Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Tarsus’ta Minik Eller Tarihe Dokundu: Çocuklar Arkeolojiyi Keşfetti!

Kültür
Tarih: 20 Şubat 2026 Cuma 11:12
Tarsus’ta Minik Eller Tarihe Dokundu: Çocuklar Arkeolojiyi Keşfetti!
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Çocuklar İçin Arkeoloji Atölyesi", TADEKA binasında gerçekleştirildi. Geleceğin arkeolog adayları, ilgi çekici etkinliklerle binlerce yıllık geçmişin izini sürdü.
 
​Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara tarih bilincini aşılamak ve kültürel mirası tanıtmak amacıyla düzenlediği "Çocuklar İçin Arkeoloji Atölyesi", TADEKA (Tarsus’a Değer Katanlar) binasında Felsefe ve Arkeoloji Kurulu’nun yürüttüğü programla gerçekleşti.
 
​Uzman Arkeolog Dilek Biçer’in kolaylaştırıcılığında düzenlenen atölyede 7-13 yaş arası çocuklar, teorik bilgilerin ötesine geçerek bizzat uygulama yapma şansı buldu.
 
​Etkinlik kapsamında kurulan özel istasyonlarda çocuklar adeta birer bilim insanı gibi çalıştı.
İşte atölye çalışmalarından örnekler:
 
​Mini Kazı Alanı: Hazırlanan simülasyon alanında fırçalarla toprak altındaki eserleri gün yüzüne çıkaran çocuklar, keşfetmenin heyecanını yaşadı.
​Restorasyon Atölyesi: Kırılmış parçaları büyük bir titizlikle birleştiren minikler, bir eserin korunma sürecini öğrendi.
​Çivi Yazısı Atölyesi: Tarihin ilk yazı sistemlerinden birini deneyimleyen çocuklar, kilden tabletler üzerine kendi yazılarını yazdı.
​Sikke Tanımlama: Antik paraların üzerindeki sembolleri inceleyen minik kaşifler, paranın tarihteki yolculuğuna tanıklık etti.

 
​Etkinlik sonunda mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, sadece eğlenmekle kalmayıp kültürel mirasın korunmasının önemini de kavradı. Veliler, çocuklarının tablet ve telefon ekranlarından uzaklaşarak tarihe ve bilime dokunmalarını sağlayan bu tür projelerin artarak devam etmesini dilediklerini belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ilettiler.
​Tarsus’un zengin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen bu tür atölyelerin, yıl boyunca farklı içeriklerle devam etmesi planlanıyor.

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1