Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mustafa Kemal Külekci, kurum olarak araştırma, akademik çalışma, proje üretimi, yayın patent kriterleri esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre Türkiye'deki Fakülteler arasında 1. sıraya yerleşmelerinde katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkür ederek başarılarının devamını temenni etti.
Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın faaliyetlerini desteklemek için uygulanan akademik teşviklerde geçen yılın performansına göre devlet üniversitelerine bağlı fakültelerin sıralaması belli oldu.
Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın, patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşviklerde, geçen yılın performansına göre devlet üniversitelerine bağlı fakülteler arasında ilk sırayı Mersin Üniversitesi Teknoloji Fakültesi aldı.
YÖK, öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projeleri baz alınarak verilen puanlamalara göre fakülte ve akademisyenleri mercek altına aldı. Akademik teşvik yönetmeliğine göre performansların projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve alınan ödüller olmak üzere 9 başlıklı sınıflandırmaya göre, bir akademisyenin sistemde puanlanması için bu alanlardan en az 30 puan alması gerektiğini, en yüksek puan sınırının ise 100 olarak belirlendiğini dile getirdi.
Akademik teşvik puanlarına göre Türkiye'de performansı en yüksek 50 fakülte arasında Mersin Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin ilk sırada yer aldığını, bu fakülteyi sırasıyla İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği, Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri, Abdullah Gül Üniversitesi Yaşam ve Doğa Bilimleri ve Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültelerinin takip ettiğini aktardı.