Kentlerin tanıtımına yardımcı olan, kitlelerin aidiyet duygusu hissettiği kurumları veya spor kulüpleri vardır. Hem Anadolu’da, hem de Avrupa ülkelerinde, bulundukları yerlerin adlarını en iyi şekilde temsil eden mesela üniversiteleri vardır.Köklü bir tarihe sahip olan ve ismi belki de binlerce yıldır hiç değişmeyen müstesna kentimiz Tarsus’un da, genç Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte kurulan, yani 1923’lere dayanan mazisi ile bir ‘Tarsus İdmanyurdu’ Kulübümüz vardı.
Profesyonel liglerin gediklisi olarak görülen, birçok kez şampiyonluk sevinci yaşamış, 1986 yılında son dakikada Süper Lig’in kapısından dönüş geçmişi vardı.
Vardı, evet vardı.
Özünde halen var…
Bundan 3-5 sene önce binlerce taraftarını arkasına alarak, profesyonel liglerde rakiplerinin korkulu rüyası olan Tarsus İdmanyurdu, beceriksiz, hesapsız ve yarınları düşünülmeden yapılan hatalar nedeniyle şu an Mersin Süper Amatör Küme B Grubunda değim yerinde ise sürünüyor.
Süper Amatör Kümenin ilk haftasında 5,
İkinci haftasında daha da kötü sonuçla 10 golle mağlup oldu.
Kısacası Süper Amatör Kümede de son sırada.
Ulusspor’un destekleriyle sahaya gençlerle çıkmak zorunda kalan Tarsus İdmanyurdu, kısacası kaderine feci şekilde terk edilmiş durumda. Birkaç kişinin destekleriyle gençlerle sahaya çıkartılan Tarsus İdmanyurdu’nun başkanı nerede? O da bilinmiyor!
***
Tarsus kentinde şu an bizzat yaşayan veya başka kentler ve ülkelerde bulunan binlerce insanın hafızasında “Tarsus İdmanyurdu” ile ilgili ama tatlı, ama üzüntü verici, ama kızgınlık veren hikayeler vardır…
Ama 102 yıllık tarihinde bu güzide kulübün verdiği en ağır acı, şu anda yaşanmaktadır!
Kentte Pazar günü profesyonel maç izleme geleneğinin yegane sahibi bu kulüptü.
Farklı dünya görüşlerine sahip insanların tribünde yan yana koltuklara oturmalarını sağlayanda bu gariban takımdı!
Tarsus kentinin yurdun dört bir tarafında isminin duyurulmasını veya temsil edilmesini sağlayanda Sarı-Lacivertlilerdi.
Dediğim gibi Tarsus İdmanyurdu’nun bu hallere düşmesinden (veya düşürülmesinden) hicap duyan binlerce kişi vardır. Fakat buna tepki gösteren sayısı ise avuç kadar!
Bu takımın yeniden ayağa kalkması için üzerine düşen görevi yapması gerekenlerin harekete geçmesi adına yüksek ses çıkması gerektiği ortada!
Tarsus İdmanyurdu’nu yeniden ayağa kaldırmak, kentte yaşayan herkesin veya yöneticinin görevidir. Koca camiayı eski günlerine döndürmek de büyük bir başarı olacaktır.




























