Dünya genelinde etkili olan ve geride kalan Mart ayından bu yana da ülkemizde de görülmeye başlanan koronavirüs pandemisi, maalesef olumsuz etkisini sürdürüyor.
COVID-19 pandemisinin ilk günlerinde alınan sıkı tedbirlerin ardından Haziran ayında atılan normalleşme adımlarıyla birlikte, uzmanların tüm uyarılarına rağmen, sosyal mesafe kurallarına uyulmamasının sonuçları, maalesef ki acı şekilde yansımaya başladı.
Özellikle yaz döneminde deniz ve yayla turizminin hareketlenmesiyle Adana ve Mersin’de yaşanan vaka artışı Tarsus’ta da etkisini gösterdi. Vaka artışıyla birlikte özellikle ileri yaş almış vatandaşların da ölüm oranları artmaya başladı.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle Tarsus’ta ilk ölüm vakası 10 Nisan’da görüldü. Sürecin ilk günlerinde oldukça seyrek olarak ilerleyen ölüm vakaları, yine son dönemde hızla artmaya başladı. Tarsus’ta dünkü verilere göre bugüne kadar koronavirüs nedeniyle 46 vatandaş yaşamını yitirdi. Kaç kişinin virüse yakalandığı ile ilgili ise net bir rakam yok.
Uzmanlar ise yaz sıcağında dahi bu kadar etkili olan virüsün yaklaşan kış aylarında etkisini daha da arttırmasından endişe ediyor. Uzmanlar, sosyal mesafe, hijyen ve yapılan diğer uyarılara azami özen gösterilmesini ısrarla yineliyor.