TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta normal sezonun son maçları yarın oynanacak. Geçtiğimiz hafta sahasında Zonguldak Kömürspor’u yenerek, 10’da 10 gibi müthiş bir performansla play-off maçlarına katılma hakkını garantileyen Tarsus İdmanyurdu, İzmir’de Bucaspor ile karşı karşıya gelecek. Maç saat 15.00’de başlayacak.
Pendikspor’un haftalar öncesinde şampiyon olarak 1. Lig’e yükseldiği Beyaz Grup’ta, son haftaya girilirken 56 puanla 2. sırada bulunan Amed Sportif Faaliyetler ile 55 puanla 3. sırada yer alan Tarsus İdmanyurdu, play-off maçlarına katılmayı garantilediler.
Yarın oynanacak 38. hafta maçlarının tamamlanmasının ardından grupta 4. ve 5. sırada yer alacak diğer iki takım da play-off maçlarında ter dökme hakkını kazanacak.
TFF 2. Lig’de play-off maç takvimi ise şu şekilde işleyecek:
Çeyrek Final 1. Maçlar: 12 Mayıs Perşembe
Çeyrek Final 2. Maçlar: 16 Mayıs Pazartesi
Yarı Final 1. Maçlar: 20 Mayıs Cuma
Yarı Final 2. Maçlar: 24 Mayıs Salı
Final: 29 Mayıs Pazar
Bucaspor maçı hazırlıklarını tamamlayan Tarsus, İzmir’e hareket etti.
Tarsus İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali ilk, son olarak sahalarında oynadıkları ve 2-0 geriye düşmelerine rağmen, sahadan 3-2 galip ayrılan oyuncularını kutladı.
Teknik ekip ve oyuncularına güvendiklerine vurgu yapan Başkan İlk, Tarsus idmanyurdu'nu Play-off'a taşıyan teknik ekip ve oyunculara tek tek teşekkür ederek, ligde gösterilen seri galibiyet ve başarıyı Play-off grubunda da sergileneceğini ve 1. Lige çıkacaklarına inandığını ifade etti.
Tarsus İdmanyurdu’nun büyük bir camia olduğunu belirten Başkan Ali ilk, “Normal sezonun son maçını oynayacağız. Gerçekten sezon sonu inişli-çıkışlı bir grafik çizilmesine rağmen, son 10 haftada alınan seri galibiyetler, 1. lig umutlarımızı oldukça arttırmış durumda. Buca deplasmanını da kayıpsız geçerek, yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. İyi bir takıma sahibiz. Alınan başarının altında da bu yatmaktadır. Hedefimiz 1. lig, bunu da başaracağımıza gönülden inanıyorum” dedi.