Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Tarsus Baro Temsilciliğinden “Avukatlar Günü” Gecesi

Güncel
Tarih: 4 Nisan 2026 Cumartesi 12:47
Güncelleme: 4 Nisan 2026 Cumartesi 12:50
Tarsus Baro Temsilciliğinden “Avukatlar Günü” Gecesi
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, CHP Parti Meclisi Üyesi Av. Ozan Varal, Baro Tarsus Temsilcisi Av. Çağrı Erdiven ve çok sayıda avukatın katılım gösterdiği program, Gözenler Restorantta gerçekleştirildi. Gecede meslekte 25 ve 30 yılını tamamlayan avukatlara plaket takdim edildi.
 
Mersin Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarsus Temsilcisi Av. Çağrı Erdiven, açılış konuşmasına, “5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle düzenlemiş olduğumuz geceye hepiniz hoşgeldiniz” sözleriyle başladı.

 
Çağrı Erdiven, “Bugün burada, adaletin yılmaz savunucuları olan biz avukatların gününü kutlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Avukatlık mesleği, yalnızca bir meslek değil; hakkın, hukukun ve vicdanın temsilidir.
 
Bizler, bireylerin haklarını korumak, adaletin tecelli etmesine katkı sağlamak ve hukukun üstünlüğünü savunmak gibi büyük bir sorumluluğu taşıyoruz. Bu görev, zaman zaman zorluklarla dolu olsa da, adaletin sağlanmasına olan inancımız bizi her zaman güçlü kılmaktadır.
 
Unutulmamalıdır ki güçlü bir hukuk sistemi, ancak bağımsız savunmanın varlığı ile mümkündür. Mesleğimizi ifa etmemiz her geçen gün ne yazık ki daha da zorlaşıyor. Fakat adalet ve hukuk mücadelesinden geri durmayan biz avukatlar bugün olduğu gibi gelecekte de şartlar ne olursa olsun bu mücadeleden geri durmayacaktır.
 
Bu anlamlı günde, hukuka ve adalete inanmış ve bu uğurda mücadele veren tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.
 
Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir ise konuşmasında, “Hukukun üstünlüğünün sağlanması adına çaba gösteren mesleklerden biriyiz. Bu gecede siz değerli meslektaşlarımla olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen başta temsilcimiz sayın Çağrı Erdiven’e ve çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Mesleğini yaparken vefat eden tüm meslektaşlarımıza da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından meslekte 25 yılını tamamlayan Av. Ozan Varal, Av. Banu Levent, Av. İsmet Koçak ve Av. Duran Çalışır ile 30 yılı tamamlayan Av. Sertaç Hayta ve Av. Yusuf Işın adına hazırlanan plaketler takdim edildi. Adlarına plaket hazırlanan, fakat geceye katılamayan avukatlara da daha sonra plaketlerinin takdim edileceği ifade edildi.
Gecenin ilerleyen dakikalarında çalan müzik eşliğinde avukatlar doyasıya eğlenirken, bol bol da fotoğraf çekildiler.

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1