
Bu Memleketin Sorunları Kolay Çözülmez!
NEDEN Mİ?
TARSUS’UN EN ÖNEMLİ SORUNU “SÖYLEM BİRLİĞİ”NİN OLMAMASI!
Tarsus’un uzun zamandan bu yana çözülemeyen devasa problemlerine her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Sahil Bandı Projesi, tarıma dayalı sanayi organize sanayinin kurulması, havaalanı projesi, hastane problemi, yeni iş alanları açılması için girişimlerde bulunulması, çevre vs… 20-30 yıldır bunları duyup dururuz.
Uzadıkça uzuyor. Bu halkaya son olarak hızlı tren projesi kapsamında, mevcut tren rayları hat sayısının 4’e yükselmesi kapsamında tüm hemzemin geçitlerinin kapanacak olması ve “Tarsus’un duvarlarla ikiye bölünecek” olması konusu gündeme oturdu. Tarsus yerel basını günlerce yazdıktan sonra Belediye Başkanı Şevket Can toplantı yaparak, uzun zamandan bu yana gündemde olmasına rağmen, projede değişikliğe gidilmesi gerektiğini ve hiç olmazsa projenin Tarsus kent merkezinden geçen bölümünde tren hatlarının yer altına alınması gerektiğini gündeme taşıdı.
Bunun hayata geçebilmesi ne derecede olur o durum elbette mühendislik bilgisidir.
Tren hattının yer altına alınması konusu bir kez daha gösterdi ki Tarsus’un geleceği için çok önemli konularda, kentin siyasi parti temsilcileri veya diğer organları arasında söylem birliği kesinlikle yok. A kurum şöyle olsun derken, B kurum bu şekilde olmalı şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Zaten toplumun büyük bölümünün yaşananlardan net bilgisi dahi yok.
Bunlar maalesef ki, yeni hastane yeri konusunda, üniversitenin nereye kurulması konusunda da yaşanıyor. Geçmişte de kentin gündemine oturan veya geleceğini ilgilendiren birçok konuda aynı şekilde söylem birliği yapılamamış olması, maalesef ki çözüm yeri olan Ankara’da “parçalanmış bir görüntü çizilmesine ve konuların sürüncemede kalmasına” neden oldu ve böyle giderse de olmaya devam edecek.
Umarız Tarsuslu idareciler ve önde gelen diğer unsurlar, bundan sonra ki süreçte sorunların çözümü için farklı açıklamalar yapmak yerine, “tek dil, tek istek” noktasında buluşurlar.