slack, Trello ve Monday gibi proje yönetim araçları (yazılımları) devreye girecektir.
Teknoloji, stratejik planlama ve zaman yönetimi sağlar. Bir çalışanın zamanının çoğu, haftalık takvimini düzenlemekle geçer. Bir strateji belgesi için ne kadar zaman harcamalılar? Bir proje durumunu tartışmak için toplantılarda ne kadar zaman harcamalılar? Doğru zaman yönetimi, çalışanların iş günlerinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamanın önemli bir yoludur.
Google Takvim gibi teknolojiler, birçok farklı üretkenlik uygulamasıyla entegre olur. Çalışanlar, toplantılarını hafta boyunca planlayabilir. Daha iyi yönetilen toplantılar daha üretken ekiplere yol açar.
Teknoloji sürekli eğitime izin verir. Verimli bir çalışan deneyiminin bir parçası, sürekli öğrenme ve büyümedir. Teknoloji, çalışanların ömür boyu öğrenci olmalarını sağlamanın harika bir yoludur. Çalışanların becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek yüzlerce çevrimiçi kurs, sertifika ve eğitim kampı vardır. Ayrıca, teknoloji birbirinden yerinde öğrenmeyi destekler. Bu tür sürekli öğrenme, çalışanların üretkenliğini yeni becerilerle donatarak artırır. Aynı zamanda, daha güçlü işlevler arası bağlar kurarak iş yeri verimliliğini yükseltir.
Teknoloji, çalışanlar için görevleri azaltabileceğinden, daha fazla ve daha uzun süre kesintisiz konsantre olmak için zamanları olacaktır.
İş gününü kesintiye uğratabilecek bazı kaçınılmaz görevler olsa da, hepsi bir arada özelliğine sahip teknoloji bu görevleri kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Örneğin, çalışanlar çalışma haftalarını planlarken ofiste bir gün planlamaları, bir masa ayırmaları, bir toplantı odası ayırmaları ve yaklaşan bir ziyaretçiyi davet etmeleri gerekir. Tüm bu işlevleri barındıran bir iş yeri platformuyla, çalışanlar tüm bu görevleri tek seferde gerçekleştirebilir. Bu, onların aletler arasında daha az, verimli bir iş günü için hazırlanmaya daha fazla zaman ayırmalarına olanak tanır. ahmetakinmersin@gmail.com