Mersin, Tarsus ve Bölgedeki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?

:

:

:

Emlakçılara 40 bin TL iade edilecek

Güncel
Tarih: 8 Nisan 2026 Çarşamba 17:05
Emlakçılara 40 bin TL iade edilecek
Yazı Boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Umay Kolay, emlakçılara yaptırılan 40 bin TL’lik ödemelerin geri iade edileceğini kaydetti.
 
Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Umay Kolay, “Bugün itibarıyla Maliye Bakanlığı’nın kabulü doğrultusunda, 2026 yılı öncesine ait vergisini kapatmış olmasına rağmen TTBS kaydını kapatmayan ve bu nedenle 40.000 TL harç ödemek durumunda kalan 11 binin üzerinde meslektaşımız ya da ödeme yapmayıp adına borç tahakkuk ettirilen meslektaşlarımıza harç iadesi yapılacaktır. Bundan sonrada böyle bir harç talebi olmayacaktır.

Diğer önemli bir konu ise;
Adres değişikliği durumunda yeniden talep edilen 40.000 TL harcın iptal edilmesine yönelik süreç sonuçlanmış olup, Sayın Cumhurbaşkanımızın onaylarıyla Resmî Gazete’de yayımlanması beklenmektedir.
Yapmış olduğumuz yoğun görüşmeler meyvelerini vermeye başlamıştır.
Sektörümüz için hayırlı olmasını diliyor,
Başta TEMFED Genel Başkanımız Sayın Hacı Ali Taylan  olmak üzere Tüm Oda ve Dernek Başkanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
Akdeniz Gazetesi ©1994 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.
Oluşturma süresi(ms): -1