Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Mersin tatili sırasında mutlaka görülmesi gereken turistik yerler

Güncel
Tarih: 31 Ocak 2023 Salı 23:59
Mersin tatili sırasında mutlaka görülmesi gereken turistik yerler
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Doğal ve tarihi güzellikleriyle keşfedilmeye değer hazinelere sahip olan Mersin; Türkiye’nin turistik şehirlerinden biridir. Akdeniz boyunca sıralanan turistik ilçeleri, mavi bayraklı plajları ve kaliteli otelleriyle cezbeden şehir her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır. Tarihleri MÖ 7000 yılına kadar uzanan devasa kaleleri ve antik kentleri ile de ilgi çeken Mersin; yaz tatillerinin yanı sıra doğa, inanç ve kültür turlarının da değişmez adreslerinden biridir. Mersin turistik yerler yazımızı okuyarak her köşesinde başka bir güzellikle karşılaşacağınız bu muhteşem şehri keşfetmeye hemen başlayabilirsiniz. 

Yerköprü Şelalesi

Gezende Kanyonu’nun bitiminde konumlanan Yerköprü Şelalesi, Türkiye’de koruma altına alınan 8 tabiat harikasından biridir. Mut ilçesinde yer alan ve Mersin’in tabiat anıtı olarak bilinen şelale ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir ortam sunmaktadır. Çevresinde bulunan ağaçların yeşilliğine eşlik eden kuş ve su sesi oldukça dinlendirici bir ortam yaratmaktadır. Şelalenin tam karşısında ve dökülmeye başladığı noktada yer alan seyir teraslarına çıkarak bu şahane manzaranın tadını çıkarıp ve fotoğraf çekebilirsiniz.

Cennet-Cehennem Obrukları

Cennet Cehennem Obrukları, Silifke ilçe merkezine 25 kilometre mesafede yer almaktadır. Bu obrukların yer altı sularının meydana getirdiği erozyon sonucunda doğal olarak oluştuğu bilinmektedir.
Cennet Obruğu, iki doğa harikasından biridir. Elips şeklindeki obruğun ağız kısmının açıklığı 250 x 110 metre, derinliği ise 70 metre şeklindedir. Obruğun güney kısmında ise küçük bir mağara girişi bulunmaktadır. Bu mağaranın giriş kısmında ise blok kesme taşlarla inşa edilen küçük bir kilise yer almaktadır. Meryem Ana Kilisesi olarak adlandırılan yapı MS 5. yüzyıla tarihlenmektedir.
Cehennem Obruğu, Cennet Obruğu’nun 75 metre kuzeyinde konumlanmaktadır. Obruğun ağız açıklığı 75x50 ölçülerindedir ancak dış kenarları iç bükey şeklinde olduğu için çöküğe inmek mümkün değildir. Cehennem Obruğu Yunan mitolojisinde de geçmektedir. Efsanelere göre Zeus alev kusan yüz başlı ejderha olarak anlatılan Typhon ile burada kavga etmiş ve onu yenmiştir. Sonrasında ise onu bir süre Cehennem Obruğu’na hapsetmiştir.

Kayacı Vadisi

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Kayacı Vadisi; 130 kilometre uzunluğundaki Limonlu Çayı ile güzelliğine güzellik katmaktadır. Bu doğa harikası vadi her yıl binlerce turistin akınına uğramaktadır. Doğa ile iç içe olabileceğiniz yürüyüş yolları ve piknik alanları bulunan Kayacı Vadisi’nde sevdikleriniz ile muhteşem bir gün geçirme şansı bulabilirsiniz.
Vadide boyları 150 ile 200 metre arasında değişen dik kayalıklar ile onlara eşlik eden yaban laleleri eşsiz manzaralar sunmaktadır. İnişli çıkışlı patikalarında farklı hayvan türlerine rastlayabileceğiniz vadiye gittiğinizde Limonlu Çayı üzerindeki ahşap iskelelerde bir şeyler yudumlayabilir ve temiz havayı içinize doyasıya çekebilirsiniz.

Kızkalesi

Deniz Kalesi olarak da bilinen Kızkalesi, aynı adı taşıyan mahallenin sahilinde yer alan bir adacığın üzerinde yer almaktadır. Şehrin en fazla turist çeken yerlerinden biri olan kalenin üzerinde yer alan kitabeye göre; 1119 yılında I. Leon tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Korykos Antik Kenti’nin içinde bulunan kalenin ortasında bir yapı kompleksi bulunmuştur. Sahilden 600 metre uzaklıktaki ihtişamlı görüntüsüyle görenleri büyüleyen kaleye ziyaretçiler deniz bisikleti kiralayarak ulaşabilmektedir. Efsanevi hikayelere konu olan bu muhteşem kaleyi ziyaret ettiğinizde kendinizi farklı bir diyarda gibi hissedeceksiniz.

Kırkkaşık Bedesteni

Anadolu şehirlerinin olmazsa olmazı bedestenlerden biri de Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Kırkkaşık Bedesteni’dir. Ramazanoğulları Beyliği’nden İbrahim Bey tarafından 1579 yılında yaptırılmış olan bedesten Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra kapalı çarşı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Eski zamanlarda Beyaz Çarşı olarak da anılmış olan bedestende; yöresel el sanatlarına ait seramik, ahşap, bakır, gümüş, deri, dokuma gibi turistik hediyelik ürünler başta olmak üzere, yemek ve içecekleri de bulabilirsiniz. Onlarca dükkâna ev sahipliği yapan bedesten, Mersin’den dönmeden önce hediyelik eşya almak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden biridir.
 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Tarsus Akdeniz ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1